Crosst.hr

SVE JE U VELIKOM MINUSU! Župan Marušić pokušava spasiti ne predstečajnu, već stečajnu situaciju Bjelovarsko-bilogorske županije

2021 10 22 skupstina bbz zu 61

Jadan i ubogi ŽUC, prosto ti dođe da ga žališ nakon svih ovih godina jer je preživio razna uhljebljivanja, kao i plaćanja svačega i svakome. Nažalost, isti taj ŽUC opet se našao na dnevnom redu Županijske skupštine Bjelovarsko – bilogorske županije, točno tamo gdje je i trebao biti svih ovih godina kako bi ga se malo protreslo. 

Kako se do sada nije previše treslo po ŽUC-u, većinom su izvještaji na skupštinama bili pročitani i prihvaćeni te je priča bila završena, iako je većini javnosti sve bilo jako dobro poznato, baš kao i sada. Tako da ga zapravo nemamo što žaliti, nego samo prenijeti jadikovke kako bi javnost opet čula da je ŽUC u problemima. U ovom slučaju dosta veliku glavobolju zadali su i određeni mediji pokupivši više od 145 tisuća kuna. Točnije, ŽUC je tim medijima plaćao za nešto, a nitko ne zna za što konkretno. Osim što se ne zna što je plaćeno, nikako da kažu i kojim se medijima plaćalo. Takav pristup bio bi pošten prema onima koji sa ovom situacijom i županijskom ustanovom nemaju apsolutno nikakve veze.   

Cijela rasprava oko ŽUC-a prenosila se javno u nastavku 3. sjednice Županijske skupštine Bjelovarsko – bilogorske županije održane u utorak 19. listopada. Ukoliko sjednicu niste mogli pratiti, još uvijek je možete poslušati na stranici Bjelovarsko – bilogorske županije.

Tako je Nataša Koronc, v.d. ravnateljica ŽUC-a, potvrdila da je dug ŽUC-a rastao za vrijeme predizborne kampanje.

2021 10 22 skupstina bbz zu 54
Nataša Koronc, v.d. ravnateljica ŽUC-a

– Bilo je previše zahtjeva za izvođenje radova, a sve manje sredstava od strane resornog ministarstva i Hrvatskih autocesta, što smatram da je kriva i prošla vlast koja se jako malo zalagala za doznačivanje tih sredstava, istaknula je v.d. ravnateljica te nastavila kako joj je nepojmljivo da je ŽUC ogromna sredstva trošio na medije i vanjske suradnike, a sama ustanova imala je osposobljene ljude koji su već 20-ak godina radili iste te poslove.

2021 10 22 skupstina bbz zu 9
Nataša Koronc, v.d. ravnateljica ŽUC-a

– U 2020. godini na medijske usluge utrošeno je više od 145 tisuća kuna, na vanjske suradnike za provođenje postupaka javne nabave oko 180 tisuća kuna, na vanjske stručne nadzore vezane uz radove redovnog i izvanrednog održavanja plaćeno je više od 250 tisuća kuna, ističe ravnateljica i dodaje da su dvadeset godina te iste poslove obavljali unutar ŽUC-a, dok je potom sigurno prepoznata dobra šansa za izvlačenje novca iz ustanove, zbog čega se počelo poslovati na takav način.

– Samo na angažman vanjskih suradnika u 2020. godini utrošeno je više od 400 tisuća kuna i kada tome pribrojimo i medijske usluge, dolazimo do 600 tisuća kuna, što je bezrazložno, pojašnjava ravnateljica Koronc.

Koronc dodaje i to da su izmijenjene i neke stavke na kontima koje ukazuju da se novac isplaćivao podobnim, a ne potrebnim.

