26. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Prvi dan nakon dočeka Nove 2018. predstavnici Županije i Grada obišli dežurne službe na području grada Bjelovara

2018 NOVA2018OBILAZAK 172

Nakon novogodišnje noći u ranim jutarnjim satima rodio se Mateo Sovar, prva beba u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

U Novogodišnjoj noći, dok većina ljudi slavi, očekuje i nada se nekim novim počecima, čini se kako cijeli svijet nakratko staje u tom iščekivanju. Ipak, to je i noć kada naši sugrađani u dežurnim službama bdiju i paze kako bi nama ta noć upravo tako bezbezbrižnije prošla. Stoga ne čudi kako su djelatnike dežurnih službi prvog prijepodneva u 2018. godini obišli gradski i županijski čelnici da im zahvale na brizi i požele im što mirniju Novu godinu.

Gradonačelnik grada Bjelovara Dario Hrebak, zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec,  zamjenica župana Bojana Hribljan sa suradnicima svoj novogodišnji obilazak počeli su posjetom Zavoda za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije gdje su ih dočekali  ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu BBŽ Stjepan Matoš i dežurna liječnica mr.sc. Zlata Ileković-Pejić.

2018 NOVA2018OBILAZAK 24

Razgovarajući o novogodišnjoj noći, doktorica Zlata Ileković-Pejić je istaknula:

___________________________________________________________________

Za dežurne liječnike i prvi dan nakon novogodišnje noći nastavlja se radno, kazala je doktorica Ileković-Pejić.

___________________________________________________________________

Što se tiče protekle godine 2017. doktorica je istaknula:

___________________________________________________________________

2018 NOVA2018OBILAZAK 30

Doktorica je iznijela i najčešće intervencije u 2017. godini.

___________________________________________________________________

Kad je u pitanju infarkt miokarda (kako se obično naziva srčani udar), doktorica Zlata Ileković-Pejić je dodala:

___________________________________________________________________

2018 NOVA2018OBILAZAK 118

Jedan od svakako ljepših segmenata je posjeta rodilištu Opće bolnice Bjelovar, gdje je i ove noći stručni tim radno dočekao Novu godinu.
Dežurni liječnik Djelatnosti za zdravstvenu zaštitu žena prim.dr.sc. Tibor Toth dočekao je predstavnike Županije i Grada s informacijama o prvoj rođenoj bebi.
– U jutarnjim satima, točnije u 5 sati i deset minuta, gospođa Brigita Sovar iz Velike Barne kod Grubišnog Polja rodila je muško dijete, težine 2950 grama i 50 cm dugačko, rekao je doktor Toth i dodao da su majka i beba dobro.

2018 NOVA2018OBILAZAK 210

Kad je riječ o broju poroda u 2017. u odnosu na 2016. godinu, doktor Toth je rekao da se broj poroda smanjuje, pa je tako u 2016. godini bilo 582 poroda, a 2017.  samo 518 poroda.

___________________________________________________________________

Doktor je također istaknuo da se dobna granica trudnica i rodilja pomiče naviše, a razlog je školovanje i traženje posla.

– Žene sve kasnije rađaju i nije ništa neobično da prvi put rađaju između 33 i 36 godina. Kad je riječ o maloljetničkim trudnoćama, postotak je oko 2 posto što je puno manje u odnosu na postotak u zemljama europske unije, koji se kreće od 5 do 6 posto.

2018 NOVA2018OBILAZAK 230

Posebno je VAŽNO istaknuti da je prije dva tjedna u rodilište Opće bolnice Bjelovar stigao novi uređaj koji pomaže rodiljama da nemaju bolove tijekom poroda, naglasio je doktor.

– Jedna smo od rijetkih bolnica u Hrvatskoj koja ima takav uređaj koji pomaže rodiljama da nemaju bolove, komplikacija nema i nadamo se da će ta novina privući više žena da se odluče na trudnoću i dolazak u našu bolnicu, poručio je doktor Tibor Toth.

2018 NOVA2018OBILAZAK 129

Majka Brigita Sovar rekla je kako je zadovoljna porodom koji je prošao u najboljem redu, beba se dobro osjeća, i da ih ostatak obitelji željno očekuje da se vrate kući.

Mali Mateo je druga beba u našoj obitelji, doma nas čeka tata i braco Dorijan koji će uskoro pet godina. Obitelj je sretna, posjetili su nas i sada se raduju našem dolasku, a posebno Dorijan koji kaže da je braco mali i lijep i da će ga uzeti doma, kazala je presretna 29-godišnja majka Brigita Sovar iz Velike Barne kod Grubišnog Polja.

2018 NOVA2018OBILAZAK 256

Nezaobilazna postaja u obilasku dežurnih službi je i Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska, gdje je predstavnike Županije i Grada dočekao Dražen Štajduhar, voditelj operativnog komunikacijskog centra PU bjelovarsko-bilogorske.

Kako je protekla novogodišnja noć, rekao je Dražen Štajduhar.

___________________________________________________________________

2018 NOVA2018OBILAZAK 267

Štajduhar se osvrnuo i na tužni događaj koji se dogodio prvi dan nakon novogodišnje noći u jutarnjim satima.

___________________________________________________________________

2018 NOVA2018OBILAZAK 289

Obilazak je završen u Vatrogasnoj zajednici Bjelovarsko-bilogorske županije gdje su županijske i gradske čelnike dočekali predsjednik Županijske vatrogasne zajednice Đuro Petrić, zapovjednik Vatrogasne zajednice BBŽ-a Željko Mesec i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Bjelovara Davor Đalog.

2018 NOVA2018OBILAZAK 345

Uz čestitke, zapovjednik Vatrogasne zajednice BBŽ-a Željko Mesec osvrnuo se na 2017. godinu istaknuvši:

__________________________________________________________________

2018 NOVA2018OBILAZAK 341

Što se tiče intervencija na području grada Bjelovara, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Bjelovara Davor Đalog je rekao:

__________________________________________________________________

2018 NOVA2018OBILAZAK 333

Nakon obilaska, gradonačelnik grada Bjelovara Dario Hrebak je rekao:

___________________________________________________________________

Gradonačelnik je istaknuo i najvažnije projekte grada u 2018. godini.

___________________________________________________________________

2018 NOVA2018OBILAZAK 600

U ime Bjelovarsko-bilogorske županije, zamjenica župana Bojana Hribljan je istaknula:

___________________________________________________________________

Što se tiče županijskih projekata, zamjenica župana Bojana Hribljan je potvrdila da se Županija prijavila na jako puno projekata.

___________________________________________________________________

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.