Crosst.hr

Sjajan uspjeh jahačica Konjičkog kluba Vinia – zlato za Lauru i Frulu i bronca za Paulu i Arona

2016 08 laurasapic 1

U Garčinu kod Slavonskog broda održano 5. kolo Croatia Cupa i Prvenstvo Hrvatske u daljinskom jahanju

27.8.2016. u Garčinu kod Slavonskog broda održano je 5. kolo Croatia Cupa i Prvenstvo Hrvatske u daljinskom jahanju. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 35 jahaćih parova na utrkama od 100, 80, 60 i 40 km u kategorijama kadeta, juniora i seniora. Konjički klub Vinia nastupio je sa tri jahača para u kategoriji seniora koji su svi uspješno završili utakmice i to:

Croatia Cup 80 km seniori – Laura Šapić i Frula 1. mjesto
Croatia Cup 40 km seniori – Paula Marinić i Aron – 3. mjesto
Državno prvenstvo za seniore 100 km – Sarah Trčak i Hadi Hamdani 5. mjesto

Ova utakmica bila je svojevrsni trening za Lauru i Frulu koje su nakon kvalifikacija u svibnju u Mađarskoj Babolni i osvojenim 2. mjestom stekle uvjete za nastup na Svjetskom prvenstvu za mlade konje a koje će se održati 23.9.2016. u Francuskoj gdje će jahati najdužu stazu do sada od 130 km.

Do kraja jahaće sezone osim spomenutog Svjetskog prvenstva jahači KK Vinia nastupit će i na Balkanskom prvenstvu u Kukavici te na finalu Croatia kupa u Buzetu.

Natjecanja KK Vinia podržali su: Milenij hoteli, Bernarda d.o.o., Orljava d.d., Pilana Tomislav, Sedlić grupa, Autoprijevoznički obrt Radošević, Sambi d.o.o. te Agroturizam Vinia.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.