Crosst.hr

Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar odbila dostaviti izvještaj o radu i poslovanju na Gradsko vijeće Grada Bjelovara

2019 gradsko vijeće bjelovar 64

U Bjelovaru je u utorak 29. siječnja održana 14. po redu sjednica Gradskog vijeća Grada Bjelovara. Sjednici je prisustvovalo 22 od sveukupno 25 vijećnika, a jedna od točaka bila je i razmatranje Izvješća o radu i poslovanju Turističke zajednice Bilogora – Bjelovar.

Po tom pitanju se je izjasnila direktorica Turističke zajednice Bilogora – Bjelovar, Ana Kelek:

– Izvješće o radu Turističke zajednice Bilogora – Bjelovar nije dostavljeno, razlog je vrlo jednostavan; Gradsko vijeće nema nikakvih ovlasti prema Turističkoj zajednici. Ono što sam dostavila, i što je javno – rad Turističke zajednice je javan, Izvješće o radu za 2016. godinu, koje su prihvatila tijela Turističke zajednice. Dakle, ništa nije tajno i ništa se ne radi ispod stola, međutim mi nismo dužni to vama dostaviti. Dogovor je uvijek moguć, ali ovdje naglašavam riječ dogovor.

Za 2018. godinu, prema Zakonu o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, Vijeće mora do kraja veljače donijeti izvješće, a onda to izvješće Skupština mora prihvatiti ili ne prihvatiti, do kraja ožujka tekuće godine.  Također, turističke zajednice se ne financiraju iz proračuna jedinica lokalne samouprave, one su po tome pitanju samostalne.   Svoj upit sam poslala i u Hrvatsku turističku zajednicu, koja je ujedno dužna i za nadzor turističkih zajednica, uz Ministarstvo turizma. Turistička zajednica je javna, svi ste dobrodošli sa svojim prijedlozima. U bilo kojem trenutku možete proučavati izvješća, nakon što ih Tijela Turističke zajednice donesu.

Ante Topalović, predsjednik  Gradskog vijeća nadovezao se na izjavu direktorice Turističke zajednice.

2019 gradsko vijeće bjelovar 71

– Grad Bjelovar je vlasnik od manje od 50% bjelovarskog sajma, upravljačka prava Grada Bjelovara, i bilo kakvog tijela Grada Bjelovara na bjelovarskom sajmu su jednaka nuli. Sva prava u potpunosti ima Županija, gospodin Posavec – direktor Sajma, nije radio nikakav problem već je poslao cijelo izvješće i dao je sve odgovore na pitanja koja su tražena. Gradsko vijeće, gradonačelnika i njegove zamjenike su izabrali građani Bjelovara, kako bi vodili Grad i imali brigu nad njime; uopće nije sporno tko ima ingerenciju nad Turističkom zajednicom ili Bjelovarskim sajmom te kakvi su međusobni odnosi.  Svatko tko je predao izvješće je to napravio kako bi javnost bila bolje upoznata s radom, odnosno kako bi svi bili upoznati s onime što se događa te da, eventualno, mogu postaviti pitanja. Smatram lošim, destruktivnim i negativnim Vaš odnos prema Gradskom vijeću i prema Gradu Bjelovaru, trebate razmisliti kakvu suradnju želite imati sa svim tijelima, poručio je Topalović.

Raspravi je pristupio i SDP-ov Nenad Nekvapil, koji se je složio s predsjednikom Gradskog vijeća, te je kazao kako je njegovo mišljenje da osnivač, u ovome slučaju Grad Bjelovar, treba u upravljanju imati veća prava nego što ih ima sada, te da bi se Izvješće trebalo predati – ako već ne vijećnicima, onda barem gradonačelniku, odnosno gradskom rukovodstvu.

– Izvješće se može napraviti, ali ne na način na koji se je to htjelo napraviti; treba se napraviti sastanak, obrazložiti svrhu Izvješća, a ne naredba. Što se gradonačelnika tiče, koji je ujedno i predsjednik Turističke zajednice, on  me sve ovo vrijeme nije kontaktirao, odgovorila je Kelek.

