Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Rudolf Duž novi predsjednik Matice umirovljenika Čazma

2016 06 rudolfduz 1

Održana je izvanredna izborna skupština Matice umirovljenika Čazma.

U Čazmi je održana izvanredna skupština Matice umirovljenika Čazma. Na skupštini su delegati podružnica izabrali novog predsjednika Matice. Nakon ostavke bivšeg predsjednika Franje Dianića za novog predsjednika izabran je Rudolf Duž. Skupštini je nazočio i gradonačelnik grada Čazme Dinko Pirak koji je umirovljenicima predstavio ideju Grada o obnovi zgrade Doma umirovljenika u Čazmi. „Kao gradonačelniku interes mi je da pokušamo nešto napraviti iz razloga što ova zgrada zahtjeva održavanje. Treba nam jedna namjena zgrade, drugačija u odnosu kada se ta zgrada gradila.

Znam da je vama kao udruzi ova zgrada jedan veliki teret za održavanje, zanavljanja ali i jednih većih radova koje ova zgrada zahtjeva. Iz tih razloga sam vam ponudio prije nekoliko mjeseci da ovaj dom umirovljenika kandidiramo na jedan od fondova EU koji će se otvoriti krajem ove godine za društvenu infrastrukturu, da bi smo napravili Dom za starije, Dom za umirovljenike u doslovnom smislu riječi sa sadržajima koji tu trebaju biti. Ova zgrada u principu danas sadržaja nema, osim prostora i namještaja sadržajno ona nije opremljena. U vrijeme kada sam vam prvi put iznio tu ideju po natječaju EU tada je vlasništvo bilo osnovni element da se netko može prijaviti. Danas su se okolnosti promjenile i Grad može bit prijavitelj takvih djelatnosti, ali možemo sklopiti ugovor o najmu. Ja mislim da smo sa tom formulacijom vrlo blizo nekakvom rješenju. U tom smislu smo vam dostavili ugovor kao Matici umirovljenika da se dogovorimo i potpišemo taj ugovor. Potpisom ugovora ja bih pokrenuo mehanizam dalje što je potrebno. Treba uložiti u projektnu dokumentaciju dakle treba isprojektirati što dalje sa ovom zgradom, što dalje sa ovim prostorom. Ne morate se bojati da će Grad, gradonačelnik, danas ja, sutra možda neko drugi u ove prostore staviti neke druge djelatnosti koje tu nebi bile adekvatne“ – kazao je Pirak.

Grad je ugovore dostavio Matici umirovljenika Čazma. Matica je na ugovore dodala još neke svoje zahtjeve. Ostaje nam za vidjeti hoće li ova ideja zaživjeti.

Pročitajte još