Crosst.hr

Proslavljen blagdan Svetog Nikole u župi Gornji Miklouš

2016 12 gornjimiklous 1

Obilježavanu Dana župe Gornji Miklouš i njihovog zaštitnika Svetog Nikole biskupa nazočio je i župa Damir Bajs sa suradnicima

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima pridružio se obilježavanju Dana župe Gornji Miklouš i njihova zaštitnika Svetog Nikole biskupa i tom je prigodom potpisan ugovor o donaciji između Privredne banke Zagreb i župe Svetog Nikole biskupa.

Ugovor o donaciji potpisao je Goran Lacković, ispred Privredne banke Zagreb za župu Svetog Nikole biskupa iz Gornjeg Miklouša sa župnikom velečasnim Krunoslavom Brunovićem. Riječ je o donaciji od 14 tisuća kuna koja će biti utrošena za pomoć djeci, organizaciji ureda, poboljšanju igrališta i raznih sportsko-rekreativnih sadržaja.

Nakon potpisivanja ugovora održana je Sveta misa u crkvi Svetog Nikole biskupa koju je predvodio pomoćni biskup zagrebački msgr. Mijo Gorski.
U sklopu obilježavanja Dana župe Gornji Miklouš i njihova zaštitnika Svetog Nikole, djeca iz područne škole održala su svoj prigodan program, a nakon toga uručeni su pokloni povodom Svetog Nikole za svu djecu župe Gornji Miklouš.

Župa Gornji Miklouš je najmanja župa u Bjelovarsko-križevačkoj biskupiji i broji 427 vjernika, od kojih je 65 djece i mladih. Upravo donacija Privredne banke Zagreb namijenjena je djeci, a utrošit će se za dodatno uređenje nogometnog igrališta u sklopu župnog dvora, ali i za nabavku sportskih rekvizita i opreme za razne sportske aktivnosti.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.