Crosst.hr

U Bjelovaru održan stručni skup za odgojitelje

012 strucni skup 2017

Stručni skup u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje podržao i Grad Bjelovar

Međužupanijski jednodnevni stručni skup za odgojitelje i stručne suradnike Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Varaždinske i Međimurske županije, u Bjelovaru je održan u četvrtak, 16. veljače 2017.

Stručni skup, u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, podržao je i Grad Bjelovar koji je osigurao prostor za njegovo održavanje. Tema skupa bila je Transdisciplinarni pristup u radu – prevencija i rano prepoznavanje poremećaja mentalog zdravlja. Sudjelovalo je oko 60 sudionika, a prije predavanja prisutnima se obratila zamjenica gradonačelnika Lidija Novosel. Pozdravila je sudionike i upoznala ih s izdvajanjima Grada Bjelovara iz proračuna kada je odgoj i obrazovanje u pitanju. Istaknula je kako u gradu postoji pet vrtića, od čega je jedan gradski i četiri privatna, te tri obrta za dadilje. Napomenula je i da Grad, uz predškolski odgoj, financira i ukupno školstvo – pet osnovnih škola, Visoku tehničku školu i studij ekonomije Ekonomskog fakulteta Rijeka, a za sve to u 2017. godini planira uložiti više od 30 milijuna kuna.

Cilj skupa je bio usvojiti pojmovne odrednice prevencije, ranog prepoznavanja i poremećaja mentalnog zdravlja; razumjeti proces učenja i razvoja djece, usvojiti osnovne tehnike praćenja i dokumentiranja odgojno-obrazovnog procesa te steći znanja i sposobnosti potrebne za izgrađivanje kvalitetnog konteksta za integraciju djece s teškoćama u razvoju. Skup je vodila viša savjetnica za predškolski odgoj Darija Drviš, a predavačice su bile i Branka Biketa Caktaš te Dijana Matoš.

Izvor informacija: bjelovar.hr

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.