Crosst.hr

Tradicionalni “Županov lov” u svrhu promocije lovnog turizma

2016 12 županija lov2016 118

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima sudjelovao na tradicionalnom „Županovom lovu“ u svrhu promocije lovnog turizma na području naše županije

U četvrtak 29. prosinca održan je tradicionalni “Županov lov”. Radi se naime o događanju u organizaciji Lovačkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije, čiji je cilj kroz proteklih sedam godina, pa tako i sad, bio promovirati lovni turizam na lovištima naše županije koja se inače svrstavaju među najljepša i najbogatija u Hrvatskoj.

Tridesetak lovaca iz različitih lovačkih udruga susrelo se na Pohajdinom bunaru između Velikog Trojstva i Šandrovca, u lovištu „Bjelovarska Bilogora“ koncesionara Stjepana Hittnera, kako bi na čelu sa županom Damirom Bajsom krenulo u lov na divlje svinje i lisice.

Župana Bajsa na lovištu je dočekao i pozdravio predsjednik Lovačkog saveza BBŽ Miroslav Čačija koji je izrazio zadovoljstvo vezano za suradnju Lovačkog saveza i Bjelovarsko-bilogorske županije i župana Damira Bajsa. Županija puno ulaže u lovstvo i lovni turizam zbog čega naša lovišta, između ostalog i po velikom broju divljači, postaju prepoznatljiva u široj okolici.

Dobrodošlicu gostima poželio je i koncesionar Stjepan Hittner, te uvodno pozvao goste i podsjetio ih da poštuju kodeks lovstva. Poželjevši svima dobar lov i da se ugodno osjećaju, uz čestitku za sve najbolje u Novoj godini, Hittner je predao riječ županu Bajsu.

– Naši lovci ali i naša lovišta su bez imalo sumnje među najboljima u Hrvatskoj. Razlog tome su očuvana priroda, daljnja briga o prirodi i fondu divljači. S obzirom da je naša županija bila područje zahvaćeno ratom, bilo je puno posla da se lovišta i fond divljači obnove, ali kako smo to uspjeli za očekivati je da kvaliteta koju smo postigli i ostane na ovako visokoj i prepoznatljivoj visini. Županija je zadovoljstvo dosadašnjim radom županijskog lovačkog saveza iskazala činjenicom da smo produžili ugovore o suradnji za narednih deset godina, i očekujemo da nas lovački savez prema potrebnim parametrima i dalje zadrži u vrhu lovstva – poručio je uoči lova župan Damir Bajs.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.