26. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Svečanom sjednicom obilježena 790 obljetnica Grada Čazme

DGCDSC 0835

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima prisustvovao je Svečanoj sjednici povodom 790. obljetnice Grada Čazme

Na svečanoj sjednici Grada Čazme povodom 790. obljetnice, župan Damir Bajs je istaknuo da svima nama zajedno treba biti bitno pitanje oporavka gospodarstva.
– Nakon pet godina u 2014. i 2015. godini, županijsko gospodarstvo je potpuno pozitivno. Imamo povećanje prihoda, ulaganja, dobiti, a ono najbitnije za naše sugrađane, imamo porast broja zaposlenih. Grad Čazma prati ukupnost svih dešavanja i doprinosi ukupnosti pozitivnog rasta. Projekte koje se ovdje vode, Grad podržava, a to je primjerice vodoopskrba. Također, Županija je pomogla investitoru u promjeni prostornog plana po hitnom postupku, a tako radimo i inače. Ovaj tjedan potpisali smo i ugovor u vrijednosti oko 20 milijuna kuna s Čazmatransom, koji prevozi naše učenike osnovnih škola. Osim dobrih rezultata u županiji, nedavno smo imali sastanak gradonačelnik i ja, a na poziv gradonačelnika gdje smo dogovorili niz stvari. Jedna od prvih stvari koja će ići je i gradnja ceste u Siščanima, koja će se graditi o Županijskom trošku, a će Grad imati mogućnost prijaviti se za pola-pola sufinanciranje. Županija radi na tome da riješi pitanje i ukupnosti u zdravstvu. Otvoren je natječaj za zdravstvo gdje je izrijekom naznačeno da se naša bolnica može javiti na taj natječaj, a to će koristiti i Čazmi. Zajedno smo radili na tome da i laboratorij ostane ovdje. Prisjetit ću se da je u 2015. godini predviđeno da se taj laboratorij ukine, no na zahtjev Županije, a i Grada kasnije, laboratorij je ostao. Moram napomenuti da se ne radi samo o laboratoriju u Čazmi, već i u Garešnici i Grubišnom Polju. Najvažnije je ono što je pred nama, a to su euro projekti, naglasio je Bajs i nastavio da Županija trenutno ima 94 projekta, teških oko nekoliko stotina milijuna kuna.

Bajs je također rekao da je gradonačelnik naznačio da postoje gotovi projekti pri Gradu Čazmi i da će Županija biti partner u tim projektima, ali će sudjelovati i u sufinanciranju.
– Što se tiče školstva, mi smo obavili svoj dio u Javno-privatnom partnerstvu, potpisali smo ugovore s Ministarstvom, dobili smo suglasnost i dozvole, a sada čekamo novu Vladu da vidimo kako dalje, jer vjerujem da će nova Vlada to i prihvatiti, jer nismo jedina županija koja je prijavila JPP projekt, zaključio je župan Damir Bajs, te svim Čazmankama i Čazmancima čestitao njihov dan.

Slične objave