19. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

U Bjelovaru održan Stručni skup pedagoga

2 3 2017 pedagozibj 47

Stručni skup pedagoga u okviru Međužupanijskog vijeća stručnih suradnika pedagoga osnovnih i srednjih škola Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije

Protekli tjedan u Bjelovaru je održan Stručni skup pedagoga, a u okviru Međužupanijskog vijeća stručnih suradnika pedagoga osnovnih i srednjih škola Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije. Voditeljice skupa bile su voditeljice Vijeća pedagoga za osnovne i srednje škole dviju županija Tina Varat i Ornela Malogorski, uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje.

50-ak okupljenih pedagoga i pedagoginja bavilo se temom neposrednog rada s učenicima i metodikom rada pedagoga, a sa fokusom na tehnike savjetodavnog rada u školi. O sudjelovanju u projektima Erasmus i školama u Švedskoj, provedbi preventivnih projekata iz područja prevencije ovisnosti o internetu, emocionalnoj pismenosti, integrativnoj nastavi i završnom vrednovanju govorili su pedagozi praktičari: Jasna Horvat Vlahovi, Zdenka Brebrić, Sandra Hermanović, Dubravka Jurina, Željka modri, Sonja Gesi i Jasna Relja.
Značajno je predavanje Jadranke Orehovec, spec.clin.psych. iz zagrebačkog Savjetovališta Taura, ujedno i višegodišnje edukatorice i voditeljice treninga savjetodavnog rada. Saznali smo više o tome kako voditi savjetodavni razgovor, kako pomoći klijentu bolje razumjeti vlastite teškoće i osmisliti djelotvornije načine njihova ponašanja, kako otvarati razgovor i uspostavljati odnos, postavljati cilj razgovora i kako pomoći klijentu pronaći rješenje. Pedagozima se obratila i dr. Marija Čatipović koja je predstavila važnost dojenja i educiranja mladih o toj temi.

Stručni skup uveličali su učenici Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar i Gimnazije Bjelovar koji su izveli dramsko scensku igru Ubojstvo u ljetnikovcu Barnagor, uz mentorstvo profesorice Nikoline Marinić.

Voditeljice skupa: Ornela Malogorski i Tina Varat.

Foto: Juraj Marković

Slične objave