Crosst.hr

TZ BBŽ predstavila nove turističke programe – birdwatchinga

2017 1 tzbbz ptice 20

Zimskog prebrojavanja ptica i predstavljanja 4-jezične brošure s programima promatranja ptica koje je napravila TZ BBŽ u suradnji s Javnom ustavnom za zaštitiu prirode BBž i uz potporu HTZ-a

Turistička zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Bjelovarsko-bilogorske županije organizirala je protekli tjedan zimsko prebrojavane ptica i predstavljanje novih turističkih programa “birdwatchinga”. Ova turistički projekt održan je na području Ribnjaka Siščani i Blatnice u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a riječ je o prvom uključivanju u međunarodni projekt Zimskog prebrojavanja ptica močvarica ( International Waterbird Census – IWC ) na području ekološke mreže Ribnjaci uz Česmu, točnije na području Ribnjaka u Siščanima i Blatnici, u mjestu Staro Štefanje.

U sklopu ovog projekta sudjelovali su i stručnjaci iz javnih ustanova za zaštitu prirode iz Hrvatske, ornitolozi iz udruge BIOM za zaštitu i proučavanje prirode i ptica, predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i energetike, predstavnici turističkih zajednica i zaljubljenici u promatranje ptica.

Okupljanje svih sudionika bilo je kod „Info-edukativnog punkta Blatnica“, a nakon toga organiziran je obilazak ribnjaka, Siščani i Blatnica te obilazak Poučne staze Lokvanjić i na kraju je održana prezentacija Info-edukativnog punkta Blatnica i nove turističke brošure s osmišljenih 10-ak programa “birdwatchinga” u Seoskom turističkom domaćinstvu Kiđemet u Narti.

Na prezentaciji je predstavljen Info-punkt Blatnica s Poučnom stazom Lokvanjić, koji je dio EU projekta ekološke mreže Natura 2000. Stoga je taj projekt uključen u turističku ponudu Bjelovarsko-bilogorske županije, te je Turistička zajednica BBŽ u suradnji s Javnom ustavnom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode BBŽ i uz potporu Hrvatske turističke zajednice izdala i 4- jezičnu promotivnu offline i online brošuru s programima promatranja ptica ( “birdwatchinga” ), koja je također predstavljena na ovoj prezentaciji.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.