03. ožujka 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

Taekwondo klub Bjelovar dobio donaciju PBZ-a

Nakon potpisanih desetak ugovora o donaciji, na red je došao i Taekwondo klub „Bjelovar“. Donaciju od 10.000,00 kuna iskoristit će za kupovinu nove opreme.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb Božo Prka, potpisali su Sporazum o dodjeli donacija udrugama i ustanovama na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Potpisani Sporazum temelj je za daljnje potpisivanje Ugovora između Privredne banke Zagreb i naših pedesetak udruga i ustanova koje će ostvariti donacije veće od 600 tisuća kuna.

Nakon potpisanih desetak ugovora o donaciji, na red je došao i Taekwondo klub „Bjelovar“. Donaciju od 10.000,00 kuna iskoristit će za kupovinu nove opreme.

Taekwondo klub „Bjelovar“, osnovan još 1969. godine, uspješno okuplja članove od malih nogu. Otada, mogu se pohvaliti kako su u klubu stasali mnogi borci koji su osvajali europska i svjetska odličja, poput Vedrana Goleca, Nataše Vezmar i Dejana Mesarova. Danas rade s 80 članova i to u dvije selekcije. Najmlađi uzrast okupljaju u početnoj grupi, gdje 20 djece u dobi od 5 i 6 godina uči osnove taekwondo-a, dok grupa kadeta i juniora broji 60 članova.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija, odnosno njen čelni čovjek župan Damir Bajs, osiguravanjem donacija pridaje veliku važnost udrugama i ustanovama na svom području, te pokazuje i društvenu odgovornost u privlačenju sredstava za redovan rad onih koji svakodnevno obogaćuju društveni, kulturni, sportski, ali i humanitarni život u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Ova donacija PBZ-a od preko 600 tisuća kuna je najveća donacija uopće u povijesti Bjelovarsko-bilogorske županije, a na taj način u ovom slučaju PBZ kao banka se pokazuje socijalno odgovornom i vraća dio sredstava, koja su ostvarena kod nas ljudima našeg kraja, a prvenstveno djeci. Tako je Privredna banka Zagreb kao jedna od vodećih banaka u Hrvatskoj ovakvim donacija pokazala i socijalnu osjetljivost u sredini u kojoj posluje.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija i Privredna banka Zagreb imaju potpisan ugovor o provođenju projekta cash poolinga, u koji su uključeni uz Bjelovarsko-bilogorsku županiju i sve njene ustanove i tvrtke kojima je osnivač, a priključile su se dijelom i jedinice lokalne samouprave. Na taj način objedinjeno vođenje računa putem cash poolinga donosi značajne uštede, što također pokazuje odgovornost upravljanja javnim novcem.

„Zahvalio bih se u ime svih članova i trenera Taekwondo kluba Bjelovar gospodinu županu i njegovu uredu što su prepoznali naš rad. Samim time su nas doveli u poziciju da dobijemo takvo sponzorstvo, a pogotovo bismo se zahvalili Privrednoj banci i njihovim predstavnicima jer oni ovakvim vidom sponzorstva rade na proširenju. Poboljšat ćemo rad kluba i inače sveukupno bavljenje mladeži naše županije sportom. Ova injekcija će nas potaknuti u nabavi novih rekvizita i opreme za natjecanje, odnosno za svakodnevno korištenje u našem ciklusu priprema i treninga u klubu.“, rekao je predsjednik Taekwondo kluba Bjelovar Marijan Pavičić.

„Ova donacija je plod suradnje Privredne banke Zagreb i Bjelovarsko-bilogorske županije što smo temeljem okvirnog sporazuma iz ljeta 2016. godine potpisali na nivou predsjednika uprave gospodina Prke i našeg župana gospodina Bajsa. Jedan od korisnika ste i vi jer ste iskazali zahtjev prema Privrednoj banci Zagreb za donacijom određenog iznosa financijskih sredstava koji bi vama pomogli za razvoj vaših aktivnosti, odnosno nabavu sportske opreme i rekvizita za sve uzraste kojima se bavite. Hvala na gostoprimstvu, na domaćinstvu, hvala još jednom Županiji. Nadamo se da će naša sredstva pomoći svim vašim razvojnim planovima.“, izjavio je Mario Lončar.

„Povijest potpisivanja ugovora vezana je uz činjenicu da je Bjelovarsko-bilogorska županija temeljem javnog natječaja izabrala u modelu cash pooling-a Privrednu banku Zagreb. U okviru te suradnje koju imamo u dogovoru s gospodinom Prkom potpisan je sporazum u kojem Županija i PBZ utvrđuju da će se kroz njega utvrditi sredstva koja će banka usmjeriti prema našoj Županiji. Ta sredstva idu prema našim klubovima, našem Caritasu, dakle prema svima onima koji u društvenom smislu rade vrlo prihvatljive i važne stvari. Mogu reći da smo napravili pravi potez jer Taekwondo klub ima sjajnu tradiciju iz koje su iznikli velikani ukupnosti sporta, od Nataše Vezmar, Vedrana Goleca, Dejana Mesarova. Nadam se da će tih 10.000,00 kuna pomoći radu kluba. Nismo htjeli podijeliti ta sredstva tako da damo samo nekim velikim klubovima jer se moramo baviti ukupnošću rada u našoj županiji. Manji klubovi, ne po rezultatima, nego po financijskim sredstvima postižu izvrsne rezultate, ali na volonterskoj bazi. Moramo se zahvaliti ljudima koji rade u tim klubovima. Oni svoje vrijeme, svoje znanje, a često i novac daju u korist rada samoga kluba. Vjerujem da će ova sredstva doći na pravi način i na pravo mjesto.“, zaključio je župan Bajs.

Povezani članci

newsend_hgk