17. siječnja 2021

Flash banner – vrh stranice
Flash banner – vrh stranice
Flash banner – vrh stranice
Flash banner – vrh stranice
Flash banner – vrh stranice
Flash banner – vrh stranice
Flash banner – vrh stranice
Flash banner – vrh stranice
Flash banner – vrh stranice

Studeni u gradu DARUVARU

RADIONICA O CROWDFUNDINGU

Za sve predstavnike organizacija civilnoga društva, ustanova u zajednici i jedinica lokalne samouprave Udruga „Korak dalje“ Daruvar u suradnji s Centrom za civilne inicijative 16. studenoga organizira radionicu o crowdfundingu – grupnom financiranju pod nazivom „Koraci u pripremi i provođenju crowdfunding kampanje za udruge“. Radionica će se održati u Velikoj vijećnici Gradske uprave Daruvar, u terminu od 15 do 19 h.

USKORO VIŠE NA: www.udrugakorakdalje.hr

 

MJESEC STUDENI U UDRUZI IMPRESS

Članovi i volonteri udruge Impress Daruvar skoro svakodnevno tijekom mjeseca studenog u prostorijama udruge provode niz socijalizacijskih radionica za mlade, organiziraju savjetovanja sa psiholozima, studentima psihologije ili studentima drugih smjerova ukoliko ih nešto muči ili imaju poteškoća u učenju ili razumijevanju pojedinog predmeta u školi. Organiziraju zabavna i edukativna druženja i pritom stvaraju mjesto gdje se mladi mogu sigurno i dobro osjećati i izražavati svoju kreativnost. VIŠE NA: www.udruga-impress.hr

 

IZLOŽBA „ŠUMA OKOM ŠUMARA“ PONOVNO U DARUVARU

S pogledom na djeliće šume kao i bajkovite krajobraze od koji zastaje dah, putujuća izložba Hrvatskog šumarskog društva Ogranka Bjelovar ”Šuma okom šumara” predstavlja se ponovno i ove godine u Daruvaru. Svečano otvorenje 13. bjelovarskog salona fotografije Šuma okom šumara s međunarodnim sudjelovanjem u Daruvaru bit će upriličeno 16. studenog u Gradskoj galeriji „Croatia osiguranje“, J.Knytla 1 s početkom u 19 sati.

USKORO VIŠE NA: www.daruvar.hr i www.visitdaruvar.hr

 

PROSLAVA ZLATNOG PIRA

Grad Daruvar i Matica umirovljenika Daruvar tradicionalno svake godine organiziraju svečano obilježavanje „Zlatnog pira“ Daruvarčana koji su zajedno 50 godina u braku.  Ove godine na proslavu i obilježavanje dijeljenja dobra i zla punih pola stoljeća, pozvano je 32 para vjenčanih daleke 1967. godine i dva para koji slave čak 60 godina braka. Svečanost obilježavanja održat će se 17. studenog s početkom u 13,00 sati u Restoranu Terasa Daruvarskih toplica.

USKORO VIŠE NA: www.daruvar.hr

 

VONIČKA – SMOTRA ČEŠKIH FOLKLORNIH SKUPINA

U organizaciji Češke besede Daruvar u subotu, 18. studenoga, održat će se Smotra odraslih folklornih skupina Čeških beseda – VONIČKA, s područja cijele Hrvatske. Smotra će se održati u Češkom domu u Daruvaru s početkom u 19 sati, a ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

USKORO VIŠE NA: https://www.facebook.com/search/top/?q=savez%20%C4%8Deha

 

POP- UP FESTIVAL EMOCIJA, DOBROBITI I DJEČJIH PRAVA U DARUVARU

U najveći događaj na temu promicanja važnosti emocionalne inteligencije djeteta u povijesti uključila se i Bjelovarsko-bilogorska županija, odnosno grad Daruvar s partnerima; Ekonomska i turistička škola Daruvar ; Osnova škola Vladimir Nazor, Češka osnovna škola J.A. Komenskog, Glazbena škola Brune Bjelinskog Daruvar, Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar, Klub Skok Daruvar,  Sportska zajednica grada Daruvara i Češka beseda Daruvar, a vjerujemo i mnogi zainteresirani volonteri. Zajedno s preko 250.000 sudionika, 1000 volontera u 130 zemalja i partnerskih organizacija iz cijelog svijeta kroz druženja, aktivnosti i radionice od 20. do 26. studenoga, poticat će ljude na zagovaranje, promicanje i slavljenje prava djece, provođenje u dijaloge i akcije koje će graditi bolji svijet za našu djecu. USKORO VIŠE NA: www.daruvar.hr

 

