Crosst.hr

ŠTO JE SIGURNO, SIGURNO JE – Sjednica Gradskog vijeća Grada Bjelovara održana putem telekonferencije

2020 09 15 161955

U utorak 15. rujna održana je 27. sjednica Gradskog vijeća Grada Bjelovara. Poučeni iskustvom sa prijašnje sjednice na kojoj je jedan od gradskih vijećnika nažalost bio zaražen koronavirusom, ovaj je put donesena odluka o održavanju sjednice putem telekonferencije. Dnevni red 27. sjednice sastojao se od Aktualnog sata, donošenja Odluka o dodjeli javnih priznanja Grada Bjelovara u 2020. godini i razmatranja Izvješća o radu gradonačelnika Grada Bjelovara za razdoblje siječanj – lipanj 2020. godine.

Na samom početku Aktualnog sata, gradski vijećnik Nenad Nekvapil (SDP) postavio je dva pitanja te dao jedan prijedlog.

– Zbog trenutne izgradnje spoja ceste prema Farkaševcu, građani naselja Rajić žale se da im voda ulazi u dvorišta i da nogostup nije u redu. Zanima me kada će biti sanacija, odnosno otklanjanje tog problema? Drugo pitanje je na temu Radničkog naselja. Stanovnici se žale na buku, piljevinu i prašinu koja leti sve do Novoseljana, siguran sam i šire, a dolazi iz bjelovarske industrijske zone. Zanima me što Grad Bjelovar namjerava napraviti kako bi se i taj problem sanirao. S obzirom da na Trgu Eugena Kvaternika tijekom skoro svakog većeg nevremena leti i pada granje, predlažem da se ispita zdravstveno stanje naših stabala i uklone sva opasna i trula, a posade nova stabla, rekao je vijećnik Nenad Nekvapil.

Odgovor je dao Zoran Preskočil, voditelj Odsjeka za graditeljstvo i prostorno uređenje u Gradu Bjelovaru.

– Što se tiče situacije u naselju Rajić, treba napomenuti da su državnu cestu obnavljale Hrvatske ceste, a Grad Bjelovar je izgradio pješačke staze sa dijelom oborinske odvodnje. Dio radova vezanih za oborinsku odvodnju i sanacije vraćanja mostova u prvobitno stanje nisu dovršeni do kraja. Mi smo kontaktirali izvođača radova, dok je predstavnik Grada Bjelovara izvršio očevid stanja, zajedno s predstavnicima Hrvatskih cesta kako bi se pronašlo što funkcionalnije i bolje rješenje saniranja, naravno uzimajući u obzir i financijski aspekt projekta. Nadamo se da ćemo taj dio uspjeti u skorije vrijeme dogovoriti, a potom brzo i odraditi. Problem u Radničkom naselju postoji već godinama. Prema saznanjima Grada Bjelovara, Sanitarna inspekcija za buku i Inspekcija zaštite okoliša za prašinu u skladu sa svojim zakonskim ovlastima provode određene postupke, na koje Grad Bjelovar ne može utjecati jer za to nema zakonske ovlasti. Tvrtke koje se nalaze u toj zoni uložile su zaista velika sredstva, ishodile građevinske dozvole za modernizaciju postrojenja koje je u tijeku te su projekti izrađeni u skladu sa svim pravilima i zakonima koji se tiču i zaštite okoliša i zaštite od buke. Da bi se dobila uporabna dozvola, prilikom izdavanja građevinske dozvole i tehničkog pregleda morat će biti dokazano da je sve rađeno u skladu sa propisima. Svima je u interesu da tvrtke rade, a građani da budu zaštićeni i zadovoljni. Nadamo se da će se sve uspjeti riješiti. Kontrola stabala na Trgu Eugena Kvaternika u Bjelovaru radi se redovito putem ovlaštene tvrtke koja te radnje stručno provodi. Bolesne grane se konstantno obrezuju, nova stabla se sade, no to taj se posao na može napraviti odjednom, već postepeno, pojasnio je Zoran Preskočil.

