Crosst.hr

Stipe Šola, poduzetnik, miritelj i predsjednik UHDDR-a kandidirat će se za gradonačelnika

2016 12 stipešola 4

Građanska inicijativa želi promjene na čelu grada

Utorak, 13. prosinca, kod meteorološkog stupa na Trgu Kralja Tomislava ispred željezničke stanice održana je konferencija za novinare Građanske inicijative – Za naš bolji Bjelovar .

– Potaknuti sve većom podrškom građana i željom da se ide naprijed da se učine konkretni koraci u gradu da naš grad postane organiziraniji s jasnijim planovima i vizijom, da postane ono što zaslužuje predstavljamo kandidata za gradonačelnika Stipu Šolu, rekla je Ornela Malogorski koja će prema riječima Stipe Šole biti kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika.

Stipe Šola je rekao da nisu slučajno izabrali baš ovo mjesto da održe konferenciju.
– Putem naših neposrednih kontakata i naših e-maila, naše facebook stranice i društvenih mreža, te temeljem programa i plana koji smo već predstavljali prije nekoliko tjedana i mjeseci odlučili smo se da taj program koji smo sastavili možemo isključivo realizirati ako sami preuzmemo stvar u svoje ruke i građanima Grada Bjelovara ponudimo taj program koji je perspektivan, kvalitetan i nudi prosperitet ovome gradu. Ovo mjesto na kojem se nalazimo izabrali smo namjerno. Ne slučajno. Kod ovog sata kod kojeg stojimo, na ovom Trgu Kralja Tomislava iz razloga što on predstavlja određenu simboliku u kojem se naš grad nalazi, a to je da je vrijeme stalo davno i da nemamo više vremena čekati na ostvarenje bolje budućnosti, a ta bolja budućnost se trebala planirati još jučer, a ne danas jer smo već u velikom zaostatku. Ne želimo se mjeriti s nekim manjim sredinama s kojima nas uspoređuju, pa onda ispada da smo mi dobri. Mi se želimo uspoređivati s onima koji su bolji od nas i želimo te bolje sustizati, iskoristiti sve svoje komparativne prednosti koje Grad Bjelovar ima u odnosu na blizinu Zagreba. U odnosu na potencijale ljudi koji ovdje žive u odnosu na gradsku imovinu koja je zapuštena, zgrade koje su u derutnom stanju, dostupnost i kvaliteta sadržaja za mlade, a isto tako ne sjećmo se kada je netko u Gradu Bjelovaru došao sa nekom poduzetničkom idejom i bio prihvaćen kao dobrodošao. Želimo to promijeniti i želimo se okrenuti financiranju određenih programa i projekata, i pažnjom dužnom prema našim obrtnicima. Grad Bjelovar su izgrađivali obrtnici koji su prepušteni sami sebi, a oni za svoje poslove jamče svojom imovinom , a ne kao neki, a nadam se da su ta vremena iza nas, osnivali firme za deset kuna i onda radili goleme dugove, a takvih je na ovom našem prostoru jako puno. Želimo da se Grad Bjelovar otvori za mlade i za sve koji žele u njemu financirati svoje projekte na način da zapošljavaju, da otvaraju nova radna mjesta, a mi im želimo u tome pomoći. Želimo privlačiti investitore tako što ćemo biti otvoreni, transparentni i dostupni u svakom trenutku, rekao je Šola i nastavio da je slogan Građanske inicijative – Za naš bolji Bjelovar i da svi oni koji u tom kontekstu imaju kvalitetne i dobre programe mogu se javiti, nebitno s koje strane političke opcije dolaze, ako su zainteresirani za ostvarivanje općeg dobra, a ne kao što smo imali do sada osobne interese ispred naših građanskih interesa.

Predstavljajući svoje kandidate za zamjenike, Šola je rekao da su se našli na programu i potaknuti melankolijom koja se u našem gradu osjeti, pa će tako kolegica Ornela Malogorski i kolega Hrvoje Pokos biti dio tima koji će biti uvijek dostupan, transparentan i koji će voditi kampanju – Za naš bolji Bjelovar za gradonačelnička i za mjesta zamjenika.

Naša Građanska inicijativa će imati svoju listu koju ćemo predstaviti naknadno, rekao je Stipe Šola, kandidat za gradonačelnika Građanske inicijative – Za naš bolji Bjelovar.

Bjelovarčanima je Stipe Šola poznat kao miritelj i trener miritelja, direktor tvrtke Kontrol biro d.o.o, i dugogodišnji predsjednik UHDDR-a.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.