Crosst.hr

Prvi aktualni sat Gradskog vijeća Grada Bjelovar pod novim vodstvom grada

2017 6 gradskoviječe2017 29

U velikoj vijećnici Grada Bjelovara, u ponedjeljak 26. lipnja održana je druga Sjednica Gradskog vijeća Grada Bjelovara, kojoj su prisustvovali svi vijećnici, odnosno njih 25. Sjednica je započela minutom šutnje u spomen na sve poginule hrvatske branitelje, dok je predloženi dnevni red usvojen jednoglasno. Prva točka dnevnog reda bio je aktualni sat tijekom kojega su gradonačelnik Dario Hrebak, njegovi zamjenici te pročelnici odgovarali na pitanja vijećnika.

2017 6 gradskoviječe2017 45

Vijećnicu Višnju Biljan (HDZ) zanimalo je zašto u I. osnovnoj školi Bjelovar još uvijek nije oformljen Školski odbor i tko u školi ima ovlasti Školskog odbora koji po zakonu upravlja tom ustanovom. Naime, 21. ožujka ove godine odlukom Ureda državne uprave odbor je raspušten te je imenovano Povjerenstvo škole. Prema Zakonu o osnovnom i srednjem školstvu, povjerenstvo u roku od 60 dana mora konstituirati novi Školski odbor.

2017 6 gradskoviječe2017 120

– Temeljem nalaza inspekcije Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Ured državne uprave Bjelovarsko – bilogorske županije donijelo je odluku o raspuštanju Školskog odbora I. osnovne škole Bjelovar. Zatim je imenovano Povjerenstvo koje zamjenjuje Školski odbor, najduže do 60 dana. Na svojoj prvoj sjednici održanoj 24. ožujka 2017., Povjerenstvo je donijelo odluku o pokretanju postupka imenovanja novih članova Školskog odbora i oni su krenuli u proceduru. Grad Bjelovar je 16. svibnja ove godine zaprimio zahtjev od I. osnovne škole za imenovanje tri člana Školskog odbora u ime osnivača. Ostala četiri člana imenuju se u školi, dva iz Učiteljskog vijeća, jedan iz Vijeća roditelja te jedan iz Radničkog vijeća. Istog dana, Grad Bjelovar je poslao odgovor Prvoj osnovnoj školi kako predlaže da se imenuju novi članovi Školskog odbora u novom mandatu, s obzirom da su bili lokalni izbori. Sukladno Zakonu o izborima, gradonačelnik u vrijeme predizborne kampanje nije mogao imenovati članove u vijeća, školske odbore, upravne odbore ustanova i poduzeća kojih je Grad Bjelovar osnivač. Zato je sve ostavljeno za poslije izbora. Obzirom da je 60 dana Povjerenstva isteklo, Ured države uprave obavijestilo je resorno ministarstvo da nisu imenovani članovi od strane osnivača, a također ni jedan član u ime Radničkog vijeća. Dakle, samo su imenovana tri člana Školskog odbora. Da li je do sada imenovan član u ime Radničkog vijeća, nisam obaviješten. Grad Bjelovar će uskoro ministarstvu predložiti svoja tri člana. Što se tiče ostalih škola, također su Gradu Bjelovaru upućeni zahtjevi da imenuje po tri člana Školskog odbora, odgovorio je Milan Mateković, pročelnik za Društvene djelatnosti Grada Bjelovara.

2017 6 gradskoviječe2017 56

Nenad Nekvapil iz SDP-a upitao je vodstvo Grada Bjelovara kakvo je stanje s komunalnim odlagalištem Doline, s obzirom da su mediji prenijeli vijesti o zatvaranju odlagališta. Ukoliko se takve najave pokažu istinitima, otpad Bjelovarčana trebao bi se transportirati u susjednu županiju. Vijećnika zanima što gradska vlast čini po tom pitanju i hoće li se cijela situacija odraziti na povećanje troškova građana.

