29. studenoga 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

S početkom 2018. godine, lokalne teme iz gradova Bjelovarsko-bilogorske županije vraćaju se na stranice Večernjeg lista putem projekta „Regionalna raznolikost Hrvatske kroz lokalna izdanja“

2017 vecernilist2018 48

Na području Grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije Večernji list, kao medij s dugogodišnjom tradicijom od gotovo 60 godina, ima veliku čitanost i svoju vjernu publiku koja ga stalno prati. U Bjelovaru je postojalo i Dopisništvo Večernjeg lista koje je s radom počelo krajem sedamdesetih godina prošloga stoljeća, no nažalost, u veljači 2015. godine Dopisništvo se ugasilo. Prepoznavši važnost jednog takvog velikog medija, gradonačelnici svih gradova Bjelovarsko – bilogorske županije založili su se za njegov povratak, odnosno za ponovno otvaranje Dopisništva Večernjega lista.

U skladu s tim u srijedu, 20. prosinca 2017., u maloj vijećnici Grada Bjelovara, predstavnici svih županijskih gradova potpisali su Ugovor s predstavnicima Uprave Večernjega lista o poslovnoj suradnji na projektu „Regionalna raznolikost Hrvatske kroz lokalna izdanja“. Tako je u 2018. godini cilj projekta jačanje svijesti o decentralizaciji Republike Hrvatske putem vijesti i oživljavanjem medijske prisutnosti lokalnih sredina kroz specijalizirane regionalne priloge unutar tiskanog izdanja dnevnih novina „Večernji list“.

2017 vecernilist2018 7

– Nažalost, prije nekoliko Večernji list je radi racionalizacije odlučio otići iz Bjelovara, No, mi imamo želju Večernji list vratiti na naše područje, jer na taj način Bjelovar i ostatak županije bi i dalje imao jaku poveznicu s jednim takvim velikim nacionalnim medijem. Brzo smo se dogovorili oko nastavka suradnje, a sve kako bismo Večernji list proširili na sve gradove u našoj županiji, baš kako je to nekad bilo. Sa 1. siječnjem mogu ponosno najaviti da se jedan takav medij vraća kod nas. Na taj će se način naš rad, gospodarstvo, dobre ideje, građani prezentirati ostatku zemlje. Kroz ovaj ugovor svi gradovi bi osigurali plaću za jednog zaposlenika, koji će biti iz jednog grada s područja županije. Riječ je novinaru sa stalnim zaposlenjem. Večernji list lokalnim medijima ne želi biti konkurencija već partner, rekao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

2017 vecernilist2018 32

– Izuzetno nam je drago što u Večernji list možemo vratiti lokalni sadržaj. Nažalost, u doba recesije morali smo optimizirati poslovanje, kako bismo ga u najboljoj mogućoj mjeri održali, kao i kvalitetan sadržaj. Na svu sreću to smo uspjeli i uspijevamo i dalje. Od lokalnog sadržaja mi zapravo nikada nismo ni odustali, jer nam je uvijek bio izuzetno bitan. Zahvaljujući digitalizaciji, prije kojih godinu dana počeli smo lokalni sadržaj vraćati putem našeg portala. Od početka 2018. godine odlučili smo jednom tjedno regionalni sadržaj vratiti i u samo tiskano izdanje Večernjeg lista. Taj lokalni sadržaj nećemo objavljivati samo u rubrici „Regija“, već će biti prezentiran na nacionalnoj osnovi. Također, upravo iz tih razloga povećati ćemo i broj stranica Večernjeg lista. Zaista nema razloga da objavljujemo isključivo teme vezane za gospodarstvo i politiku, primjerice samo glavnog grada. Lokalnih sadržaja mora biti i moraju naći svoje mjesto, jer su takve vijesti jednako važne. Suradnja je zamišljena na način da se na te objave baziramo jednom tjedno, odnosno ponedjeljkom kada će izaći prošireno izdanje. No, to ne znači da ukoliko u ostalim danima u tjednu bude neka zanimljivost, da ju mi nećemo prezentirati. Gradonačelnici gradova s područja BBŽ prvi su s kojima sklapamo ovu suradnju, rekla je Andrea Borošić, članica Uprave Večernjeg lista.

2017 vecernilist2018 17

– Ovaj projekt je za Večernji list važan iz dva razloga. Prvi je što se Večernji list na ovaj način vraća natrag u lokalne zajednice. Nije slučajno što je među prvima u priču ušla Bjelovarsko – bilogorska županija. Mi smo tijekom posljednje tri godine u nekoliko gradova imali slične projekte, točnije projekte vezane za poduzetničke aktivnosti, u što je bio uključen i Bjelovar. Drugi važan razlog je taj što mi na ovaj način promoviramo ravnomjerni regionalni razvoj i sve procese koji se tiču decentralizacije. Vjerujem da će takav način pridonijeti promoviranju raznolikosti, upoznavanju čitatelja s događajima koji se događaju na području cijele države, istaknuo je Mislav Šimatović, zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista.

2017 vecernilist2018 43

– Drago mi je da smo se svi gradonačelnici u našoj županiji uspjeli dogovoriti da želimo biti vidljivi na nacionalnoj razini. Osobno mi je drago zbog samog grada Daruvara, kojem će na ovaj način biti omogućena dodatna turistička i gospodarska vidljivost, rekao je gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček.

 

– Građani jako vole vidjeti lokalnu temu na državnom mediju. Mislim da smo zbog ukidanja lokalnih vijesti u Večernjem listu proteklih godina dosta izgubili. Nama kao gradonačelnicima je izuzetno bitno da se vidi što i kako radimo. Mislim da naš kraj ima jako puno toga za pokazati u mnogim područjima. Ima tu još mnogih drugih razloga i zato mislim da je ova suradnja pun pogodak za vidljivost našeg kraja, rada i napretka, rekao je gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.

– Ovu ideju pozdravljam i smatram ju izuzetno dobrom. Svi znamo da je regionalna raznolikost na nivou Hrvatske itekako prisutna. Zbog toga je bitno da se o tome govori u jednom nacionalnom mediju. Ovom suradnjom se vraćamo nečemu što je bilo izvorno, odnosno tradicionalno. U našoj županiji i gradovima se jako puno toga radi i bitno je da se za to čuje, kako bismo svi zajedno opstali i napredovali. Nadam se da ćemo time doprinijeti i manjem broju odlazaka ljudi iz našeg kraja, rekao je gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija.

– Evo, primjerice i Čazma i Grubišno Polje već godinama ima tzv. tax free sistem rada, a vjerujem da mnogi u tome u Hrvatskoj, pa čak i okolici niti ne znaju. Pozdravljam ovu ideju i smatram da o svim krajevima u zemlji nacionalni mediji trebaju pisati, poručio je pročelnik Grada Grubišnog Polja Ivica Ahac.

 

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.