Crosst.hr

RAZGOVOR S POVODOM: Damir Bajs kao župan i Bjelovarčanin o najvećim ulaganjima u povijesti grada Bjelovara od kojih se ističe gradnja nove zgrade Opće bolnice Bjelovar

2021 01 29 medicinskaškola 12

Župane Bajs vi ste župan, ali i Bjelovarčanin. Naša Županija kojoj ste na čelu provodi projekte na području cijele županije, a posebno se ističu oni na području grada Bjelovara?

Da, to je točno. Trenutno nema općine i grada u kojima Bjelovarsko – bilogorska županija ne provodi niz investicija. Ipak, daleko najveće i najvrijednije odvijaju se u Bjelovaru, što je i logično jer govorimo o sjedištu naše županije. Riječ je o izgradnji nove zgrade Opće bolnice Bjelovar, ujedno i najvećoj investiciji u povijesti grada Bjelovara što nadilazi granice županije. Volim reći da je to projekt za budućnost koji će osigurati bržu i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu za sve pacijente koji gravitiraju prema bjelovarskoj bolnici.

Kada već govorite o projektima za budućnost to je onda zasigurno i nova „bjelovarska ljepotica“ kako je već mnogi nazivaju nova glazbena škola Vatroslava Lisinskog u Bjelovaru ?

  Da, složit ću se s mojim sugrađanima. Izgradnja nove zgrade glazbene škole naš je dug prema generacijama profesora i učenika koji svojim marljivim radom i talentom promiču kulturu u svome gradu, ali i predstavljaju i promoviraju Bjelovar i našu županiju cijelom svijetu. Arhitektima smo dali slobodne ruke i sasvim sigurno ćemo imati jednu od najljepših zgrada, kako u Bjelovaru, tako i šire. Obećanje smo dali, pa je red da ga i ispunimo. Bit će to središte okupljanja svih onih koji vole glazbu, ali i kulturu općenito. Time dokazujemo da Bjelovar itekako ima puno za pokazati i prezentirati.

Uz novu zgradu bolnice i novu glazbenu školu Županija se pobrinula za još jedan važan projekt u Bjelovaru. O čemu je riječ ?

Riječ je o našem trećem velikom projektu u Bjelovaru, a to je Centar kompetentnosti u zdravstvu pri Medicinskoj školi vrijedan više od šezdeset milijuna kuna. Centar će omogućiti nova znanja za predavače, učenike i sve ostale koji žele raditi i rade na cjeloživotnom obrazovanju. Medicinska škola će dobiti mogućnost prelaska na jednosmjenski rad, što je dodatni bonus. Ukupnost ovog projekta prostire se na velik dio kontinentalne Hrvatske jer na njemu sudjeluju i partneri iz primjerice Osijeka, Čakovca i drugi.

Dakle, koliko možemo čuti, Vama kao županu je zdravstvo jedno od prioritetnih područja. U njega Bjelovarsko – bilogorska županija puno ulaže?

Tako je. Prije nekoliko godina dobili smo prijedlog od strane Ministarstva zdravstva da našu bolnicu pripojimo Općoj bolnici Virovitica te da svi stanovnici županije idu u KB Osijek. Tome smo se odlučno usprotivili. Mi smo od bolnice koja se trebala pripojiti, uz Studij sestrinstva, izgradnju Centra kompetentnosti u zdravstvu pri Medicinskoj školi te izgradnju nove zgrade Opće bolnice Bjelovar, postali centar zdravstva ovog dijela kontinentalne Hrvatske. To je budućnost naše županije.

Gledajući prometnu povezanost, tu smo ipak još uvijek u problemu?

Izgradnja nove željezničke pruge Sv. Ivan Žabno – Gradec označila je izlazak iz prometne izoliranosti grada Bjelovara. Na tome sam puno radio. Kada prođe pandemija koronavirusa, završe se ostali projekti HŽ-a te se uspostavi normalan promet, Bjelovar će brzim vlakom biti na 50 minuta od Zagreba. Vrijeme će pokazati da će razvoj u ovom segmentu donijeti vrlo bitnu i važnu promjenu. Mogućnosti življenja, rada i školovanja će biti veće. Prvenstveno za Bjelovarčane, ali i sve one koji žele dolaziti na naše područje, ovdje raditi i školovati se. Očekujemo da sa Zagrebom budemo spojeni i autocestom te da se ona nastavi prema Virovitici, jer želimo postati prometno čvorište. Uz završetak gradske obilaznice, ovo je drugi korak na kojem se radi. Aktualan je i spoj prema Đurđevcu koji je nužan. Jedino na taj način možemo dobiti konačno rješenje od kojega ćemo svi imati itekako veliku korist.

I Grad Bjelovar ima niz projekata za koje se Bjelovarska-bilogorska županija i vi kao župan zalažete?

U ovom mandatu dogodile su se ključne investicije za Bjelovar. Grad će na neki način doživjeti preobrazbu, kako u zdravstvu, kulturi, tako i u prometnoj povezanosti. Kao Bjelovarčanin mislim da je sve to naš grad zaslužio. Ne govorim o malim, sitnim kozmetičkim promjenama, već velikim projektima i investicijama pomoću kojih dobivamo potpuno drugačiju sliku Bjelovara.

Kako biste ocijenili suradnju s bjelovarskim gradonačelnikom Darijom Hrebakom?

Mi se ne moramo u svemu slagati, ali nam je itekako važno da između Grada Bjelovara i Županije imamo dobru suradnju, posebno kada je riječ o bitnim projektima za razvoj grada Bjelovara. Županija je uvijek stala uz Grad Bjelovar, bez obzira što se u tom trenutku događalo.

Vaša potpora vidljiva je i na sjednicama Gradskoga vijeća na kojima vijećnici Vaše stranke Damir Bajs Nezavisna lista podržavaju gradske projekte.

  Da, u pravu ste. Naravno da kao Bjelovarčani podržavamo projekte koji su u pripremi poput izgradnje VI. osnovne škole Bjelovar, izgradnje studentskog doma, ali i izgradnje bazenskog kompleksa u Velikom Korenovu. Sve su to projekti od velikog značaja. Mi smo po broju vijećnika druga stranka u Gradu, no te projekte smo podržali isključivo kao građani Bjelovara. Podržali smo i proračun Grada, bez kojeg nije moguće provoditi projekte. Jednostavno, moramo djelovati zajedno, za dobrobit grada i građana, bez obzira na političke stavove i razmišljanja. Ukoliko će gradonačelnik Hrebak trebati pomoć, stojimo na raspolaganju.

Kakvi su Vaši planovi za dalje?

Po završetku navedenih projekata moramo započeti novi set investicija bitnih za Bjelovarsko – bilogorsku županiju i grad Bjelovar. Europa nam nudi velika sredstva i brojne mogućnosti. Pitam se, zašto ih ne bismo iskoristili u svrhu razvoja bolje i kvalitetnije budućnosti? Područja prema kojima ću težiti su gospodarstvo, zapošljavanje i poljoprivreda. Korona kriza je u nekoj mjeri poremetila funkcioniranje, ali sam optimističan i uvjeren da možemo nastaviti ovim dobrim putem kojim smo krenuli.

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.