– Državnom strategijom održivog gospodarenja otpadom i Urbanističkim planovima Bjelovarsko – bilogorske županije i Grada Bjelovara predviđene su lokacije dovoljne za gospodarenje otpadom Bjelovarsko – bilogorske i Virovitičko – podravske županije. Taj status vrijedi i dalje. U međuvremenu je RH donijela Plan gospodarenja otpadom na državnoj razini temeljem kojeg se izrađuju planovi gradova i općina. Grad Bjelovar je trenutno u postupku izrade Plana gospodarenja otpadom čije se donošenje i usvajanje planira do kraja godine. Pošto se sabirno podruje odnosi i na okolnih osam općina, sagledati ćemo sav otpad i sa tog područja. Izradit će se i prethodna studija opravdanosti koja će analizirati sve pluseve i minuse, prema usvojenim tehnologijama koje će biti predložene za izgradnju na buduće lokacije Centra za gospodarenje otpadom, jedino što neće nositi taj naziv. Jedino ostaje pitanje da li će to mjesto biti za sve na području Bjelovara ili samo za grad Bjelovar i osam okolnih općina. Nakon usvajanja do kraja godine, slijedi projektiranje i kandidiranje za financiranje izgradnje postrojenja. Obveza Grada Bjelovara je do 2020. zbrinuti 50 posto otpada putem sortiranja, recikliranja, što očekujemo da će biti izvršeno, rekao je Ivica Markovinović, pročelnik UO za infrastrukturu u Gradu Bjelovaru.

2017 6 gradskoviječe2017 69

Vijećnik Ivan Renić (HDZ) pitanjem se osvrnuo na točan broj zaposlenih u Gradu Bjelovaru. Zanima ga koliko je zaposlenika trenutno na bolovanju, te koliko ih je zaposleno na ugovor na neodređeno i određeno vrijeme.

– Na dan 26. lipnja 2017. Grad Bjelovar ima 81 službenika i namještenika zaposlenih na neodređeno vrijeme. Od toga su dvije službenice zaposlene na određeno vrijeme, zbog zamjene za korištenje porodiljnog i roditeljskog dopusta službenice Maje Vrabec Marunić i Morane Müller. Grad Bjelovar od 16. prosinca 2016. do 15. prosinca 2017. ima 14 polaznika stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa, te od 19. lipnja 2017. ima pet zaposlenih osoba kroz program Javnih radova na razdoblje od četiri mjeseca. Zaposlenici koji odrađuju svoj vježbenički staž putem stručnog osposobljavanja nisu zaposlenici Grada Bjelovara. Želim poslati jasnu poruku kako Grad Bjelovar slijedećih nekoliko godina neće zapošljavati nove službenike. U slijedeća tri mjeseca radit ćemo na sustavnoj reorganizaciji Gradske uprave. Ne zbog toga što smatram da nešto ne funkcionira dobro, već mislim da bi bilo dobro uvesti neke promjene. Zadnja reorganizacija je u Gradu bila prije 15-ak godina. Ono što mogu reći je da će ukupna masa plaća ostati ista, poručio je gradonačelnik Hrebak.

2017 6 gradskoviječe2017 79

Boris Abramović (HDZ) postavio je upit vezan za Nogometni klub Bjelovar, odnosno primjer bianco ugovora koji je u javnost procurio putem društvenih mreža. Sudeći prema objavljenim fotografijama ugovora, na ugovoru nema datuma, potpisa igrača, iznosa za koji bi igrači igrali u klubu. Cijeli je slučaj navodno rezultirao odlaskom četiri perspektivna mlada igrača. Abramovića je najviše zanimalo ima li Grad Bjelovar kontrolu nad radom nogometnog kluba, s obzirom da izdvaja dostatna sredstva za njegov rad.

2017 6 gradskoviječe2017 141

– Udruge su kao samostalne cjeline neovisne o Gradu Bjelovaru. On ih sufinancira jer mu je to odgovornost, što ne znači da je i njihov vlasnik. Klubovima u jednu ruku treba ostaviti, točnije omogućiti samostalno djelovanje. Mislim da bi bilo dobro da se prvo juniori kluba vrate s natjecanja, a onda ćemo sjest i vidjeti što se točno događa, rekao je gradonačelnk Dario Hrebak.

2017 6 gradskoviječe2017 146

Marko Ćurić, voditelj Nogometne škole dr. Anđelko Višić Nogometnog kluba Bjelovar, nadovezao se na gradonačelnikov odgovor o spornim bianco ugovorima.