GLUMAČKA DRUŽINA HISTRION, „ U PETAK (ZA)METAK“

U Kino dvorani „30.svibnja“, 23. studenog gostuje glumačka družina Histrion s kazališnom predstavom U PETAK (ZA)METAK, Ivana-Gorana Viteza s glumačkom ekipom; Marija Borić, Ana-Marija Percaić, Petra Vukelić, Duško Modrinić i Zvonko Presečki. Ekipa prvog hrvatskog pronatalitetnog cabareta demografske obnove “U petak – (za)metak!” zadala si je zadatak, stoga, svoje sunarodnjake reeducirati kako se razmnožavati efektivno i efikasno, od prvih koraka, od stoljeća sedmog do devetog mjeseca. Sve to garnirano s mnoštvom prekrasnih songova i uzbudljivih statističkih podataka! Ukratko, cabaret je to uz koji ćete uživati, ali koji će vas pritom poučiti, ali i potaknuti, kako da uživate i nakon što se vratite kućama. Početak predstave je u 19,30 sati, a ulaznice su u pretprodaji u Pučkom otvorenom učilištu Daruvar.

VIŠE NA: www.pou-daruvar.hr

 

SVETA KATA U GORNJEM DARUVARU

Matica umirovljenika Daruvar povodom blagdana Svete Katarine koji prema pučkom kalendaru označava posljednje dane jeseni i početak zime, u petak, 24. studenoga organiziraju zabavno-glazbenu večer s prigodnim programom posvećenom svim članicama Katarinama, Katama i Katicama. Tradicionalno druženje kojemu promicanje aktivnog življenja osoba treće životne dobi, ove godine održava se u Mjesnom domu u Gornjem Daruvaru s početkom u 19 sati, a u programu sudjeluju pjevački zborovi Matice umirovljenika Daruvar, Češke besede Gornji Daruvar i Ljudevit Selo.

 

FESTIVAL KREATIVNOSTI U DARUVARU – DA KREATIVA

Udruga „Ždralice“ Daruvar poziva vas na Festival kreativnosti – DA kreativa koji će se održati 25.11.2017., u Hrvatskom domu na Trgu Presvetog Trojstva 4, u vremenu od 10 do 13 sati. Na festivalu kreativnosti svoje radove izložit će pojedinci i institucije koje se bave kreativnim radom i aktivnostima. Održat će se i šest prigodnih i besplatnih kreativnih radionica u kojima učenici, učitelji, roditelji i drugi zainteresirani mogu naučiti izraditi zanimljive ukrasne i uporabne predmete. Radionice su besplatne, materijali osigurani, a zbog ograničenog broja sudionika koji mogu sudjelovati u radionicama potrebno je prijaviti se osobno unaprijed u Turistički ured Daruvar, Trg kralja Tomislava 12 i osigurati svoje mjesto. Posjetite Festival kreativnosti – DA kreativa u Daruvaru i ponesite sobom unikatne ukrasne ili uporabne predmete koje su svojim rukama izradili mali i veliki kreativci. VIŠE NA: https://hr-hr.facebook.com/%C5%BDdralice-Daruvar-416516571792894/ i www.visitdaruvar.hr

 

MJESEC HRVATSKE KNJIGE U PUČKOJ KNJIŽNICI

Mjesec hrvatske knjige, manifestacija koja više od dva desetljeća uspješno promiče knjigu i čitanje, obilježava se od 15. listopada do 15. studenoga 2017. godine. Ovogodišnja je manifestacija posvećena enciklopedistici, a provodi se pod geslom: Sve na jednom mjestu. Povodom Mjeseca hrvatske knjige, Dana hrvatskih knjižnica i primarne zadaće promicanja  važnosti knjige kroz sva životna razdoblja, tijekom mjeseca studenoga u Pučkoj knjižnici i čitaonici Daruvar organizirane su razne kreativne radionice, čitateljske večeri, besplatno učlanjenje, kviz i sl.:

06.11. – 11.11. – besplatno učlanjenje u knjižnicu, vraćanje knjižnične građe bez zakasnine, prodaja otpisane knjižnične građe po povoljnoj cijeni

11.11., 10 h – kreativna radionica za djecu od 7 do 10 godina, voditeljica: Danijela Marić

16.11., 12 h – kviz o poznavanju povijesti hrvatske književnosti za gimnazijalce od 1. do 4. r

21.11., 18 h – predavanje psihologinje Dijane Matoš na temu emocija

23.11., 18 h – večer poezije Ogranka matice hrvatske Daruvar

30.11., 18 h – večer Čitateljskog kluba Enigma uz gostovanje srednjoškolaca Centra R. Steiner

30.11., 18 h – radionica izrade božićnih ukrasa za odrasle, voditeljica: Danijela Ljutak Jureković

VIŠE NA: www.knjiznica-daruvar.hr

 BJELINSKI SRIJEDOM

Tradicija muziciranja za sve ljubitelje klasične glazbe u Glazbenoj školi Brune Bjelinskog se nastavlja. Posljednje srijede u mjesecu, 29. studenoga, učenici i profesori glazbene škole upriličit će koncert u prostoru škole s početkom u 18,30 sati, a ulaz je besplatan.

VIŠE NA: www.gs-bbjelinskog.hr


 

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

newsend_hgk