2021 10 22 skupstina bbz zu 9
Nataša Koronc, v.d. ravnateljica ŽUC-a

– U jeku svih tih financijskih problema s kojima se sada ŽUC bori, točnije, umjesto da su se podmirivale tekuće obveze prema dobavljačima i izvođačima radova, jednostavno smo se ponašali kao pijani milijarderi pa smo izvršavali i pozajmice oko milijun kuna prema nalogu prošle županijske vlasti. ŽUC ima i podignuta dva kredita iz 2008. i 2011. godine s namjerom asfaltiranja cesta. Također, iz stavki redovno, utrošeno je dosta sredstava na izvanredna održavanja što zakonski nije opravdano. O svemu tome, ja sam osobno obavještavala bivšu županijsku vlast, koja se na to oglušila, naglasila je v.d. ravnateljica te dodala da bivši ravnatelj, gospodin Marušić nije želio izvršiti primopredaju, već je rekao da je sve dostupno u arhivi.

Na izvješće ravnateljice, reagirao je zamjenik predsjednice Županijske skupštine Ivan Beljan (DHSS) istaknuvši da je bilo sasvim dovoljno slušanja o izvještaju, nakon čega je uslijedila rasprava koja je trajala punih sat vremena. 

Na izvješće v.d. ravnateljice ŽUC-a, svoje mišljenje iznijela je oporbena vijećnica Ines Šarić (Nezavisna) koja je u bivšem sazivu Županijske skupštine Bjelovarsko – bilogorske županije obavljala dužnost vijećnice stranke Glas BBŽ.

2021 10 22 skupstina bbz zu 26
Ines Šarić (Nezavisna)

– Što se tiče izvješća ŽUC-a, pričate o ogromnim dugovima, ali i dalje isplaćujete vanjskim suradnicima iste iznose koji se kreću skoro u iznosu prosječne plaće u Republici Hrvatskoj. Također, aludirate na to da su se ceste asfaltirale u svrhu predizborne kampanje. To nije nešto što vi točno znate, niti je to dokazano, pa tako vaše optužbe izgledaju kao neke instrukcije koje morate ovdje prenijeti kako bi postali ravnateljica ŽUC-a. S obzirom da ste nastavili sa isplatama, a niste iznijeli ideju kako ćete smanjiti dug, ne vidim na koji način ćete biti bolja ravnateljica od prethodnog ravnatelja ŽUC-a, kazala je vijećnica Šarić.

Šarić je komentirala i saziv Županijske skupštine naglasivši da nije u redu u dnevni red natrpati toliko točaka i odrediti vrijeme trajanja, jer građani zaslužuju čuti riječ svakog vijećnika, neovisno je li on oporbeni ili vladajući. 

2021 10 22 skupstina bbz zu 35
Silvestar Štefović (HDZ)

Vijećnici Šarić odgovorio je vijećnik HDZ-a, Silvestar Štefović.

– I vi ste ovdje iznijeli optužbe, pa se i vi pokušajte suzdržati od optužbi, komentirao je. 

Osim komentara upućenog nezavisnoj vijećnici, Štefović je nastavio o izvješću ŽUC-a podsjetivši da se radi o izvješću iz 2020. godine kada je ravnatelj bio gospodin Mladen Marušić te da sadašnja ravnateljica ne može odgovarati za njegove postupke. 

 – Što se tiče naknada o kojima govorite, župan Marušić je najavio izmjenu. No, pređimo mi na ovo izvješće u kojem je frapantno da su promidžbene usluge u odnosu na plan iz 2020. godine koji je bio 64 tisuće kuna, rebalansiranije na 217 tisuća kuna i to baš u predizbornoj godini. Samo da podsjetim, kazao je vijećnik Štefović uputivši pitanje, samo nije znao od koga može dobiti točan odgovor. 

Pitanje glasi: – Zanima me koje su to potrebe Županijske uprave za ceste da se ustanova promovira u medijima? 

Štefović nastavlja o promidžbenim uslugama, pa ističe da je izvršenje bilo 169 tisuća kuna, kao i intelektualne i osobne usluge u iznosu od milijun i 785 tisuća kuna te ponovo pita: – O kojim je točno uslugama riječ?   

