Crosst.hr

Travanj u Daruvaru

2018 astronomijadaruvar 1

U mjesecu travnju u Daruvaru osvajamo svemirska prostranstva, uživamo u likovnom, glazbenom, kazališnom i plesnom stvaralaštvu, promoviramo knjige, potičemo jedni druge na zdraviji način života, na iskreno uvažavanje među generacijama i na rekreativan boravak u prirodi. Pođimo u travanjsku pustolovinu daruvarskog kraja!!

 

RENT A BIKE U TZ DARUVAR-PAPUK

Ljepšim vremenskim prilikama započela je sezona iznajmljivanja bicikala u Turističkom uredu na Trgu kralja Tomislava 12 u Daruvaru. Kako bi povećali kvalitetu turističke ponude Grad Daruvar je kupio 3 bicikla i dao ih na korištenje TZ Daruvar-Papuk u svrhu iznajmljivanja zainteresiranim turistima i gostima grada. Iznajmljivanje bicikala turistima vrši se u radno vrijeme Turističkog ureda, ne naplaćuje se, te uz predočenje identifikacijske isprave i obaveznog ispunjavanja Izjave o korištenju.  USKORO VIŠE NA: www.visitdaruvar.hr

 

IZLOŽBA UMJETNIČKIH RADOVA

Pozivamo vas na svečanu ceremoniju otvorenja izložbe umjetničkih djela nastalih na 24. likovnoj koloniji održanoj u Centru Rudolf Steiner Daruvar. Otvorenje izložbe bit će održano 5. travnja u 19 sati u  Galeriji grada Daruvara „Croatia osiguranje“, Josipa Knytla 1. Izložba će biti otvorena od 5. do 23. travnja, subotom od 11,00 do 13,00 sati i nedjeljom od 17,00,do 19,00 sati, a ostalim danima javiti se u Gradsku upravu, Trg kralja Tomislava 14, kancelarija br. 14 ili na tel. 043/331-241. USKORO VIŠE NA: www.daruvar.hr i www.visitdaruvar.hr

 

ČEŠKA BESEDA GORNJI DARUVAR POZIVA VAS

Kazališna skupina Češke besede Gornji Daruvar poziva vas na tradicionalni kabaretski program „Babský bál” i zabavu u Mjesnom domu u Gornjem Daruvaru, 7. travnja s početkom u 20 sati.

Obzirom na veliku zainteresiranost za ovaj tradicionalni i uvijek veseli događaj, održat će se repriza kabaretskog programa „Babský bál”, 21. travnja u Mjesnom domu u Gornjem Daruvaru s početkom u 20 sati. Svi su pozvani i dobro došli!

USKORO VIŠE NA: www.visitdaruvar.hr

 

TEATAR “EXIT”- DVOJE  

U Kino dvorani „30.svibnja“ Daruvar u ponedjeljak gostuje Teatar „Exit“ s kazališnom avanturom vrsnih glumaca i njihovih 14 uloga u drami o životu „Dvoje“. Priča o životu ili, bolje, priča iz života. Isječci iz života. Nekad veseli, a nekad tužni. Kao što život i jest. Interpretirana uz žamor café– barova, zvuk džuboksa, dim cigareta, a sve uz zavodljivi zvuk saksofona. Tekst napisao Jim Cartwright, režija i scena Matko Raguž, igraju Bojana Gregorić Vejzović i Dražen Čuček. U Kino dvorani „30.svibnja“, u ponedjeljak, 9. travnja s početkom u 19:30 sati.  VIŠE NA: www.pou-daruvar.hr

 

10 DANA ASTRONOMIJE U DARUVARU

AD Kumova slama iz Daruvara u suorganizaciji s gradom Daruvarom i Bjelovarsko-bilogorskom županijom, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, od  13. do 22. travnja organizira 10 dana astronomije. Središnja tema devetog po redu okupljanja astro experata  i stručnjaka, brojnih simpatizera i posjetitelja je Virtualna astronomija. U deset dana održavanja slušat ćete predavanja o tome kako osvajamo svemirska prostranstva, a da ne moramo pod svaku cijenu biti astronaut u raketi, kako možemo putovati u beskraj svemira tehnologijom koja nam je već sada na raspolaganju, kako astronomi amateri mogu sudjelovati u otkrićima nepoznanica svemira i pridonositi znanosti, uživati u izložbi astrofotografija, sajmu nove i rabljene opreme Astroexpo, demonstracijama, radionicama u vrtićima i školama i drugim zanimljivostima. Sudjelovat će modelari, raketari, radioamateri, udruga pedagoga i svi koji mogu doprinijeti da ove godine 10 dana astronomije budu još bolji.

VIŠE NA: www.kumova-slama.hr, www.visitdaruvar.hr, www.zvjezdarnica.com

 

BESEDNÍ VEČÍREK ZBORA ČB DARUVAR

Zbor Češke besede Daruvar 14. travnja organizira „prijateljsku večer“ s kulturno-umjetničkim programom u kojemu će nastupiti zbor Češke besede Lipovac, orkestar limene glazbe i plesna skupina Češke besede Doljani, zbor Češke besede Daruvar i Folklorni ansambl Holubička. Besední večírek će se održati u Češkom domu u Daruvaru u Masarykovoj ulici s početkom u 19,30 sati.

