Crosst.hr

Sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima potpisali Damir Bajs i Fredi Pali

2017 2 bajs fredipali2017 9

Tako će ovaj dvojac na predstojeće lokalne izbore krenuti sa zajedničkim planovima i programima

U petak, 24. veljače, u Hotelu Central u Bjelovaru potpisan je Sporazum između dva nezavisna kandidata, aktualnog župana Damira Bajsa i aktualnog načelnika Općine Velika Pisanica o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima koji će se održati u svibnju mjesecu 2017. godine.

Podsjetimo kako je aktualni župan i kandidat na predstojećim lokalnim izborima Damir Bajs dosad potpisao Sporazume o suradnji sa HSU-om, BUZ-om, Strankom umirovljenika, ORaH-om, strankom Nezavisni seljaci Hrvatske (NSH), nezavisnim kandidatom Danijelom Kovačecom, a sada je Sporazum potpisao i sa nezavisnim kandidatom Fredijem Palijem koji je nedavno izašao iz HSS-a.

Tako će ovaj dvojac na predstojeće lokalne izbore krenuti sa zajedničkim planovima i programima u cilju razvoja općine Velika Pisanica i cijele Bjelovarsko-bilogorske županije.
Tim je povodom i održana konferencija za novinare na kojoj je aktualni župan Damir Bajs rekaoČ
– Ovi izbori koji su pred nama za mene su jedinstveni na jedan način; uz ugovore koje potpisujem o potpori i zajedničkom nastupu sa strankama na lokalnim izborima, u petom mjesecu potpisujem ugovore i sa drugim nezavisnim kandidatima za načelnike. To se prije nije događalo na hrvatskoj političkoj sceni, a vjerujem da će i drugi uskoro prepoznati kao jednu od mogućnosti koja kandidatima omogućava uzajamnu potporu na lokalnoj razini. Kroz potpis sporazuma mi ćemo utvrditi suradnju, tako da ću ja kao župan podupirati gospodina Fredija Palija, sadašnjeg, a vjerujem i budućeg načelnika Općine Velika Pisanica. U okviru suradnje imat ćemo i zajedničke aktivnosti. Taj potpis je vezan i uz činjenicu da Fredi Pali nije više u stranačkim okvirima, nastupa na izborima samostalno. Moram naglasiti da ovo nije samo pitanje Sporazuma već i zajedničko razmišljanje. Poznajemo se već vrlo dugo i on je bio i predsjednik Županijske sportske zajednice, u tom svojstvu imali smo i zajedničke aktivnosti. Osim toga, on je i načelnik Općine Velika Pisanica i tu je proveden cijeli set projekata vezani za samu općinu, rekao je Bajs i dodao su tu i zajednički EU projekti, te drugi koje treba realizirati do kraja kao što je sportska dvorana.
– U svemu tome bili smo partneri i prije, naglasio je Damir Bajs prigodom potpisivanja Sporazuma s nezavisnim kandidatom Fredijem Palijem.

Fredi Pali se zahvalio Damiru Bajsu na ukazanom povjerenju, istaknuvši kako je do njega došlo nakon što je on sam izašao iz Hrvatske seljačke stranke.
– Kao što znate izašao sam iz HSS-a, ali i moja, mogu slobodno reći cijela ekipa. Oni su prepoznali moj rad kao načelnika i rad mojih suradnika te nas podržali u tome. Nakon izlaska iz HSS-a prihvatili smo mogućnost da podržimo Damira Bajsa za župana, jer smatramo da je to najbolje za ovu županiju i trenutno ovdje nema jačeg kandidata. Također, moram naglasiti da se mi ne poznajemo od jučer, već od Domovinskoga rata, kroz politiku, kroz rad u HSS-u, te naravno kroz dugogodišnju suradnju u provođenje niza projekata vezanih za Općini Velika Pisanica. Suradnju nastavljamo i naš cilj je omogućiti što bolji život mještanima naše županije, naglasio je Fredi Pali, nezavisni kandidat za načelnika Velike Pisanice.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.