Crosst.hr

Turistička ponuda Bjelovarsko-bilogorske županije predstavljena u Češkoj

2017 1 tzbbz češka 6

TZ BBŽ na međunarodnom sajmu Regiontour u Češkoj

Turistička ponuda Bjelovarsko-bilogorske županije predstavljena u Češkoj na najvećoj prezentaciji turističke industrije regija Srednje Europe

Na turističkim sajmovima Regiontour i Go, koji su održani u Češkoj, kao regija parter Jihomoravskom kraju svoju je turističku ponudu i programe predstavila Bjelovarsko-bilogorska županija.

Turistička zajednica BBŽ organizirala je predstavljanje naše cjelokupne turističke ponude – programe wellnessa i zdravlja Daruvarskih toplica, ponudu ruralnog turizma Bilogorske i Daruvarske vinske ceste, novu, nacionalno nagrađenu Bilogorsku konjičku turističku stazu, kao i novoosmišljene programe “birdwatchinga” u sklopu EU projekta Natura 2000 Info-punkta Blatnica na štefanjskom području. Budući da je riječ o predstavljanju na češkom tržištu putovanja, naglasak je bio stavljen i na predstavljanje mogućnosti turističke suradnje s daruvarskim područjem gdje postoji i jaka kulturna poveznica – češka manjina.

Daruvarske toplice na čelu s ravnateljem Marcelom Medakom, tako su realizirale poslovne razgovore s turoperatorima i agencijama, a na štandu su se pridružili i predstavnici Veleposlanstva RH u Češkoj te Hrvatske turističke zajednice u Pragu, kao i saborski zastupnik za češku i slovačku manjinu.Vladimir Bilek.

Inače, Regiontour je najveći sajam turističke industrije upravo regija Srednje Europe koji posjeti više od 30 tisuća posjetitelja, tako da je riječ o doista širokoj međunarodnoj prezentaciji. Nakon ovog predstavljana, Turistička zajednica BBŽ priprema i posebnu prezentaciju za turoperatore, agencije i medije u Sloveniji, u suradnji s Predstavništvom HTZ-a u Ljubljani i Veleposlanstvom RH u Ljubljani, dok je već dogovorena i prezentacija na međunarodnom turističkom sajmu Place2go u ožujku u Zagrebu.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.