2021 10 22 skupstina bbz zu 36
Silvestar Štefović (HDZ)

– Međutim, postoji još nešto, postoje sumnje, odnosno priče koje kruže po gradu, ako to tako možemo reći, da je bivši predsjednik Upravnog vijeća ŽUC-a i tajnik stranke Damir Bajs Nezavisna lista, Mario Preskočil u jeku izborne kampanje bivšem ravnatelju Županijske uprave za ceste Mladenu Marušiću slao račune za promidžbu i informiranje s nalogom da ih se plati s računa ŽUC-a, istaknuo je vijećnik Štefović upitavši ravnateljicu je li ta informacija točna i ako je, što po tom pitanju planira poduzeti?

Izlaganje vijećnika Štefovića, komentirala je vijećnica Šarić:  – Kako ravnateljica može potvrditi informaciju, točnije priče koje ste vi čuli u gradu? 

– Ja sam eto u gradu čula da su narikače kulturno dobro, svašta sam čula u gradu, pa me zanima kako vam ona to može potvrditi?

2021 10 22 skupstina bbz zu 40
Drago Hodak (HDZ)

Komentar na raspravu dao je i HDZ-ov vijećnik Drago Hodak koji je rekao da je bivši ravnatelj ŽUC-a, Mladen Marušić bio ugodan za suradnju, pa čak i simpatičan sa svojom komunikacijom, dok je bivši župan Damir Bajs znao kako dobiti izbore.

– Ta rečenica, da je znao dobiti izbore dugo se protezala, dok smo mi učili kako te izbore dobiti, kazao je Hodak. 

2021 10 22 skupstina bbz zu 49
Mario Puškarić (HSLS)

Da je situacija banalna i da je čudno da jedna Županijska uprava  za ceste troši i jednu kunu za medije, komentirao je vijećnik Mario Puškarić iz HSLS-a koji se nadovezao i na situaciju u bolnici naglasivši, da ne zna kako su podignuti krediti i kako su banke iste odobrile kada sredstava nije imala niti Županija, niti bolnica.

2021 10 22 skupstina bbz zu 4
Ivan Beljan (DHSS), potpredsjednik ŽS BBŽ  – Ivana Legin, službenica koja privremeno obavlja dužnost pročelnice UO za pravne i zajedničke poslove Bjelovarsko-bilogorske županije

U sve ovo uključio se vijećnik i potpredsjednik Županijske skupštine BBŽ, Ivan Beljan iz DHSS-a istaknuvši kako imamo 800 tisuća kilometara županijskih cesta koje čekaju uređenje i asfalt, a plaća se promidžba.  

Nakon izjava vijećnika, za govornicu je ponovno došla v.d. ravnateljica ŽUC-a, Nataša Koronc koja je reagirala na optužbe vijećnice Ines Šarić.

2021 10 22 skupstina bbz zu 66
Nataša Koronc, v.d. ravnateljica ŽUC-a

– Od kuda vama informacije da ovo što sam iznijela nije točno, jer sve ovo što sam rekla upućuje na stanje koje je  evidentno. Nažalost, ja sam u ustanovi zatekla isto takvo stanje. Što se tiče odluke Upravnog vijeća ona je već donesena, a što se tiče visine naknada, o tome ne odlučuje ravnatelj. Statutom ŽUC-a je definirana visina naknade i tko ih donosi. To će biti riješeno i naknade će biti smanjene. Ja neću zagovarati način rada koji sam zatekla i sigurno neću nastaviti raditi prema primjeru svog prethodnika. Svima je poznato da su kriteriji asfaltiranja bili prema političkim opcijama. Ovdje ima vijećnika koji to mogu potvrditi, ako to žele. Što se tiče pitanja vijećnika Štefovića da je čuo priče po gradu, nažalost, dobro je čuo i priče su istinite. Odvijala se komunikacija između naših članova Upravnog vijeća, konkretno predsjednika i ravnatelja, a vezano uz medijske usluge postoje dokazi, kazala je ravnateljica Koronc i još jednom ponovila da su se sredstva trošila na sve što je trebalo i nije trebalo, pa je sada iz tih razloga ŽUC u ovakvom stanju u kakvom je.  

