24. rujna 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Sajam poslova u Bjelovaru okupio velik broj poslodavaca, ali i nezaposlenih koji traže posao

2017 posao projekti 144

Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Bjelovar i ove je godine organizirao Sajam poslova, deveti po redu. Događaj je održan u četvrtak, 12. listopada. Ni ovog puta nije izostao veliki interes posjetitelja, kako izlagača, odnosno poslodavaca, tako i osoba koje traže posao ili se još uvijek školuju. Program Sajma poslova sastojao se od tri cjeline, predstavljanja izlagača putem izložbenih pultova, okruglog stola na temu “Obrazovanje nezaposlenih osoba-Osposobljavanje na radnom mjestu”, te CISOK-najboli saveznik za dobru odluku. Između ostalih, Sajmu poslova također su nazočili i zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić, dožupanica bjelovarsko – bilogorskog župana Bojana Hribljan, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Bjelovar Ruža Hrga.

2017 posao projekti 81

– Cilj događaja je neposredno povezivanje korisnika usluga, odnosno nezaposlenih osoba sa poslodavcima. Budući da je nezaposlenost u našoj županiji izrazito velik problem, krajem rujna na području Bjelovarsko – bilogorske županije bilo je evidentirano 6 582 nezaposlene osobe, što je u odnosu na period prošle godine na godišnjoj razini smanjenje za 22 posto ili u brojkama za 1801 nezaposlenu osobu. Gledajući prema spolu 53 posto su žene, a 47 posto muškarci. Aktivnost današnjeg Sajma poslova je promoviranje Mjere osposobljavanje na radnom mjestu i obrazovanje nezaposlenih, rekla je u uvodnom govoru predstojnica Ruža Hrga.

2017 posao projekti 76

Bjelovarske tvrtke koje su sudjelovale na devetom Sajmu poslova su Hittner, Koestlin, Prima Commerce, Zaštitar Sučić, BBS, Data Link, Kudumija trade, RS metali, Sedlić d.o.o, Servis Cerović, AS Ablo, Jandrić & Jandrić, Radiona za obradu drveta Fridericha Unger, Rotor, Zdenka mliječni proizvodi, Iveta, Dukat, Sirovina, Poduzeće za ceste, Pajdo, Darblue, kao i Učilište za obrazovanje “Educiraj me”, Pučko otvoreno učilište Bjelovar, Obrtničko učilište “Pouka”, Pok-aspekt Virovitica, Sveučilište u Rijeci Ekonomski fakultet – nastavni centar Bjelovar, Bjelovarski centar za razvoj civilnog društva. Partneri Sajmu i ove su godine bili Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska gospodarska komora, Regionalna razvojna agencija i Lokalna razvojna agencija poduzetnički centar Garešnica.

2017 posao projekti 103

– Sajmovi ovakvoga tipa najviše služe kao smjernica mladima za daljnje školovanje. Danas se ovdje predstavljaju mnoge tvrtke, zbog čega sam siguran da će sajam itekako biti uspješan i dobro posjećen, da će nezaposleni pronaći posao, a tvrtke kvalitetne zaposlenike. Grad Bjelovar, kao što možda i sami znate unosi jednu novu energiju, jednu novu viziju u vođenju grada. Fokus stavljamo upravo na mlade ljude, na EU fondove, vraćanje nekih starih brendova. Primjer toga je “Majburger” koji se nije proizvodio 30 godina. Bjelovar vidimo kao otvoreni grad koji je u svakom trenutku raspoložen za suradnju sa svima. Upravo jučer smo obišli gradove naše Slavonije, Osijek, Vukovar, Ilok. Zajedno s tim gradovima napravili bi jedno zajedničko događanje u Bjelovaru. Smatram da i Bjelovar i Republika Hrvatska imaju dovoljno kvalitetnih proizvoda koji se mogu plasirati van naših granica, rekao je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.

2017 posao projekti 119

Svečano otvorenje sajma službeno je pripalo dožupanici Bojani Hribljan, koja se u kratkom govoru također osvrnula na ciljeve i korisnost ovog događaja.

– Osvrnut ću se na projekte koje Županija radi. Kao lokalna zajednica aktivirali smo se u mnogim Europskim projektima. To je projekt “Zaželi” u kojem smo pažnju usmjerili na teže i teško zaposlive skupine, žene iznad 50 godina. Projekt je prošao administrativnu provjeru i vjerojatno ćemo putem projekta zapsoliti 70 žena. Jako puno obraćamo pažnju na mlade i marginalizirane skupine. Vezano i za njih smo prijavili projekte koji su u fazi prolaska. Upravo oni su brina nas kao Županije. Strukovna obrazovanja su nešto na što posebno trebamo svi obratiti pažnju u našoj županiji. Imamo najavu dolaska Vlade Prskala, pomoćnika ministrice koji je bio među najsupješnijim ravnateljima strukovnih škola. S našim će ljudima razgovarati o temi na koji način strukovna zanimanja mogu i moraju biti korisna u razvoju gospodarstva. Prema onome što sad do sada na sajmu vidjela, jasno je da posla ima, no nekada nažalost nema onih koji posao traže. U nedostatku smo struka za kojima se pokazuje potreba. Odaziv za upis djece u stukovne škole je daleko manji nego što bi trebao biti, nego što traži tržište rada. Županija primjerice uskoro kreće u veliku obnovu škola, pri čemu će biti potrebno dosta zidara, tesara, limara, krovopokrivača i ostalih. Posla će biti još puno, puno toga pripremamo s novim projektima. Bez mladih ne možemo i na njih moramo računati. Ima brojnih poslodavaca koji su voljni mlade naučiti poslu. Županija je uvijek uz sve koji se žele prijaviti na razne natječaje, a treba im pomoć i usmjeravanje, rekla je zamjenica župana Bojana Hribljan.

2017 posao projekti 158

– Od sajma očekujem da nađem posao. Konkretno, još se ne vidim nigdje, ali valjda ću se zaposliti u struci. Nisam se odlučio za daljnje školovanje, imam neke druge planove. Jedan od njih je i ostanak u Bjelovaru. Ako ću baš biti prisiljen, razmišljat ću o odlasku negdje drugdje, rekao je 19-ogodišnji Dario Trnski po zanimanju komercijalist.

2017 posao projekti 151 1

– Odradila sam stručno osposobljavanje u Općini Šandrovac, a po zanimanju sam ekonomistica. Posao sam do sada tražila i na drugim mjestima. Od posjeta sajmu očekujem neke korisne informacije ili pronalazak posla. Mislim da svatko tko danas dođe ovdje očekuje nešto. Prijavila sam se za prekvalifikaciju za njegovatelja, razmišljam i o fizioterapeutu, a možda i frizerskoj struci, vidjeti ću još. Da mogu otići otišla bih u drugi grad ili izvan države, ali me dijete veže za naš kraj. Samohranim majkama je danas dosta teško, posebno u smisli pomoći od strane države. Zahvaljujući svojoj obitelji ništa nam ne fali, ali podrška države u ovakvim situacijama je nula, rekla je 27-godišnja Jelena Bedeković.

2017 posao projekti 154

– Po zanimanju sam komercijalistica i prvi sam put ovdje. Trenutno planiram pronaći posao, a kasnije možda upišem Policijsku školu. Želim ostati kod kuće, ne razmišljam o odlasku u drugi grad ili u inozemstvo, kaže Petra Dragojević.

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.