Drugo pitanje na Aktualnom satu postavila je Zdenka Henc (ABB).

– Mene zanima da li raspolažemo sa povratnim informacijama iz bjelovarskih škola, odnosno kako se u novonastaloj situaciji vezanoj za COVID 19 održava nastava i postoje li kakve poteškoće pri organiziranju nastave? Drugo pitanje odnosi se na nastavak programa „Zaželi“ i koliko će žena biti zaposleno u slijedećoj fazi tog projekta, upitala je Zdenka Henc.

Na prvo pitanje vezano za škole, odgovorila je Valna Bastijančić Erjavec, zamjenica gradonačelnika Grada Bjelovara.

– Uslijed mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo redovito dobivam informacije da nema većih poteškoća pri održavanju nastave. Naravno da se ova školska godina u dosta toga razlikuje od prijašnjih. Sve naše škole trenutno rade u dvije smjene, a sva potrebna zaštitna oprema nabavljena je i isporučena na vrijeme. U prvom dijelu nabavljeno je 1 720 komada zaštitnih maski, a nakon toga putem Javnog poziva još četiri tisuće komada. U I., III. i IV. OŠ svi učenici predmetne nastave imaju po četiri maske, dok u II. OŠ učenici predmetne nastave imaju po dvije maske iz razloga što tim učenicima tijekom nastave nisu potrebne maske jer u svojim učionicama, sukladno broju učenika i kvadraturama mogu osigurati dovoljan razmak. Za učitelje predmetne nastave je nabavljeno 50 komada zaštitnih vizira i to u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture. Povećan je i broj autobusnih linija, upravo zbog rada škole kroz dvije smjene. U zgradi V. OŠ se trenutno zbog radova na energetskoj obnovi nastava ne održava, pa učenici te škole koriste učionice matične i područne II. OŠ. Grad Bjelovar je u stalnoj komunikaciji sa ravnateljima, pratimo što se događa i kako se nastava odvija. Ukoliko dođe do određenih poteškoća, vjerujem da ćemo ih uspješno rješavati. U našim matičnim i centralnim školama zasada nema niti jednog zaraženog učenika, niti učitelja, odgovorila je zamjenica Valna Bastijančić Erjavec.

– Danas smo zaprimili obavijest od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, točnije Ureda za financiranje projekata EU da ulazimo u treću fazu financiranja, što znači da ulazimo u fazu donošenja odluke o financiranju. Nakon toga slijedi potpisivanje ugovora i prelazak na provođenje programa kroz koji je predviđeno zapošljavanje 50 žena, pojasnila je Jasna Grgić Škaurin, pročelnica Upravnog odjela za kulturu, zdravstvo, socijalnu skrb i opće poslove.

Pitanje vezano za financijsko stanje  Grada Bjelovara postavio je gradski vijećnik Goran Romek (HSLS).

– S obzirom da je prošlo skoro šest mjeseci od početka COVID krize i nešto malo manje otkako je Grad Bjelovar ukinuo prirez, zanima me kakvo je trenutno financijsko stanje u Gradu Bjelovaru.

Odgovor je dala pročelnica Upravnog odjela za financije i javne prihode u Gradu Bjelovaru, Mirela Bašić.

– Stanje na računu Grada Bjelovara na današnji dan iznosilo je dva milijuna i 483 tisuće kuna i to nakon što su danas podmirene obaveze prema dobavljačima i ostalim korisnicima u iznosu malo višem od milijun kuna. Imamo potraživanja za EU projekte u iznosu oko dva milijuna kuna, a koje smo do sada već podmirili iz svojih vlastitih sredstava. Dakle, očekujemo njihov povrat. Bez obzira na puno nepoznanica koje nas očekuju do kraja ove godine, ovu proračunsku godinu planiramo završiti u pozitivnom rezultatu, rekla je Mirela Bašić.

Pitanje je postavila i Višnja Biljan (HDZ).