Nakon sat vremena priče o ŽUC-u i problemima u kojima se našao, župan Marko Marušić čestitao je ravnateljici na hrabrosti.

2021 10 22 skupstina bbz zu 61
Marko Marušić, bjelovarsko-bilogorski župan

– Mnogi ravnatelji i vijećnici trebali bi se ugledati na gospođu Koronc da vide koja je hrabrost potrebna za iznijeti istinu. ŽUC je jedan komadić našeg globalnog duga od 27 milijuna kuna koji su se sasvim sigurno trošili nenamjenski. Vjerujem u državne institucije i vjerujem da će za ovu situaciju netko odgovarati. Kada je više od milijun kuna utrošeno za vanjske suradnike, a postoje osposobljeni ljudi koji za to primaju plaću, te ako da je pet milijuna kuna utrošeno iz redovnog održavanja za izvanredno održavanje, riječ je o protuzakonitim radnjama. S obzirom da sam dobio povjerenje od strane građana, kao župan obećavam da tako nećemo raditi, podižemo kočnicu i iz temelja mijenjamo dosadašnji način rada. To je ono što želim prenijeti ne samo na Županijsku upravu za ceste, već na sve županijske ustanove. Nisam prisustvovao prvom dijelu Županijske skupštine, no čuo sam da nas zovu narikačama. Znači mi ispadamo narikače u tom smislu da našoj javnosti ukazujemo za što se troši novac. Također, prozivaju nas da krenemo raditi, a mi radimo od samog početka. U petak nisam nazočio Županijskoj skupštini, ali sam bio sa pola Vlade RH i sa dva čovjeka, premijerom Plenkovićem i ministrom Marićem koji jedini mogu spasiti našu ne predstečajnu, već stečajnu situaciju Bjelovarsko – bilogorske županije. Ukoliko sam zbog toga kriv što nisam, onda jesam kriv, rekao je župan Marušić i na kraju dodao da ovakvo nenamjensko trošenje novaca neće biti, jer se u Županiji poduzimaju mjere stabilizacije. 

Točka dnevnog reda koja se odnosi na donošenje zaključka o prihvaćanju informacije o radu i poslovanju Županijske uprave za ceste Bjelovarsko – bilogorske županije za 2020. godinu nije prihvaćena na Županijskoj skupštini. Od ukupno 25 vijećnika, protiv je glasalo njih 22.

2021 10 22 skupstina bbz zu 732021 10 22 skupstina bbz zu 72

 • 2021_10_22_skupština_bbž_žu_36
 • 2021_10_22_skupština_bbž_žu_26
 • 2021_10_22_skupština_bbž_žu_35
 • 2021_10_22_skupština_bbž_žu_40
 • 2021_10_22_skupština_bbž_žu_49
 • 2021_10_22_skupština_bbž_žu_54
 • 2021_10_22_skupština_bbž_žu_61
 • 2021_10_22_skupština_bbž_žu_65
 • 2021_10_22_skupština_bbž_žu_66
 • 2021_10_22_skupština_bbž_žu_67
 • 2021_10_22_skupština_bbž_žu_68
 • 2021_10_22_skupština_bbž_žu_72
 • 2021_10_22_skupština_bbž_žu_73
 • 2021_10_22_skupština_bbž_žu_20
 • 2021_10_22_skupština_bbž_žu_16
 • 2021_10_22_skupština_bbž_žu_13
 • 2021_10_22_skupština_bbž_žu_4
 • 2021_10_22_skupština_bbž_žu_9

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.