USKORO VIŠE NA: www.visitdaruvar.hr

 

TRAVANJ U PUČKOJ KNJIŽNICI I ČITAONICI DARUVAR

Povodom rođendana Hansa Christiana Andersena te Svjetskog dana dječje knjige 3. travnja je na dječjem odjelu omogućeno besplatno učlanjenje djece od 0 do 15 godina.

 • U četvrtak, 5. travnja u 19 sati održat će se promocija knjige Redže Trake, Debogumilizacija bosanskog srednjovjekovlja na kojoj će govoriti zanimljivi i ugledni govornici.
 • U petak, 6. travnja u 18 sati održat će se putopisno predavanje na češkom jeziku, Australija, predavačica Bohdanka Pěva Šolcová.
 • U srijedu, 11. travnja održat će se sastanak Glavnog odbora Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja povodom organizacije Skupštine Društva
 • U četvrtak, 19. travnja u 18 sati je sastanak članova čitateljskog kluba Enigma koji poziva sve zainteresirane da se učlane
 • U ponedjeljak, 23. travnja u 12 sati održat će se promocija knjige „Stepenice do neba“, autorice Ivane Adlešić Pervan prvim razredima Gimnazije Daruvar povodom obilježavanja Noći knjige
 • U četvrtak, 26. travnja u 18 sati je predavanje i razmjena sjemenja, Biovrt – u skladu s prirodom. Predavačica i autorica knjige „Vrtlarenje u skladu s prirodom“ Silvija Kolar-Fodor
 • U petak, 27. travnja u 18 sati je putopisno predavanje o Tajlandu na češkom jeziku

VIŠE NA: www.knjiznica-daruvar.hr

 

PROLJEĆE U IMPRESS-U

Udruga za promicanje pozitivne afirmacije mladih u društvu, Impress Daruvar, u svojim prostorijama u Ivana Zajca 3 organiziraju aktivno provođenje proljetnih praznika. Od 3. do 30. travnja dobro došli su svi mladi zainteresirani da si ispune slobodno vrijeme ugodnim druženjima, raznim socijalizacijskim, edukativnim, sportskim, kreativnim i zabavnim radionicama. Sve aktivnosti su besplatne, a održavaju se svaki dan od 12,00 do 19,00 sati.

VIŠE NA: https://www.facebook.com/Udruga.Impress/

 

VII TJEDAN ZDRAVLJA BBŽ

VII Tjedan zdravlja BBŽ održava se u Daruvaru od 23. do 29. travnja u organizaciji udruge Impress, a u suradnji s BBŽ, gradom Daruvarom,  Školom Narodnog zdravlja dr. Andrija Štampar, Udrugom CroMsic, TZ Daruvar Papuk. U sklopu Tjedna zdravlja već tradicionalno održavat će se niz predavanja i radionica na temu zdravog načina života, mentalnog zdravlja, kardiovaskularnih bolesti, akcija Koracima do zdravlja, besplatni treninzi. Održat će se i VII Sajam zdravlja na kojem će se predstaviti brojni izlagači. Prijave za sudjelovanje u Tjednu zdravlja, rezervaciju štanda, volontiranje, održavanje aktivnosti ili predavanja su otvorene te se prijaviti možete na info@udruga-impress.hr ili 099/ 6418-243.

USKORO VIŠE NA: www.udruga-impress.hr

 

EUROPSKI DAN SOLIDARNOSTI MEĐU GENERACIJAMA

S ciljem poticanja suradnje, boljeg razumijevanja i iskrenog uvažavanja među osobama različitih dobnih skupina, grad Daruvar i TZ Daruvar-Papuk organiziraju Vrtnu zabavu u parku Doma za starije i nemoćne Ljudevite pl. Janković Daruvar. Vrtna zabava će biti održana u petak, 27. travnja, na kojoj će se tijekom dopodneva održati zabavne radionice za sve generacije, kulturno-umjetnički program i druženje mališana, mladih i odraslih s umirovljenicima i štićenicima Doma za starije i nemoćne Ljudevite pl. Janković Daruvar uz zajednički pripremljenu zakusku i svirku uživo. USKORO VIŠE NA: www.daruvar.hr i www.visitdaruvar.hr

 

KONCERTI U ORGANIZACIJI GLAZBENE ŠKOLE B. BJELINSKOG

 • U organizaciji Glazbene škole Brune Bjelinskog Daruvar i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Grada Daruvara svoj samostalni koncert održat će Vedran Kuštrak i Borut Vidošević, solisti i komorni glazbenici. Kontrabasist Vedran Kuštrak, voditelj dionice kontrabasa u Simfonijskom orkestru hrvatske radiotelevizije i pijanist Borut Vidošević, nastavljaju svoju višegodišnju suradnju programom kapitalnih djela literature za kontrabas i klavir. Koncert će biti održan 10. travnja u Kino dvorani „30.svibnja“ s početkom u 19 sati. Ulaz je besplatan.
 • Posljednje srijede u mjesecu, 25. travnja, s početkom u 18,30 sati, nastavlja se tradicija predstavljanja glazbenog umijeća učenika i nastavnika Glazbene škole Brune Bjelinskog Daruvar pod nazivom „Bjelinski srijedom“. Koncert će se održati u dvorani škole, a ulaz je besplatan.

USKORO NA: www.gs-bbjelinskog.hr, www.daruvar.hr, www.visitdaruvar.hr

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.