25. veljače 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

SDP BBŽ – Predsjednik Babić podsjeća kolegu Totgergelija da HDZ i dalje obnaša vlast u Županiji

Predsjednik SDP BBŽ Vedran Babić apelira kolegi Totgergeliju da pomogne, a ne da istražuje s naglaskom da HDZ i dalje obnaša vlast u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Predsjednik SDP BBŽ Vedran Babić apelira kolegi Totgergeliju da pomogne, a ne da istražuje s naglaskom da HDZ i dalje obnaša vlast u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Konferenciju za medije sazvao je i SDP Bjelovarsko-bilogorske županije na aktualnu temu izgradnja Opće bolnice Bjelovar i na lokalnu političku situaciju. Tako je predsjednik SDP-a BBŽ Vedran Babić rekao da je neugodno iznenađen i da izražava nezadovoljstvo da nije potpisan ugovor s bjelovarskom bolnicom.
U ovom slučaju, predsjednik Babić misli na potpisivanje ugovora sa 12 bolnica koje su dobile 575 milijuna kuna.

Evo što Babić kaže dalje.
– Ne znam zašto nije potpisan ugovor, a znam da naša bolnica ima građevinsku dozvolu i činjenica je da ima pripremljenu dokumentaciju, ali i to da dugi niz godina u bjelovarsku bolnicu nisu uložena značajnija sredstva.
– Podsjetimo se, dok smo mi bili na vlasti – Vlada Zorana Milanovića, ministar Varga potpisao je ugovor s bjelovarskom i sisačkom bolnicom, bez obzira što ni u jednoj od te dvije regionalne razine SDP ne obnaša vlast. Tu je prepoznata činjenica da te dvije bolnice imaju građevinsku dozvolu i da se čim prije počne raditi i koristiti novac iz EU fondova. Nakon toga, prijašnja Vlada i ministar Nakić raskinuli su ugovor. Osim što su raskinuli ugovor, podsjećam vas da su rekli da tu neće biti ništa i da nema novaca. U svemu tome izgubili smo godinu dana i naša bolnica je stavljena u podređeni položaj. Svjedoci smo i prepiske te sukoba na presicama između saborskog zastupnika HDZ-a Mire Totgergelija i županijske vlasti. Tu se sad razvlači, jesu li papiri predani Ministarstvu ili nisu? Nakon svega što pratim, mogu pretpostaviti da su papiri predani, rekao je Babić i dodao da će podsjetiti kolegu Miru Totgergelija da HDZ-e i dalje obnaša vlast u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

– HDZ-e ima članove nadzornog odbora i upravnih vijeća u svim ustanovama i tvrtkama pod upravom Županije, pa tako i u samoj bolnici. Pozivam kolegu Totgergelija da ne bude istražitelj i da ne utvrđuje inspekcijske postupke već da se počne ponašati kao lobist za svoj grad i svoju županiju kako bi u idućoj fazi bjelovarska bolnica dobila sredstva.

Babić je također istaknuo da je SDP-e kao oporba u županijskoj skupštini uvijek nastojao da se ugovori ispoštivaju i da novac dođe u Županiju i ponovo apelirao kolegi Miri Totgergeliju da pomogne, a ne da istražuje.

Povezani članci

newsend_hgk