Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji najavljeni SUSRETI PRIJATELJA povodom Dana državnosti

2016 06 gradbjelovar 9

Športski susreti prijatelja održat će se 25. lipnja, 2016. godine na Dan državnosti Republike Hrvatske

U četvrtak, 16. lipnja najavljena je tradicionalna manifestacija „ Susreti prijatelja“ povodom 25. lipnja Dana državnosti Republike Hrvatske. Manifestaciju organizira UHDDR BBŽ pod visokim pokroviteljstvom Bjelovarsko bilogorske županije i župana Damira Bajsa. Riječ je o športskim susretima branitelja koji se održavaju 21. godinu zaredom na Spomen prostoru u Lugu.

Više o Susretima prijatelja govorio je Stipe Šola, predsjednik UHDDR Bjelovarsko-bilogorske županije.
-Cilj manifestacije je očuvati uspomenu na povijesne dane stvaranja Neovisne hrvatske države 90- tih godina prošlog stoljeća na jedan poseban način, okupljanjem sudionika Domovinskog rata i ostalih građana koji s dužnim poštovanjem dijele osjećaje vezane uz Dan državnosti Republike Hrvatske.
Sam naziv manifestacije „Susreti prijatelja“ govori da je riječ o druženju koje se već 21. godinu zaredom održava u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji glavnim pokroviteljem ovih susreta, rekao je Šola i nastavio da je riječ o tradicionalnom športskom druženju branitelja, ali i razgovoru jedni s drugima u prevladavanju svakodnevnih životnih problema.
Šola je također rekao da u ovom vremenu, osim onih problema koje branitelji dijele s ostalim građanima Republike Hrvatske i onim specifičnim vezanih uz zdravstvene tegobe, još uvijek se u dovoljnoj mjeri ne valorizira sam Domovinski rat kao i njegovi sudionici.

-Stoga je ova manifestacija prilika da se u prijateljskom okruženju i na dostojanstveni način prisjete ponosa i slave, i Domovinskog rata te da se i osvrne na dnevne političke prilike u kojima živimo. Susreti prijatelja su i prilika da se družimo sa sličnim Udrugama izvan Republike Hrvatske, pa će stoga naši gosti biti i članovi Udruženja vojnih veterana Republike Slovenije, što nam je posebno drago, rekao je Stipe Šola najavljujući 21. Športske susrete prijatelja u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Ispred Bjelovarsko-bilogorska županija kao glavnog pokrovitelja ove manifestacije, župan Damir Bajs je rekao, da je Dan državnosti Republike Hrvatske dana kada se nedvojbeno trebamo prisjetiti Domovinskog rata i naših branitelja.
-Stoga mi je zadovoljstvo da UHDDR BBŽ već 21. godinu zaredom organizira SUSRETE PRIJATELJA na kojima se okupljaju hrvatski branitelji iz cijele Hrvatske. Čast mi je i zadovoljstvo što je Bjelovarsko-bilogorska županija pokrovitelj ove manifestacije koja već 21. godinu okuplja veliki broj branitelja i koja ima za cilj prisjetiti se tih povijesnih dana stvaranja hrvatske države.

Organizatori ovih susreta zahvalili su Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, županu Damiru Bajsu i gospodarstvenicima s područja županije na velikoj pomoći da ova manifestacija živi i dalje.

Pročitajte još