08. ožujka 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

RASPISAN NATJEČAJ za izvođača radova za izgradnju NOVE ZGRADE Opće bolnice Bjelovar: Natječaj otvoren do kraja kolovoza

Povodom raspisivanja natječaja za izvođača radova za izgradnju NOVE ZGRADE Opće bolnice Bjelovar, u petak 19. srpnja u prostorijama bolnice održana je konferenciju za medije na kojoj su bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima i ravnatelj Opće bolnice Bjelovar dr.med.spec. Ali Allouch više kazali o samom natječaju te novinama vezanim uz provođenje europskog projekta gradnje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar.

Naime, radi se o najvećem projektu u zdravstvu vrijednom 165 milijuna kuna koji će svojom realizacijom uvelike podići standard liječenja u bjelovarskoj Općoj bolnici na dobrobit pacijenata, ali i zaposlenika te osigurati uvjete liječenja i rada primjerene vremenu u kojemu živimo – vremenu 21. stoljeća za razliku od sada gdje se ona pruža u zgradama koje su građene u 18., 19., i 20. stoljeću.

Gradnja nove zgrade Opće bolnice Bjelovar, treća je takva investicija u zdravstvu u Republici Hrvatskoj nakon gradnje bolnica u Zaboku i Puli. Procijenjena vrijednost projekta gradnje nove zgrade bjelovarske bolnice je 165.005,017,50 kuna, a bruto građevinska površina izgradnje je 18.802,95 m2.

Vezano za gradnju bolnice i što će ona značiti za pacijente, liječnike i medicinsko osoblje više je kazao ravnatelj Opće bolnice Bjelovar dr.med.spec. Ali Allouch.

– Drago mi je da smo se okupili ovdje povodom objave natječaja u europskom i hrvatskom oglasniku za odabir izvođača radova za projekt poboljšanje pristupa OHBP-u, dnevnoj bolnici, dnevnoj kirurgiji te izgradnji nove zgrade Opće bolnice Bjelovar, rekao je ravnatelj i zahvalio se županu i svima koji su pomagali u projektu koji je za njih od posebnog značaja.

– Iznimno sam sretan i radostan jer za nas je to povijesni događaj koji je sada korak do početka gradnje naše željene bolnice. Sretan sam jer imamo više projekata koji su u tijeku i oni koji će tek biti u realizaciji. Također, naša je želja da obnovimo tri zgrade; Internu, Kirurgiju i zgradu Psihijatrije „Vila Mariju“. Na tome radimo i ako bude mogućnosti, mi smo spremni, poručio je ravnatelj Ali Allouch te dodao da ne treba posebno govoriti što za njih znače obnovljene zgrade, a posebno NOVA bolnica jer tada će liječnici, medicinsko osoblje i pacijenti imati prave uvjete koji su dostojni 21. stoljeća.

Nakon ravnatelja, župan Damir Bajs je istaknuo da Bjelovarsko-bilogorska županija ima gotovo 600 milijuna kuna ugovorenih i prijavljenih projekata.

– Ipak, jedan projekt se ističe veličinom u toj masi sredstava koje su nam odobrene, a radi se o projektu izgradnje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar koji je sada u tijeku. Tu moram istaknuti da temeljem ugovora koji smo potpisali s Ministarstvom regionalnog razvoja i sredstava koje smo dobili te promjenom građevinske dozvole i suradnjom s resornim ministarstvima došli smo do toga da je otvoren natječaj za izgradnju nove zgrade bolnice. To je navrijedniji projekt zdravstva u Republici Hrvatskoj ovog trenutka. To je zapravo jedan iskorak, točnije iskorak jedne bolnice koja ima sjajnu tradiciju, ali uz ttu tradiciju nas prate i objekti koji su građeni u 18., 19., i 20. stoljeću. Ono što nama fali je je kvantni skok, prelazak u 21.stoljeće i s gradnjom nove zgrade Opće bolnice Bjelovar to će se i dogoditi. Natječaj je otvoren ovaj ponedjeljak i trajat će do kraja osmog mjeseca. Što se tiče natječaja, mogu se javiti svi izvođači iz Hrvatske, ali i iz Europe. Sredstva su u cijelosti osigurana. Ukupna vrijednost projekta je 165 milijuna kuna; 70 milijuna kuna su sredstva Europske unije, 5 milijuna kuna iz Fonda za sufinanciranje nacionalnih projekata, a ostatak od 90 milijuna kuna će podmiriti sama bolnica, ali Županija će na sebe preuzeti isplatu ukupnosti onog dijela koji se tiče rata koje će bolnica morati plaćati, rekao je župan Damir Bajs i dodao da bilo kakvi privremeni radovi i obnove ne bi mogli pretvoriti ovu bolnicu u ono što želimo.

Župan je također istaknuo:

_________________________________________________________________

Što se tiče gradnje, smatram da neće dugo trajati jer zdravstvena zaštita je ključ onoga što Županija pa i svi mi koji ovdje živimo moramo pružiti našem stanovništvu, poručio je župan Damir Bajs.

 

VIŠE O PROJEKTU GRADNJE NOVE ZGRADE OPĆE BOLNICE BJELOVAR

18.7.2019. godine u TED-u (Tenders electronic daily, Službeni list EU) i u EOJN-u (Elektronički oglasnik javne nabave RH) objavljen je međunarodni tender za nabavu pripremnih i građevinskih radova na izgradnji dnevne bolnice i dnevne kirurgije, izgradnji OHBP-a,  izgradnji dizalice topline te sustava za odvajanje otpada – ,,Rekonstrukcija i dogradnja Opće bolnice Bjelovar.

Za konačni projekt pod nazivom ,,Rekonstrukcija i dogradnja Opće bolnice Bjelovar” po dva europska natječaja osigurana su sredstva u iznosu od 70 milijuna kuna, 5 milijuna kuna osigurano je u Fondu za sufinanciranje europskih projekata, a preostalih 90 milijuna kuna kreditnim zaduženjem Opće bolnice Bjelovar.

Projektom su obuhvaćeni sljedeći sadržaji:

– rekonstrukcija dijela prizemlja postojeće zgrade interne radi proširenja postojećeg odjela RTG dijagnostike i dogradnja nove zgrade kirurških djelatnosti,

– zajednički poliklinički dijagnostički sadržaji u prizemlju, te dijelom u podrumu i na I. katu građevine, kao i objedinjeni hitni bolnički prijem u prizemlju građevine;

– stacionari svih kirurških djelatnosti (ORL, urologija, oftalmologija – na I. katu građevine, te ortopedija i opća kirurgija na nivou II. kata građevine),

– objedinjena dnevna bolnica svih kirurških djelatnosti, na I. katu građevine;

– objedinjena dnevna kirurgija svih kirurških djelatnosti na II. katu građevine;

– operacijski trakt i JIL – reanimacija i anesteziologija na III. katu građevine;

– spojni hodnici kojima se na nivou prizemlja povezuje novo projektirana dograđena građevina s postojećim građevinama interne i neuropsihijatrije ,,Vila Marija”;

– uređenje vanjskih površina, djelomična rekonstrukcija i prilagođavanje postojećih, te dijelom izvedba novih internih prometnica i parkirališta, a radi nove dogradnje i nove organizacije prometa na parceli.


Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

newsend_hgk