27. veljače 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

U Bjelovaru otvoren Mali BOK fest 2017.

Mali BOK Fest 2017., od 20. do 28. veljače

U ponedjeljak, 20. veljače otvoren je Mali BOK fest u bjelovarskom Domu kulture predstavom “Sportski život letećeg Martina”, zagrebačkog kazališta Mala scena. Jedan od glumaca u predstavi, Jan Novosel rekao je da se predstava prikazuje od desetog mjeseca 2016. godine i da je već veliki broj djece pogledalo predstavu.

– Predstava je rađena po romanu Dubravka Jelačića Bužimskog “Sportski život letećeg Martina”. Mnogi kažu da ni sam Bužimski nije bio svjestan što je u tom trenutku napisao. Prepoznali smo u tome represivnost današnjeg društva koje se odnosi prema mladom čovjeku i kako se on uspijeva izboriti za neko svoje “ja” kroz sve to, rekao je Jan Novosel i dodao da je prvi puta na Malom BOK festu i da očekuje podršku malih gledatelja.

Lidija Novosel, zamjenica gradonačelnikarekla je da Mali BOK fest otvara svoja vrata i trajat će sve do 28. veljače, 2017.
– Imamo osam predstava koje će se izvesti 22 puta i ciljana publika je od predškolaca do srednjoškolaca. Ove godine očekujemo oko 3000 gledatelja. Ono što je zanimljivo ove godine uz predstave, tradicionalno već treću godinu zaredom bit će prikazano najbolje s Lidrana u Bjelovarskom kazalištu i još jedna novina, a to je predstava za bebe do dvije godine po prvi puta. Vjerujem da će sve predstave biti zanimljive, rekla je Novosel i nastavila da je Organizacijski odbor odlučio da će se održati interaktivne radionice kako se ponašati u kazalištu i vezano uz to izdana i jedna mala brošura pod nazivom “Bok tončić”. Riječ je o brošuri koja je usmjerena za djecu, točnije kako se djeca trebaju ponašati u kazalištu, a to je uvod da ih pripremimo da budu dobri gledatelji velikog BOK festa, kazala je zamjenica gradonačelnika i najavila, od 22. do 25. ožujka “Assitej” i krajem travnja početak Velikog BOK fest koji će trajati do 7.svibnja, 2017. godine.

– Ove godine napravili smo jedan mali iskorak za naše Bjelovarčane, u petak 24. veljače pripremili smo predstavu Ritina škola. Predstava je za odrasle i vjerujem da ćemo svi uživati i na taj način dočekati Veliki BOK fest. Što se tiče financijskog dijela, Grad Bjelovara će izdvojiti 250 tisuća kuna za organizaciju kazališnih manifestacija. Tu su i sponzori koji svake godine korektno izdvajaju za kazališne manifestacije, ali je sve to i pod pokroviteljstvo Ministarstva kulture, zaključila je Lidija Novosel.

Irena Hlupić Rašo, umjetnička direktorica malog BOK festa rekla je da je do sada odigrano 87 predstava, koje su izvedene 252 puta i koje je vidjelo 25 tisuća djece i mladih. Očekujemo da ćemo ove godine broj gledatelja srušiti rekorde Malog BOK festa. Već danas će 1500 djece pogledati predstavu, rekla je Irena i dodala da osim predstave u sklopu Malog BOK festa održavaju se radionice; Bok tončić, točnije kako se pristojno ponašati u kazalištu, kazališni bon-ton i Repriza lidrana.

Osim najave predstava, Irena Hlupić Rašo također je istaknula da je Mali BOK fest utjecao da se izgradi kultura kazališta, ali je i dodala da je bilo teško odabrati predstave.

Ako želite uživati u Malom BOK festu, pogledajte http://www.bjelovar.info/index.php/info/mali_bok_fest_2017_program_i_najava_20_28_veljache_2017

Povezani članci

newsend_hgk