Ante Topalović (HDZ) predsjednik Gradskog vijeća Grada Bjelovara:

– Ovo Izvješće smo tražili kao i sva druga izvješća – gradonačelnik i ja se obično načelno usuglasimo čije izvješće bismo mogli staviti u sljedeće Vijeće, te onda u pismenom obliku zatražimo od te ustanove ili tvrtke, komentirao je Topalović.

Gradonačelnik Dario Hrebak je pojasnio kako je predsjednik Gradskog vijeća taj koji je nadležan za odabir točaka dnevnog reda.

2019 gradsko vijeće bjelovar 18

 – Gospodin Topalović, kao predsjednik Gradskog vijeća je taj čija je zadnja, vezano za slaganje dnevnog reda. Gospodin Topalović je procjenio da bi Vi, gospođo Kelek, trebali dostaviti Izvješće i zato nema potrebe da Vas ja kontaktiram po tome pitanju.

Također, Vi odlučujete; ja smatram da uvijek treba biti parlamentalan i demokratičan. Ovako ćete sad sami staviti upitnik nad vaš rad, iako su Turističko vijeće i Skupština pozitivno ocijenili Vaš rad.

Policijska uprava Bjelovarsko-bilogorska stavlja Izvješće o radu policijske uprave na glasanje Županijskoj skupštini, koja ako ga i odbije, ništa se ne događa. Mislim da je to doprinos demokraciji, rekao je gradonačelnik.

Bruno Zadro (HSLS) se nadovezao na izjavu gradonačelnika.

– Dakako da MUP nema zakonsku obvezu podnositi ikome izvješća, međutim njegova djelatnost se odnosi na teritorij grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije; to je također jedan od javnih servisa, kao što je to i Turistička zajednica.  Stoga je potpuno razumljivo i potrebno da se takva izvješća podnose onima koje je narod izabrao da ga vode. Mi takva izvješća ne razmatramo da bismo bilo koga kritizirali, već kako bismo svaku djelatnost stavili pred oko javnosti i na taj način je unaprijedili i učinili transparentnijom.

Ela Naranđa, nezavisna vijećnica, se je također obratila Ani Kelek, ali i ostalim vijećnicima.

– Postoji razlika između legalnog i legitimnog; zakonski nemate obavezu podnijeti nam Izvješće, međutim legitimno bi bilo da to učinite, jer mi predstavljamo građane ovoga grada, u kojemu vršite organizacije evenata. Voljela bih da možemo razgovarati o Izvješću za 2018. godinu. Stoga predlažem da sugerirate u kojem formatu bismo to mogli učiniti, na obostranu korist.

Antun Korušec (ABB),  potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Bjelovara:

– Gradsko vijeće i treba i mora razmatrati ovo Izvješće – jedno je mišljenje Ministarstva turizma, a drugo su drugi zakoni i propisi. Osnivač Zajednice Bilogora-Bjelovar je Grad Bjelovar, građani Grada Bjelovara i sam Grad, kroz instituciju Gradskog vijeća imaju pravo primiti to izvješće, razmatrati ga i dati svoje primjedbe, istaknuo je Korušec te je dao prijedlog:

Predlažem da Gradsko vijeće donese zaključak da Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar dostavi Izvješće o radu i poslovanju za 2018. godinu nakon što ga usvoji Turističko vijeće i Skupština Turističke zajednice, zaključio je Korušec.

Kelek je vijećnicima poručila da se dogovore kada im odgovora da podnese Izvješće za 2018. godinu, ali nakon što ga usvoje ili ne usvoje tijela Turističke zajednice.

 • 2019_gradsko_vijeće_bjelovar_10
 • 2019_gradsko_vijeće_bjelovar_58
 • 2019_gradsko_vijeće_bjelovar_63
 • 2019_gradsko_vijeće_bjelovar_71
 • 2019_gradsko_vijeće_bjelovar_18

 

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.