– Što se tiče juniora NK Bjelovara, ostvarili su odličan rezultat, odnosno prvo mjesto u našoj regiji, nakon čega su išli na završnicu u Split. Prije završnice, ponuđeno im je da potpišu ugovore koji bi ih vezali da barem još pola godine ostanu u NK Bjelovar. Međutim, oni to nisu željeli potpisati. Što se tiče samih ugovora, ja nisam pravnik i ne znam koliko su pravovaljani. Međutim bio sam nazočan kada je roditeljima ponuđeno da zapravo ništa ne moraju ni potpisati, već se vodstvo kluba s njima želi dogovoriti usmenim putem da igrači u klubu ostanu igrati još barem naredih šest mjeseci. Igrači su ipak odlučili prijeći u NK Osijek. Poslovanje i rad nogometne škole su čisti. Sve uplate idu preko računa i niti jedan djelatnik i trener kluba nemaju dodir s novcima. Jedini potpisnik je predsjednik kluba. NK Bjelovar je riješio tri sudska spora u iznosu od 300 tisuća kuna. Osobno znam da se trenerske plaće uredno podmiruju. Priče koje kolaju po društvenim mrežama su ispod svakoga nivoa, poručio je Ćurić.

Slobodana Žganjera (HDZ) zanimala je tema vezana za obnovu i uređenje Barutane, koja predstavlja simbol obrane Bjelovara. Vijećnik je također ukazao i na potrebu za obnovom spomen područja u Lugu u kojem se hrvatski branitelji često okupljaju.

– U 2016. godini prijavljen je i odobren projekt izrade projektne dokumentacije uređenja Spomen područja Barutana. Riječ je o ukupnom iznosu od 80 tisuća kuna. U ovoj godini prijavljena su dva projekta na dvije razine, obzirom da je ukupna vrijednost uređenja oko 800 tisuća kuna. Ministarstvu hrvatskih branitelja prijavljen je projekt za sufinanciranje uređenja prostora trga na Barutani, dok se drugi odnosi na popločenje pješačke površine, rekonstrukcija samog spomenika, rasvjeta, osiguranje pristupačnosti bez arhitektonskih barijera i ostalog. Očekujemo pozitivne odgovore za provedbu. Koliko će Grad Bjelovar uložiti, ovisi o dobivenim iznosima od ministarstva. Ministarstvo nam još uvijek nije refundiralo iznos od 80 tisuća kuna za izradu projektne dokumentacije. Na Europski fond za regionalni razvoj prijavljen je projekt promicanja održivog razvoja prirodne baštine, jer se na samom području Barutane nalazi mogućnost zaštite ptica i same prirode. Za konzervatorsku zaštitu drveća, koja je u planu, nismo pronašli adekvatan natječaj. S obzirom da Grad Bjelovar nije vlasnik Luga, već Hrvatske šume, nije ni mogao biti prijavitelj ovakvih projekata same obnove i uređenja. Sa spomeničkim područjem upravlja Županijski odbor za uređenje, stoga bi svi zajedno u suradnji trebali vidjeti koje su mogućnosti i sukladno njima nešto učiniti.

2017 6 gradskoviječe2017 94

Prvo pitanje vijećnika Nenada Mrzlečkog odnosilo se na Društveni dom u Gornjim Plavnicama, obzirom da je prostor „stavljen pod krov“, ali već duže vrijeme nisu obavljeni nikakvi drugi radovi koji bi najavili skorašnji završetak. Drugo pitanje bilo je vezano za početak izgradnje rotora na raskrižju sjeverne obilaznice i Petra Biškupa Vene na što je pročelnik Ivica Markovinović rekao kako je riječ je o rotoru u nadležnosti Hrvatski cesta kojima će biti upućen upit vezan za početak gradnje.

Pročelnica za gospodarstvo u Gradu Bjelovaru Sonja Novak dala je odgovor vezan za upit oko dovršetka gradnje društvenog doma.

– Prva faza izgradnje je odrađena u iznosu od 589 tisuća kuna i svi troškovi su podmireni. Kreće i javno nadmetanje za izvođenje preostalih radova, s tim da smo prema Udruženju obrtnika, Obrtničkoj komori i Hrvatskoj obrtničkoj komori, uputili zahtjev za dostavom svih adresa obrtnika. Pošto je riječ o jednostavnoj nabavi do 500 tisuća kuna, to nam omogućava da se direktno javimo na adrese naših obrtnika, pojasnila je pročelnica Novak.

