19. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

SDP BBŽ priključio se Damiru Bajsu – dajemo podršku aktualnom županu za još četiri godine

2017 3 gradskovijeceozujak2017 171

Vedran Babić: Očekujemo pobjedu!

U utorak je u maloj dvorani Hotela Central u Bjelovaru potpisan sporazum između županijske organizacije SDP-a i Damira Bajsa, bjelovarsko-bilogorskog župana.

Vedran Babić, član županijske skupštine i predsjednik SDP-a objasnio je ovu odluku na samom početku konferencije za novinare koja je prethodila potpisivanju sporazuma.
– Jučer smo kao Županijska organizacija SDP-a Bjelovarsko-bilogorske županije jednoglasno donijeli odluku da će SDP Bjelovarsko-bilogorske županije dati podršku aktualnom županu, gospodinu Damiru Bajsu da ponovi mandat još naredne četiri godine u idućim lokalnim, odnosno regionalnim izborima. Razlozi za takvu odluku su sljedeći. U prošlom mandatu SDP je bio oporba u županijskoj vlasti, ali važna je činjenica ta da je uvijek postojala suradnja nas kao konstruktivne oporbe u projektima koji su bitni za BBŽ. Podupirali smo komunikaciju Županije i župana osobno s vladom kojoj je na čelu bio Zoran Milanović, odnosno SDP-ova vlada. Ta komunikacija je donijela važne stvari za našu županiju; izgradnja pruge Sveti Ivan Žabno-Gradec koja je započeta u mandatu SDP-ove vlade. Odlična komunikacija je bila i na projektu Javno-privatnog partnerstva. Na žalost taj projekt malo stoji, ali vjerujem da će ova Vlada naći kvalitetno rješenje da se taj projekt nastavi. Podsjetit ću da takav projekt ima i u drugim županijama. Komunikacija za dobrobit građana će se nastaviti i siguran sam da ćemo u ovoj suradnji imati novog starog župana Damira Bajsa, rekao je Vedran Babić, predsjednik ŽO SDP BBŽ.

Damir Bajs je govorio o sporazumu koji podupire njega kao župana na sljedećim izborima.
– Ovaj sporazum je otvoren što se tiče liste s kojom ćemo izaći na izbore. Kao župan sam imao situaciju u Županijskoj skupštini da mi je oporba SDP. Međutim, kada govorimo o događajima u županiji, nadam se da sam kao župan na svaki prijedlog SDP-a koji je bio konstruktivan, da smo ga vrlo često znali i prihvatiti. To nije baš često u političkim situacijama, ali mi smo u županiji i ja kao župan tako nastupali. Posebno ističem suradnju neovisno o suradnji vlasti i oporbe, kada je riječ o projektima od značaja za ovu županiju. SDP je zajedno sa mnom kao županom radio na tome da pruga koju je županija financirala dođe do toga da bude jedina pruga nakon 50 godina koja se gradi u Hrvatskoj i koja će ovaj dio županije spojiti sa Zagrebom na način da postanemo predgrađe Grada Zagreba. Sličan način razmišljanja bio je vezan uz vladu kada govorimo o školstvu, točnije dio Javno-privatnog partnerstva je ugovoren u dijelu tadašnjeg ministra obrazovanja. Mi smo taj projekt provodili i nakon toga je Centar za investicije sve to predao Vladi RH s pozitivnim mišljenjem da se potpiše ugovor sa Županijom i da se krene u izgradnju novih škola. Ovdje moram istaknuti da je SDP bio u oporbi u županiji, ali vijećnici nezavisne liste Damira Bajsa koje smo zadnji puta na izborima izborili kroz povjerenje građana poduprli su sve odluke u Gradu Bjelovaru i predsjednicu Gradskog vijeća Grada Bjelovara Vanju Posavec neovisno o situaciji u županiji. Mi smo htjeli da izaberemo one za koje smatramo da najbolje vode u tom slučaju grad. U županiji je bila druga situacija. Ja kao župan, predstavit ću svoju kandidaturu i program neovisno od toga što sam župan i ključno je da ljudi znaju što smo napravili u ovo vrijeme, odnosno u te četiri godine i s čime ćemo ući u nove izbore. Nadam se da će u tome sa mnom biti i SDP, rekao je Damir Bajs prigodom potpisivanja sporazuma s predsjednikom ŽO SDP-a Vedranom Babićem.

Nakon potpisivanja sporazuma Vedran Babić je rekao da će se SDP i Damir Bajs zajednički predstaviti.
– Temelji jesu dobri, a sve ostalo ćemo se dogovoriti. Puno je stranaka koje su županu dale podršku i bit ćete informirani o svemu. Očekujemo pobjedu. Dobro je biti na pobjedničkoj strani i moramo nastaviti ono što je započeto. Imamo dobre argumente, naglasio je Vedran Babić. O podjeli funkcija Damir Bajs je rekao da o tome još nisu razgovarali, te da će građani izabrati najbolje kandidate.

(Tihomir Jaić, predsjednik Županijske poljoprivredne komore sa županom Damirom Bajsom)

Vedran Babić i Damir Bajs nisu predstavili zamjenike, već kažu da se o tome još razgovara. Prema nekim najavama, potencijalni kandidati su Bojana Hribljan i Tihomir Jaić, ali se šuška i o trećoj opciji kandidata ili kandidatkinje za zamjenika župana s područja Garešnice.

1275477415875253.1073743018.

Slične objave