– S obzirom da učenici tijekom odmora ne smiju izlaziti van, zanima me da li im je unutar škole osiguran obrok? Također, zanima me kakva je situacija po tom pitanju s djecom čiji su roditelji slabijeg imovinskog stanja, točnije ostvaruju li pravo na besplatan topli obrok?

Odgovorila je zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec.

– Nažalost, EU projekt „Djetinjstvo bez gladi“ trenutno nije u provedbi niti je moguće izvršiti prijavu. Iz tog razloga Grad Bjelovar ima osigurana sredstva s kojima smo sufinancirali cijenu do potpunog obroka jer projekt nije pokrivao cjelokupni iznos. U gradskom proračunu imamo osiguran novac za 70-ero djece po jednoj školi. Sukladno kriterijima i pravilima, korisnike će odabrati svaka škola. Školske kuhinje uskoro kreću sa radom, naravno uz strogo pridržavanja svih epidemioloških mjera i preporuka. Neka djeca će zbog sigurnosti jesti u blagovaonicama, a neka u svojim učionicama, rekla je Valna Bastijančić Erjavec.

Odgovor je nadopunio gradonačelnik Bjelovara, Dario Hrebak.

– Kontaktirali smo resorno ministarstvo i u idućim danima očekujemo definiranje kriterija za raspisivanje natječaja gdje nastupa naš EU tim koji ima pripremljen prijavu za projekt za koji vjerujem da ćemo ga kao i prijašnjih godina uspješno. Do tada raspolažemo sa sredstvima iz gradskog proračuna pomoću kojih ćemo financirati tople obroke za najpotrebitije učenike, rekao je gradonačelnik.

Posljednja pitanja postavio je Željko Pavleković (DB Nezavisna lista).

– Zanima me što je sa uređenjem Ulice don Frane Bulića, kao i ulica okolo nje? Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća obećano je da će kroz tjedan do dva krenuti radovi na tri lokacije te da će prva na redi biti upravo Ulica don Frane Bulića. Godišnji odmori su završili, svi smo se vratili poslu, a po tom pitanju se ne radi apsolutno ništa. Moje slijedeće pitanje je da li je napravljen godišnji ugovor sa nekom od deratizacijskih tvrtki za deratizaciju mjesnih odbora? Prijašnjih godina su nas redovito obilazili djelatnici firme Škarda, postavljali zamke, odrađivali deratizaciju i slično. Interesira me zašto se to više ne radi redovito kao prije?, upitao je Željko Pavleković.

Odgovorio je Zoran Bišćan iz tvrtke Komunalac.

– Rekonstrukcija Ulice don Frane Bulića vezana je za rekonstrukciju vodovoda koja je aplicirana u Aglomeraciji Grada Bjelovara koja je prijavljena sa 11. rujnom, tako da su teoretski radovi započeli, no prvo nas čeka odrađivanje svih potrebnih predradnji tipa izrada izvedbenih projekata, prijedloge materijala za izgradnju i slično. Nakon svega bi trebali krenuti radovi u praksi, rekao je Bišćan.

– Grad Bjelovar je nakon provedbe Javne nabave sklopio ugovor sa ovlaštenom tvrtkom za deratizaciju koja se provodi dvaput godišnje u proljetnom i jesenskom periodu, a sve skupa nadzire Zavod za javno zdravstvo. Proljetni krug deratizacije je proveden na način da su djelatnici tvrtke obilazili kuće te postavljali mamce. Ukoliko tijekom te radnje nisu nikoga zatekli kod kuće, vlasnicima su ostavili obavijest o provedbi postupka deratizacije u roku slijedećih pet dana. Provjerom u evidencijama, tvrtka je ustanovila da su svi mjesni odbori pismeno obavješteni o provedbi deratizacije, nakon čega se javilo osam mjesnih odbora, dok ostali nisu. Među njima je očito i vaš mjesni odbor. Slijedeći krug deratizacije predviđen je za mjesec listopad. Tada svakako obratite pažnju na dospijeće obavijesti, nadodao je Zoran Preskočil, voditelj Odsjeka za graditeljstvo i prostorno uređenje u Gradu Bjelovaru.

 Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.