Crosst.hr

Sjećanje na Ante Radu, čovjeka koji je ostavio neizbrisiv trag u politici i kulturnom životu

2017 1 anterade2017 1

Obilježena godišnjica smrti Ante Rade

Sjećanje na Ante Radu, čovjeka koji je ostavio neizbrisiv trag u politici i kulturnom životu

U ponedjeljak, 2. siječnja na Groblju Borik u Bjelovaru, predstavnici Bjelovarsko-bilogorske županije, Grada Bjelovara, Bjelovarskog kazališta i Matice hrvatske BBŽ, polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odali su počast i prisjetili se bivšeg zamjenika župana Ante Rade koji je zbog bolesti preminuo prije devet godina.

Ante Rade dužnost zamjenika župana obnašao je u dva navrata, od 17. svibnja 1997. godine do 28. rujna 1999. godine i 11. srpnja 2000. do 18. lipnja 2005. godine. Osim što je bio na visokim političkim dužnostima na županijskoj razini, u kulturnoj je javnosti bio prisutan sudjelujući u radu Matice hrvatske, a mnogi ga znaju kao pisca priča i drama, voditelja najznačajnijih kulturno – umjetničkih društava na ovom prostoru, začetnika neovisnog novinarstva i jednog od osnivača Bjelovarskog kazališta.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.