Crosst.hr

Reakcija HDZ-a Grada Bjelovara na podizanje spomenika Milanu Tepiću

13

Podsjećamo da je Gradski odbor HDZ-a Grada Bjelovara, jedini reagirao kada se po prvi puta pojavila informacija o podizanju spomenika

U večernjim satima stigla je i reakcija HDZ-a Grada Bjelovara na podizanje spomenika Milanu Tepiću koju vam donosimo u cijelosti.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Bjelovara i gradski vijećnik u Gradskom vijeću Grada Bjelovara Ante Topalović od jutarnjih sati je u komunikaciji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova, a vezano uz opetovane provokacije od strane Vlade Republike Srpske oko podizanja spomenika majoru Milanu Tepiću, poznatom po akciji kojom je 1991. gotovo uništio Grad Bjelovar. U večernjim satima dobili smo informaciju da će se tijekom sutrašnjeg dana održati sastanak u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova s veleposlanicom Republike Srbije u Republici Hrvatskoj.

Također, podsjećamo da je Gradski odbor HDZ-a Grada Bjelovara, jedini reagirao kada se po prvi puta pojavila informacija o podizanju spomenika, samo nekoliko dana nakon obilježavanja Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja. Tom prilikom oštro smo osudili takvu bizarnu najavu, te smo tražili reakciju nadležnih tijela. Iako upoznati s predizbornim aktivnostima u Srbiji, i njihovom potrebom za skupljanjem jeftinih političkih bodova, smatramo da je ovakvim najavama cilj provokacija i omalovažavanje Domovinskog rata i hrvatskih branitelja. Hrvatski branitelji su branili i obranili Hrvatsku, zaslužni su za našu slobodu, te za naš ulazak u Europsku uniju i NATO savez, njihovu žrtvu zauvijek ćemo pamtiti i nećemo dozvolit da se itko igra sa hrvatskim svetinjama. HDZ Grada Bjelovara nastavit će komunikaciju sa svim relevantnim institucijama.

S poštovanjem,

Predsjednik GO HDZ-a Bjelovar
Ante Topalović

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.