26. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Tradicijski običaj čijanja perja u Velikom Trojstvu okupio i kandidate za buduće lokalne izbore

2017 3 trojstvočijana2017 123

Poznati seoski običaji prave su zabave za okupljanje kandidata i slaganje koalicijskih kockica

Poznati seoski običaji prave su zabave za okupljanje kandidata i slaganje koalicijskih kockica

Bjelovarsko-bilogorska županija poznata je po tradicionalnim seoskim običajima, a jedan od njih je i čijanje perja, običaj koji vjerno njeguju žitelji bilogorskih sela. Ove godine je održano nekoliko čijana u bilogorskim selima, a jedna je bila sinoć u Mjesnom domu u Općini Veliko Trojstvo koja je okupila mještane ove općine, ali i brojne goste zaljubljenike u tradicijske narodne običaje.

Ovo lijepo druženje uz čijanje perja i sjećanje na dobra stara vremena kad su čijane bile večeri pjesme, plesa, prijateljstva i ljubavi organizirala je Općina Veliko Trojstvo, Bilogorski turistički put, udruge umirovljenika, vinogradara, vinara i voćara te KUD-a Veliko Trojstvo.

Tako je ova seoska čijana okupila i razne političare, kandidate za predstojeće lokalne izbore. Na jednom mjestu za istim stolom sjedili su HSS-ovci i SDP-ovci. Tu je bio sadašnji načelnik i mogući kandidat HSS-a za predstojeće lokalne izbore Ivan Kovačić i već najavljeni kandidat za načelnika općine iz redova SDP-a Tomislav Bedeković. Uz Bedekovića sjedila je i Bojana Hribljan, koja bi trebala biti kandidatkinja za zamjenika župana Bjelovarsko-bilogorske županije. Hoće li se koalicijske kockice tako i posložiti vidjet ćemo uskoro, kao i ove ovdje u Velikom Trojstvu koje poprimaju oblik koalicijskog sporazuma između HSS-a i SDP-a.

Kandidati nisu ništa potvrdili, osim što je mladi Tomislav Bedeković najavio puno više aktivnosti ako postane načelnik općine Veliko Trojstvo.
Želim pokrenuti život u našoj općini i mislim da će to moji mještani prepoznati. Mlad sam čovjek i svjestan sam u što se upuštam. Najvažnije mi je da mladi ljudi ostanu ovdje i da čuvaju svoje običaje i tradiciju.

Slične objave