Crosst.hr

Sjajan završetak uspješne sezone KK Vinia uz novi sponzorski ugovor sa Janaf d.d.

1111

Od slijedeće godine uvode se dva nova besplatna programa – I ja mogu jahati za slijepu i slabovidnu djecu te – Konji-moji prijatelji za djecu bez roditelja

Prošlog vikenda u organizaciji Konjičkog kluba Vinia održano je polaganje za jahačku dozvolu i natjecateljsku licencu (dresura i daljinsko jahanje) za 9 mladih jahača od kojih je 5 bilo iz KK Vinia, a koji su svi uspješno položili ispit.
Prema riječima ispitivača i sudca ovo je bilo jedno od najbolje odrađenih polaganja od same organizacije do pripremljenosti mladih jahača i konja za što sve zasluge odlaze iskusnim jahačima KK Vinia koji su marljivo radili sa mladima, ali i pripremili 9 grla na kojima su polagali ispite svi mladi jahači bez obzira iz kojeg kluba su došli.

„Ponosni smo na naše mlade jahače koji su sa velikom upornošću odradili sve treninge te sa velikom ozbiljnošću pristupili polaganju i time su dokazali da su spremni ući u tim naših iskusnih jahača i početi sa pripremama za sezonu 2017“ naglasila je Laura Šapić, predsjednica KK Vinia.
Iako KK Vinia 11.11.2016. slavi tek prvu godišnjicu rada, ova godina bila je više nego uspješna po rezultatima kako u Hrvatskoj tako i u svijetu. Početak godine obilježili su sjajni rezultati Laure Šapić u Abu Dhabiju na dvije FEI utrke CEI 80* km 12 mjesto , CEI 120** km 11 mjesto. Zatim slijedi utrka u Babolni Mađarska na kojoj su Sarah Trčak i Hadi na CEI 120* i Laura Šapić i Frula na CEI 80* obje osvojile sjajno drugo mjesto pri čemu su se Laura i Frula kvalificirale za nastup na svjetskom prvenstvu. Slijede nacionalni uspjesi na prvenstvima Croatia kupa na kojima su važniji rezultati bili; Laura i Shaker na 47 km 3. mjesto, Laura i Frula na 80 km 1. mjesto, Paula Marinić i Aron na 40 km 3. mjesto, Sarah Trčak i Hadi na 100 km 5. mjesto, Nino Radošević i Anabela na 40 km 5. mjesto, Ena Tudić i Lucy na 40 km 6. mjesto.

KK Vinia bio je najbolji i na prvenstvu Hrvatske za mlade konje gdje su naši jahači Nino Radošević i Anabela na 80 km osvojili 1. mjesto, Ivan Vodogažec i Rain na 60 km 1. mjesto te Paula Marinić i Aron ma 60. km 2. mjesto. I po prvi puta sudjelovali smo na Svjetskom prvenstvu za mlade konje u Negrepelisse Francuska gdje su Laura i Frula uspješno završile svoju najveću utrku CEI 122** km i plasirale se na izvrsno 35. mjesto na svijetu.
Svih ovih rezultata ne bi bilo i bez sponzora koji su prepoznali talente ove djece te pomogli u sufinanciranju odlazaka na natjecanja. Početak godine obilježilo je potpisivanje prvog sponzorskog ugovora sa Milenij hotelima iz Opatije, a nakon toga pridružili su se Bernarda d.o.o iz Pušćina, Sedlić grupa iz Bjelovara, Orljava i Spin Valis iz Požege, Elektrometal distribucija plina iz Bjelovara, Sambi d.o.o. iz Bjelovara, Grad Bjelovar i Bjelovarsko bilogorska županija, Studio DA, Pilana Tomislav, Autoprijevoznički obrt Radošević i Agroturizam Vinia.

I za kraj ove uspješne sezone prošli tjedan u ime KK Vinia Laura Šapić potpisala je sponzorski ugovor sa predsjednikom uprave Janafa d.d. dr.sc. Draganom Kovačevićem. No, nema odmora jer već kreću pripreme za 2017. godinu u kojoj KK Vinia starta sa duplo većim brojem mladih grla i jahača a prva natjecanja kreću već od veljače.

Osim natjecateljskog dijela KK Vinia slijedeći mjesec kreće sa božićnim jahačim kampom za djecu (za vrijeme zimskih praznika), testiranjima novih mladih jahača, a od slijedeće godine uvodimo dva nova besplatna programa: „I ja mogu jahati“ za slijepu i slabovidnu djecu te „Konji-moji prijatelji“ za djecu bez roditelja.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.