2017 6 gradskoviječe2017 97

Nenad Martinovski ( HDZ) upitao je o mogućnostima dostave materijala Sjednica Gradskog vijeća putem elektronske pošte, kako bi se uštedjelo na papiru, tonerima i vijećnicima pojednostavilo „skladištenje“ materijala.

– Prije sat vremena imali smo prezentaciju jedne tvrtke koja nudi kompletna i cjelovita rješenja vezana uz informatizaciju i „smart-city“ rješenja o kojima smo govorili u kampanji. Pametne klupe već imamo, ali postoje i neka druga tehnološka rješenja koje gradovi u okolici imaju, a ubrzo će ih imati i Bjelovar, rekao je gradonačelnik Dario Hrebak.

2017 6 gradskoviječe2017 100

Vijećnica Ela Naranđa (SDP) svoje je pitanje uputila na temu Građanskog odgoja. Na inicijativu SDP-a, u proračunu Grada Bjelovara predviđena su sredstva za provedbu Građanskog odgoja kao slobodne aktivnosti u osnovnim školama. Vijećnicu stoga zanima planirani početak provedbe i ima li gradska vlast uopće namjeru podržati taj prijedlog.

– Ako je Grad u svom proračunu predvidio sredstva za provedbu, onda ima namjeru podržati uvođenje Građanskog odgoja u osnovne škole. Sredstva su planirana za sve četiri osnovne škole koje će temeljem zahtjeva interesa učenika uvoditi Građanski odgoj, dok će Grad Bjelovar u okviru raspoloživih sredstava podržati seminare, stručnu literaturu, savjetovanja i stručno osposobljavanje najprije učitelja, te u nekoj mjeri i pokrivanje putnih troškova odlaska na seminare i stručno osposobljavanje. To su osnovne stvari koje se moraju odraditi kako bi se Građanski odgoj uopće i uveo u obrazovni sustav. Sve ovisi hoće li škole u sklopu planiranja slobodnih i izvannastavnih aktivnosti planirati i uvođenje Građanskog odgoja, odgovorio je na pitanje Milan Mateković, pročelnik UO za društvene djelatnosti u Gradu Bjelovaru..

2017 6 gradskoviječe2017 115

Vedran Smešnjak (SDP) osvrnuo se na razvoj događaja u pogonu bivše Česme i probleme koji se tamo javljaju zbog buke, a koji bi mogli dovesti u pitanje stotine radnih mjesta. Smešnjaka interesira je li se Grad Bjelovar uključio u rješavanje tog problema i na koji način.

– Treba istovremeno voditi brigu o radnim mjestima, ali i pokušati napraviti kompromis između lokalne zajednice i tvrtki koje zapošljavaju tako veliki broj ljudi, rekao je gradonačelnik na čiji se odgovor nadovezao pročelnik Ivica Markovinović.

2017 6 gradskoviječe2017 134

– Ovdje mogu odgovoriti samo djelomično. Industrijska zona unutar koje se nalazi i Česma postoji zadnjih 30 godina. Radničko naselje uvijek je bilo stambeno naselje, znači u tom smjeru nije bilo promjena plana urbanizma, osim u smislu gradnje infrastrukture, odnosno kanalizacije. Pogoni su trenutno u postupku ishođenja dozvola za gradnju. Što se tiče buke, tražena su ovlaštenja svih nadležnih tijela institucija što su i dobili. Kad se zadovolje apsolutno svi uvjeti pogoni će dobiti uporabu dozvolu i tu naša nadležnost sa te strane prestaje. Pošto je to stara industrijska zona, pretpostavljam da postoji tolerancija prema kojima se posluje, jer je ona rađena prije stambenog naselja koje je zapravo „posljedica“ industrijske zone. Grad Bjelovar će naravno postaviti svoje uvjete, da se primjerice izgradnjom bukobrana pokuša smanjiti buka sa prometnice, a već smo pristupili i sadnji zelenila koje će također ublažiti buku. Moguće je još eventualno dodati neke tehničke dodatke u tom smislu. Da li će to ukupno zadovoljiti mjere i standarde koje traži sanitarna inspekcija, zaista ne mogu znati, kazao je pročelnik Markovinović.

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.