03. ožujka 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

Schneider Electric donirao Visokoj tehničkoj školi Bjelovar opremu za modernizaciju laboratorija

Nova oprema omogućit će polaznicima VTŠBJ-a izvođenje kvalitetnijih i kompleksnijih laboratorijskih vježbi na predmetu Računalno vođenje i upravljanje procesima na Stručnom studiju Mehatronike

Tvrtka Schneider Electric donirala je Visokoj tehničkoj školi u Bjelovaru opremu za modernizaciju laboratorija za izvođenje vježbi, baziranu na IoT komunikaciji. Nova oprema omogućit će polaznicima VTŠBJ-a izvođenje kvalitetnijih i kompleksnijih laboratorijskih vježbi na predmetu Računalno vođenje i upravljanje procesima na Stručnom studiju Mehatronike.

Među doniranom opremom nalaze se dva programibilna logička kontrolera M241 koji koriste SoMachine (CoDeSys) te SCADA sustav Vijeo Citect za nadzor, mjerenje i upravljanje industrijskim sustavima.

Uz ovako široku platformu opreme studenti se mogu upoznati s najkompleksnijim sustavom upravljanja sa strojevima, kao sto su „motion control“, Internet of Things (umreženi uređaji), upoznati se s industrijskim komunikacijama, te visokim nivoom programiranja u šest različitih programskih jezika, kao što su: Ladder Diagram, Function Block Diagram, Instruction List, Structured Text, Sequential Function Chart i Continuous Function Chart.

„Najveći značaj donacije tvrtke Schneider Electric je u tome što naši studenti koriste zadnju riječ tehnike u području automatizacije industrijskih postrojenja. Visoka tehnička škola u Bjelovaru jest i želi i dalje biti u tijeku sa zadnjim dostignućima tvrtke Schneider Electric kako bismo studentima omogućili da izađu što spremniji za rad u najsuvremenijim sustavima. Stoga smo izuzetno zahvalni na ovoj vrijednoj donaciji,“ istaknuo je Zoran Vrhovski, nositelj predmeta.

O kompaniji Schneider Electric

Schneider Electric globalni je specijalist za upravljanje energijom i automatizaciju. S prihodom od oko 25 milijardi eura u 2016. godini, naših 160.000+ zaposlenika opslužuje klijente u više od 100 zemalja, pomažući im u upravljanju svojom energijom na siguran, pouzdan, učinkovit i održiv način.
Od najjednostavnijih sklopki, do složenih operativnih sustava, naša tehnologija, softveri i usluge unapređuju način na koji korisnici upravljaju svojim poslovanjem i automatiziraju poslovne procese. Naše povezane tehnologije unaprjeđuju industrije, mijenjaju gradove i obogaćuju živote. U Schneider Electric to zovemo Life is ON.

Povezani članci

newsend_hgk