20. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Svečano otvorena prometnica Donja Petrička – Samarica

2016 07 prometnica 4

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima otvoriio je 2130 metara prometnice Donja Petrička – Samarica

U subotu, 30. srpnja, 2016, rezanjem vrpce svečano je otvorena prometnica Donja Petrička – Samarica. Prometnicu je otvorio župan Damir Bajs u pratnji načelnika Općine Ivanska Josipa Bartolčića.

Naime, riječ je o prometnici koja se po prvi puta modernizira od njene gradnje, dakle nakon četrdeset godina. Županijska uprava za ceste Bjelovarsko-bilogorske županije u naselju Donja Petrička izvršila je sanaciju kolnika modernom tehnikom – stojnom reciklažom, čime se dobiva čvrsti, konzistentan sloj ujednačene debljine i svojstava. Duljina sanirane dionice je 2130 metara, a u sklopu zahvata izgrađeni su novi cijevni propusti, te uređeni odvodni putni jarci. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 1 550 000 kuna.

Na otvaranju ove dionice, župan Damir Bajs je rekao da ŽUC na ovome neće stati i najavio radove u Novoj Rači, Čazmi i drugim područjima, ali očekuje i sufinanciranje od strane gradova i općina.
– Kad je riječ o cestama onda ćemo omogućiti da se modelom pola-pola, dakle pola sredstava ŽUC, a pola općine ili grad. Zapravo, potrebno je sufinancirati i dio onih prometnica koje naše lokalne samouprave smatraju najbitnijima, rekao je Bajs.

Načelnik Općine Ivanska Josip Bartolčić rekao je kako je još desetak kilometara prometnica na području Općine u kritičnom stanju, naglasivši, kako je to odraz prošlih vremena kada ŽUC nije prepoznao važnost takvog ulaganja na području Općine Ivanska.

– Nadam se iskreno da će svi ovi napori koje je župan sa svojom ekipom do sada radio na stabilizaciji ŽUC-a, dovesti do toga da se u idućih četiri do pet godina problem kritičnih prometnica na području Općine riješi, rekao je Bartolčić.

Slične objave