Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji do 13. kolovoza održava se Međunarodni tjedan mladih uz brojne sadržaje i sudionike iz inozemstva

m tjedan m17 16

U Športsko rekreativnom centru Kukavica obilježen je Međunarodni tjedan mladih koji se održava već sedmu godinu zaredom u periodu od 6. do 13. kolovoza. I ovog su puta sudionici tijekom sedam dana imali priliku sudjelovati u bogatom programu u obliku radionica, sportskih sadržaja, sudjelovanja na okruglom stolu na temu „Mladi – ključ pokretanja zajednice“ te „Mladi kao najranjivija skupina društva – na mladima svijet ostaje“. Jedini je to besplatni ljetni edukacijski kamp ovog tipa u Hrvatskoj koji okuplja mlade iz cijelog svijeta i tim putem promiče i potiče volonterstvo, zajedništvo, suradnju, timski rad, toleranciju, ali i nudi mogućnost edukacije, stjecanja novih vještina i znanja. Bjelovarsko – bilogorska županija je partner Udruzi za promicanje pozitivne afirmacije mladih u društvu „Impress“ iz Daruvara, koja je provela projekt, a koji je nagrađen od strane Europskog parlamenta te Nacionalne zaklade Karlo Veliki.

2017 8 tjedanmladih 4

– Udruga na ovaj način radi na promicanju najljepših i najboljih kvaliteta među mladima. Županija svih ovih godina pruža pomoć i potporu jer smatramo da ono što promičete ima veliku vrijednost. Pred vama su veliki izazovi odrastanja koji nisu lagani. Svatko od vas nosi teret iz svog privatnog života, svojih htjenja, ciljeva koje biste željeli ostvariti i sigurna sam da na tom putu dolazite do velikih problema, brojnih nedoumica, dilema. Isto tako ste željni znanja, upoznavanja, stjecanja iskustva, jer u suprotnom danas ne bi bili ovdje. Ovi baloni s porukom „NO HATE“, šalje poruku tolerancije i zajedništva. To je vaša budućnost, ali i budućnost svijeta. Naša županija je jedna od najbogatijih različitim narodima i narodnostima, što ste vjerujem otkrili svojim gostima iz inozemstva. Svaku nacionalnu manjinu cijenimo i podržavamo u razvoju. Bogatstvo je i to što svako od vas predstavlja svijet za sebe i traži svoj put. Normalno je da ste ponekad zbunjeni, a to ni ne čudi, jer danas nije lako živjeti na ovom svijetu. Težite edukaciji, koja je svima potrebna, kako mladima tako i starima. Čitajući o radu vaše udruge, vidim da ste aktivni na mnogim područjima, puno radite i učite, a to je preduvjet za kvalitetan život, rekla je zamjenica župana Bojana Hribljan.

2017 8 tjedanmladih 5

– Po treći puta Međunarodni tjedan mladih organiziramo u Kukavici, sa velikim entuzijazmom u cilju dobrih promjena u našoj okolini. Jedna od bitnijih tema ovogodišnjeg obilježavanja je „NO HATE“, odnosno „Ne govoru mržnje“. Zaista smo zagovaratelji borbe protiv govora mržnje. U skladu s tim, prošli smo puno edukacija i radionica na tu temu. Neke su se čak održale u Tunisu i Armeniji. Ovdje smo također da učimo i organizacijske vještine. Spremni smo raditi, obrazovati se, napredovati, ispraviti neke male pogreške. Vrlo je važno što se ovdje nalazi veliki broj mladih različitih nacija i kada posjetite naš kamp, osjetite da vlada veliko zajedništvo, mir, uzajamno razumijevanje i tolerancija. U udruzi djeluje 60 mladih, ali se broj povećava. Primjerice, jučer smo na glavnom gradskom trgu privukli određeni broj novih članova, koji će se odazvati nadolazećim aktivnostima. Što se tiče sudionika izvana, oni su prošli selekciju najmotiviranijih sudionika. S obzirom da je riječ o besplatnom ljetnom edukacijskom kampu, naša selekcija nije bila materijalne i slične prirode. Ovdje se dakle nalaze mladi bez obzira na materijalni status. Presudna je bila jedino njihova motivacija. U subotu nam stižu mladi iz Bjelovara i Velikog Grđevca, koji će također sudjelovati u dijelu naših aktivnosti. Ovaj projekt ne završava 13. kolovoza, jer će sudionici imati zadatak i obavezu neke aktivnosti održati i prenijeti u svoje sredine. istaknula je Tanja Herceg, predsjednica Udruge „Impress“:

 

Do završetka obilježavanja Međunarodnog tjedna mladih predstoji još nekoliko dana tijekom kojih će organizatori i sudionici posjetiti Veliki Grđevac, gdje će obići Kulturni centar Mato Lovrak i tamošnjim mještanima prezentirati rad udruge. Cilj posjeta svakako je i uključivanje mladih iz Velikog Grđevca u djelovanje udruge, razne aktivnosti i sadržaje, kako bi otkrili i iskoristili brojne mogućnosti koje im se nude, od učenja, sklapanja poznanstava, volontiranja, potencijalnih putovanja i slično.

