Crosst.hr

Tehnička i Obrtnička škola Bjelovar obilježila Svjetski dan kravate modnom revijom

2016 10 dankravate2016 40

Učenici su rado prihvatili nošenje kravate i sudjelovanje u ovoj jedinstvenoj modnoj reviji

Tehnička i Obrtnička škola Bjelovar i ove je godine, 18. listopada obilježila Međunarodni dan kravate. Kravata je poznati hrvatski simbol koji se obilježava ne samo u Hrvatskoj već u cijelom svijetu. Stoga je obilježavanje toga dana postalo tradicija Tehničke i Obrtničke škole Bjelovar.

Tim povodom je organizirana modna revija u kojoj su sudjelovali učenici Tehničke i Obrtničke škole. Učenici su nosili kravate, a stručni žiri činili su profesori koji su ocjenjivali izbor kravate, način vezanja i nošenja kravate, način odjevne kombinacije s kravatom te potpunu originalnost.

Ispred Tehničke škole Bjelovar Rajna Gatalica je rekla da Svjetski dan kravate obilježavaju već četvrtu godinu.
-Ovom modnom revijom želimo našim učenicima poslati poruku i potaknuti ih da nose kravatu i u slobodno vrijeme jer to pokazuje jedno dostojanstvo uglađenosti i kultiviranosti. Lijepo je vidjeti učenike u kravatama, i nije bio nikakav problem da sudjeluju u modnoj reviji, rado su to prihvatili, rekla je Rajna Gatalica.

Svaka modna revija ima i svoje nagrade. Tako je nagrada za prvo mjesto bila kravata i memorijski stik, a za drugo i treće mjesto samo kravata.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.