Crosst.hr

Siniša Hajdaš Dončić: Još nije krenulo ni projektiranje brze ceste do Bjelovara

2017 6 SDP 3

Koordinacija SDP Bjelovar iznijela je svoje stavove na temu brze ceste Bjelovar – Zagreb. U stranci smatraju da je cesta ključna za gospodarski razvoj Bjelovara, jer se u suprotnom ne mogu očekivati nikakve ozbiljne investicije. Uz cestu, kao glavnu temu, bilo je govora i o nadolazećim lokalnim izborima za gradonačelnika.

– Dario Hrebak sjedi u Vladi koja je donijela odluku da brza cesta ide do Farkaševca, a zatim da se nastavlja državna cesta, umjesto da se brza cesta napravi u punom profilu. Hrebak je najavio otvaranje dionice u Farkaševcu u lipnju, no iz HAC-a poručuju da će se to dogoditi tek krajem godine. Također, cesta do Farkaševca nije cesta koja zadovoljava uvjete većeg teretnog prometa i ovakvo polovično rješenje nam neće donijeti skoro ništa, rekao je u uvodnom djelu Vedran Smešnjak.

2017 6 SDP HAJDAŠ POSAVEC 22

Mišljenje o cesti u ime Bjelovarsko – bilogorske županije rekla je zamjenica župana Bojana Hribljan. Projekt izgradnje brze ceste dio je Strategije razvoja Hrvatske već 50 godina, točnije način povezivanja sa Viroviticom, odnosno Slavonijom.

– Odluka koju je donijela nova Vlada zajedno sa Hrebakom, je odluka koja zaustavlja razvoj ovog kraja i sa sobom nosi teške financijske posljedice, jer se trebaju raditi nove lokacijske dozvole, a tu je i jedan novi način gradnje. Dio objekata je već izgrađen, poput nadvožnjaka, u što je uložen velik novac. U doba SDP-ove Vlade, mi smo se zalagali za što brži dovršetak ceste. O tome smo govorili vrlo realno, znali smo koliko je za završetak potrebno vremena. Cesta bi bila gotova sada, u 2017. godini, rekla je Hribljan.

Razlog dolaska u Bjelovar saborskog zastupnika nije bila samo brza cesta, već i pružanje podrške Davorinu Posavcu, kandidatu za gradonačelnika Bjelovara, kojeg isto tako podržava i bjelovarsko – bilogorski župan Damir Bajs. Što se tiče dovršetka brze ceste, iz SDP-a poručuju kako po tom pitanju nema mjesta politikanstvu, već je cilj da se mladi Bjelovarčani u Zagrebu školuju i u njemu rade, nakon čega bi se vraćali u Bjelovar.

– Žao mi je što se u protekle dvije godine nitko sustavno ne bavi cestama. Ova, ajmo ju nazvati „triper“ kombinacija, da HAC gradi brzu cestu, a da Hrvatske ceste to preuzmu, nastala je još u vrijeme HDZ-a Ive Sanadera. Cijeli taj početni model nije bio dobar. Mene zabrinjava to što se još nije počelo čak ni s projektiranjem ove verzije ceste koja nije dobra za Bjelovar. Građani ne smije vjerovati kada kažu kako će se graditi sredstvima EU, jer neće. RH ima na raspolaganju 330 milijuna eura za ceste, a od toga će 85 posto biti potrošeno na izgradnju Pelješkog mosta. Ono što ćemo mi kritizirati u Saboru je da se završi tzv. Zagrebački prsten, odnosno da Bjelovar, Sisak, Karlovac i jedan dio Zagorja budu povezani sa tarifnom zonom u Zagrebu. Tu postoje realne mogućnosti da se jedan dio industrijske zone dislocira, no za to nam treba dobra prometna povezanost, rekao je Siniša Hajdaš Dončić, saborski zastupnik.

2017 6 SDP 2

Dončić je također dodao kako je nedopustivo da se jedan kandidat za gradonačelnika koji je dio Vlade RH, slaže sa odlukama koje su loše za njegov kraj. Razlog nezavršavanja brze ceste, prema mišljenju saborskog zastupnika  je nerad, točnije vječito kadroviranje i lobiranje.

– U Hrvatskim cestama kao da se natječu, hoće li pobijediti slavonski ili dalmatinski lobij, a nitko se ne bavi poslom i sustavnim stvarima. U Prometnoj strategiji koju smo donijeli prije tri godine, brza cesta do Bjelovara zamišljena je kao brza, a ne malo brza, malo državna. Za to se trebamo boriti svi zajedno, Grad, Županija, saborski zastupnici iz ovog kraja. Nema smisla da se otkupljuje zemljište, rade zemljani radovi za dva profila, asfaltira samo jedan, kako su najavili iz Vlade da će biti. To prvenstveno poskupljuje gradnju. Treba raditi sve, a krucijalna infrastruktura već postoji, zato njihovu odluku uopće ne razumijem. Kada sam bio ministar, uvijek sam se više zalagao za izgradnju brzih cesta bez naplaćivanja, umjesto autocesta, jer su sigurnije. To je preduvjet za razvoj gospodarstva, posebno industrije.

Pročitajte još

1 komentar

 1. hlebinac

  Zar vi u Bj ne vidite s kime tikve sadite? Ovaj lik Hajdaš obnovio je sve ceste u zagorju i krenuo graditi brzu cestu za Popovec. Idite u zagorje pa se uvjerite kako to izgleda, istodobno cesta za Bj je bila na čekanju, na dionici do Farkaševca rastao je korov, sve zbog SDP politike.
  SAda je cesta do Farkaševca u završnoj fazi, međutim dalje je katastrofa i sve to zbog županjja, kako Zagrebačke tako i BBŽ. Naime, župan Kožić radije je asfaltirao cestu kroz Bolč ( zbog glasova ) nego cestu kroz Kabal i dalje prema Čazmi. Istodobno je župan Bajs asfaltirao dio ceste u Siščanima i dio u Dragancu, između ta dva sela ništa, isto tako i prema Kablu ništa. Ovo je sve preslika uskogrudne politike, neka netko obiđe ove dionice i pita župane kada misle spojiti čazmu na brzu cestu kvalitetnom prometnicom umjesto kaldrme?

  Reply

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.