26. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Stentoria u finalu jubilarnoga 50. Festivala dalmatinskih klapa u Omišu

20160709 222351

Tako će se lanjske srebrne klapašice naći ove godine u jakome pjevačkom društvu višestruko nagrađivanih ženskih klapa

Ženska klapa Stentoria iz Daruvara treći put zaredom je svojom pjesmom izborila mjesto u završnici Festivala dalmatinskih klapa u Omišu.

U trećoj izlučnoj večeri koja se održala u subotu 9. srpnja Stentoria je pjevala obradu Ća vridi autora Duška Tambače i Drage Ivaniševića te tradicionalni napjev Da mi nije milo u obradi Joška Ćalete. Za klapu koja ljubav prema klapskom izričaju njeguje daleko od izvornoga dalmatinskog podneblja, ove je godine posebno velika čast proći tri izlučne večeri i po ocjenama peteročlanog stručnog žirija biti među deset najboljih ženskih klapa koje će nastupiti u završnici jubilarnoga 50. Festivala. Ovime je Klapa Stentoria još jednom potvrdila da je dijelom najužeg klapskog kruga što se već treću godinu zaredom prepoznaje u njegovom središtu Omišu, a sve zahvaljujući ustrajnom i predanom radu, ali prije svega velikoj ljubavi prema klapskom višeglasju.

Tako će se lanjske srebrne klapašice naći ove godine u jakome pjevačkom društvu višestruko nagrađivanih ženskih klapa koje djeluju dugi niz godina, poput Neverinki i Armorina, a sve zajedno će se ponovo okupiti na završnici ženskih klapa u petak 22. srpnja na Trgu sv. Mihovila u Omišu, dan prije muškoga finala koje će također biti iznimno zanimljivo s jakim klapskim imenima.”

Slične objave