 

– Tijekom zadnjih sedam godina iz svih Međunarodnih tjedana mladih proizašlo je oko 50 zanimljivih projekata, što kroz našu organizaciju, što kroz organizaciju iz mjesta iz kojih su mladi pristigli u Daruvar. Isto kako smo mi dosta naučili od naših sudionika, nadam se da će kroz ove dane druženja i ona puno naučiti od nas. Vjerujemo da nas čekaju još mnoge suradnje, projekti, građanske inicijative, ideje i izazovi, rekao je direktor Udruge Impress Dubravko Šopar.

2017 8 tjedanmladih 6

– Jako mi je drago što ova udruga nailazi na veliku podršku lokalne zajednice i županije. Pitanje mladih i njihovih mogućnosti proteže se svugdje, kako u vašem okruženju, tako i u Novom Sadu iz kojeg dolazim sa još troje ljudi. Ovdje nam je stvarno sjajno, a bili smo i prošle godine. Vlada pozitivna atmosfera i veliko poštivanje. Slavimo raznolikost, potičemo je, a borimo se protiv mržnje. Također, analiziramo neke zajedničke probleme i proučavamo primjere dobre prakse kako bismo ih mogli primijeniti kod kuće kada se vratimo, rekao je jedan od sudionika iz Novog Sada.

 

– Prvi sam put u Hrvatskoj i vrlo sam sretna što mogu biti ovdje. Jako mi je lijepo kod vas i ljudi su jako topli i simpatični. Zanimljivo mi je što za vrijeme boravka ovdje, nemam potrebu za internetom ili mobitelom. Nemam čak ni veliku potrebu razgovarati s roditeljima. Upravo zato jer sam okružena toplim i dobrim ljudima. Sada ovdje imam drugu obitelj, koja je nevjerojatna. Ponekad me uhvati tuga, jer znam da ću morati otići, a voljela bih još ostati ovdje, družiti se sa svima. Ne znam da li ćemo se svi zajedno više ikad uspjeti vidjeti i okupiti, ali po meni je najbitnije da se volimo i poštujemo sada dok smo zajedno. Pomažemo si i pazimo jedni na druge. Mislim da ovdje nije riječ o prijateljstvu na kraće vrijeme, već suprotno. Kuhamo zajedno, jedemo, spavamo zajedno u sobama, sve dijelimo. Upravo zbog toga volim vrijeme provedeno u Hrvatskoj, rekla je simpatična Anita Ayvazyan iz Armenije te otkrila kako je za vrijeme boravka u Hrvatskoj naučila i neke riječi na hrvatskom, kao što su posni sir, borovnica, dom, hvala, bliže, tišina, volim te i slično.

 

Anita je Hrvate usporedila sa svojim narodom koji također slove kao topli, simpatični i dobroćudni. Smatra da se upravo iz tih razloga u Hrvatskoj osjeća kao kod kuće. Hrvatsku će sasvim sigurno, kako je i sama rekla posjetiti opet.

 

– Mislim da bi svatko od nas trebao pokušati u svojoj sredini učiniti nešto dobro, donijeti neke pozitivne promjene, kako bi se mladima pružila mogućnost za djelovanje i da iznesu svoja mišljenja, pokažu što znaju, budu samostalni. Ovo je veliki poticaj, mi moramo biti odgovorni i savjesni, jer se od nas puno očekuje. Ovdje nam je zaista super. Puno se družimo, učimo jedni od drugih, slažemo se, rekao je Miran iz Bjelovara.

 

Ja sam ovdje jedan od relativno najmlađih sudionika, pošto imam 15 godina. Bio sam si postavio pitanje kako ću se ja uklopiti u cijelu ovu priču i kako će me ostali prihvatiti. Kada sam stigao u kamp, shvatio sam da nema nikakve razlike, jer smo svi isti i tako se ponašamo jedni prema drugima. Jednako se svi družimo, bez obzira na godine, spol, nacionalnost, boju kože, rekao je jedan od sudionika kampa.

 

 

          

 

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.