Crosst.hr

U Bjelovaru održano tradicionalno kićenje bora djece s predstavnicima Grada Bjelovara

2016 12 bj2016 56

Ovo je prva manifestacija u sklopu Božićne priče u Bjelovaru koja je otvorena 9. prosinca i traje do 1. siječnja, 2017.

U petak, 9. prosinca 2016. godine, gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec, zamjenice gradonačelnika Lidija Novosel i Jasna Višnjević, djeca iz bjelovarskih dječjih vrtića i nižih razreda osnovnih škola te članovi Kluba «Bilogora» okitili su božićno drvce na Bjelovarskom korzu.

Riječ je o tradicionalnom kićenju bora predstavnika Grada Bjelovara s djecom iz bjelovarskih dječjih vrtića i nižih razreda osnovnih škola te članova Kluba «Bilogora».

Zajedničkom kićenju božićnog drvca pridružili su se i Moto Mrazovi, članovi bjelovarskog kluba White City Riders.

Djeca i članovi Kluba Bilogora božićno drvce okitili su nakitom koji su sami izradili.

Povodom tradicionalnog druženja s djecom, bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec je rekao da je ovo jedna prelijepa tradicija kićenja bora sa djecom.
– Ovdje je oko 300 djece iz svih bjelovarskih dječjih vrtića. Ova tradicija traje više od 10 godina i ovo je uvod u Božićnu priču koju organizira Grad Bjelovar i Turistička zajednica Bilogora –Bjelovar. Cijela manifestacija oplemenjena je s Djeda Mrazovima, članovima bjelovarskog Moto kluba White City Riders.
Ako je išta lijepo i plemenito, onda je ulazak u predblagdanske dane poseban kada su s vama mala djeca. Ovo je prva manifestacija u sklopu Božićne priče, a mnoge druge nastavljaju se večeras i sutra, pa sve do 1. siječnja, 2017. godine. Održat će se 21 koncert, dvadeset božićnih radionica za malu djecu i 25 nastupa različitih Kulturno umjetničkih društava sa gostima iz svih krajeva Hrvatske. To je samo dio, rekao je gradonačelnik i dodao da će tu biti i Djeda Mraz s kočijama, Luna park te edukativne Božićne radionice koje organizira Gradski muzej Bjelovar.
– Sve je organizirana na Bjelovarskom paviljonu koji je dobio i novu Božićnu rasvjetu. Odlučili smo da ova Božićna priča traje tri tjedna, ali sa puno više sadržaja, rekao je gradonačelnik i dodao da su građani Bjelovara senzibilizirani za Božićnu priču i da će Grad to nastaviti.

– Mislim da će ova Božićna priča biti sjajna jer nudi brojna događanja, ali i novu rasvjetu i nove božićne ukrase. Vjerujem da će građanke i građani Bjelovara, ali i svi gosti koji dođu u Bjelovar uživati u bjelovarskoj Božićnoj priči, i stoga pozivam sve da dođu u Bjelovar i uživaju u Božićnom ugođaju.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.