Crosst.hr

Projekti energetske obnove u našoj županiji se samo nižu: Župan obišao Dom zdravlja i osnovnu školu u Grubišnom Polju

2019 bjelovar info grubisno polje 4

Sve više projekata energetske obnove u našoj županiji. Tako je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima u srijedu 3. srpnja posjetio Dom zdravlja u Grubišnom Polju te Osnovnu školu Ivana Nepomuka Jemeršića i Srednju školu Bartola Kašića koje su pri završetku s energetskom obnovom.

Župana su tom prigodom prigodno dočekali zamjenik gradonačelnika Grubišnog Polja Zlatko Pavičić i ravnateljica Doma zdravlja BBŽ Ljubica Čaić, u pratnji kojih je obišao grubišnopoljski Dom zdravlja.

Naime, navedeni Dom zdravlja nalazi se u projektu obnove i opremanja četiri velika Doma zdravlja na području naše županije. Infrastrukturalni radovi na njemu privedeni su kraju, a trenutno je u stadiju opremanja novom opremom. U opremanje i obnovu Doma zdravlja uloženo je 1,6 milijuna kuna zajedničkih sredstava Doma zdravlja, Europske unije i Bjelovarsko-bilogorske županije.

O čemu je više rekao i sam župan Damir Bajs koji od samog početka naglasak stavlja na jednake uvjete za sve građane.

– Kada govorimo o zdravstvenoj zaštiti, poglavito onoj primarnoj, ključni element je da imamo jedan standard koji omogućuje uvjete u onom pogledu ordinacija, a možda još i važnije, i mogućnost obavljanja čim više pretraga tamo gdje je za pacijente najbolje, poručio je župan istaknuvši kako je Županija u europskom projektu Za zdravlje BBŽ, vrijednom 11 milijuna kuna, dodala i vlastita sredstva kako bi se riješilo pitanje kvalitete standarda u zdravstvenim ispostavama u Grubišnom Polju, Garešnici, Čazmi i Daruvaru.

Damir Bajs također je napomenuo kako ga iznimno veseli zadovoljstvo liječnika ovakvim pristupom, ali i afirmacija od strane pacijenata.

– Ono što je najvažnije, ovdje kod našeg ginekologa, zahvaljujući novoj aparaturi, novom ultrazvuku, povećava se broj upisanih pacijentica te one mogu sve te pretrage obaviti sada u Grubišnom Polju na ravni bilo koje ordinacije u Hrvatskoj, rekao je Bajs.

Da je novi ultrazvuk uistinu velika promjena potvrdio je i ginekolog Vladimir Bartoš, koji je najavio dolazak još jednog vrhunskog aparata.

– Pacijentice ne bi ni bile tu da nema ulaganja u opremu, svaka ambulanta mora imati minimalno takav aparat. Prije smo imali nešto staro, ali ne na ovom nivou i većina pacijentica je išla po bolnicama u Viroviticu ili Bjelovar, rekao je Bartoš i nastavio:

– Dolaze nam još CTG aparat i novi ginekološki stol, čime će priča biti zaokružena, pojasnio je ginekolog.

Događaju je prisustvovala i ravnateljica Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije Ljubica Čaić, koja je kazala da će ostatak opreme uskoro stići, ne samo na ginekologiju, već i na ostale odjele.

– Nabava opreme je završena, uskoro će se potpisati ugovori, a zadnja oprema će u svim ispostavama vjerojatno biti isporučena početkom rujna, istaknula je Čaić, koja je poručila i kako Domu zdravlja Grubišno Polje ne manjka liječnika već je mreža popunjena i broj timova je na broju.

Mustafa Husein, liječnik opće prakse zadovoljan je obnovom za koju je, kaže, već bilo krajnje vrijeme. Husein smatra da bi još jedino bilo potrebno na zgradi promijeniti namještaj i stolariju te poneku zastarjelu aparaturu.

Nakon obilaska Doma zdravlja, Damir Bajs posjetio je OŠ Ivana Nepomuka Jemeršića i Srednju školu Bartola Kašića, gdje je u pratnji ravnateljica obišao radove na Osnovnoj i Srednjoj školi, čija obnova, uključujući i sportsku dvoranu, vrijedi 11 milijuna kuna, a financirana je od strane EU fondova i Bjelovarsko-bilogorske županije koja je ujedno i nositelj projekta.

Radovi, između ostalog, uključuju obnovu krovišta, postavljanje nove fasade, izolaciju podova, izmjenu stolarije, novi sanitarni čvor za osobe s invaliditetom te ugradnju platforme za osobe s invaliditetom.

Župan Damir Bajs tom prilikom je napomenuo kako se završetak rokova na jednoj od najvećih investicija u RH očekuje već do 15. srpnja.

– Kada govorimo o ovom konkretnom objektu, on obuhvaća naše dvije škole; osnovnu i srednju te kompletnu školsku športsku dvoranu. To je jedna od najvećih investicija u RH, vezana uz unaprjeđenje stanja školstva. Kroz Ugovor smo obuhvatili obnovu od temelja do krova te bi ova građevina nakon završetka trebala imati potpuno novi standard, pojasnio je župan Damir Bajs koji je istaknuo i kako Županija sama izdvaja značajan dio sredstava, posebice za onaj dio koji se tiče standarda, a koji će ovdje biti iznad Ugovora s fondom za Energetsku učinkovitost, a istaknuo je i kako je naša županija pri samom vrhu što se tiče takvih i sličnih projekata.

– Kada govorimo o ulaganju u školstvo, BBŽ koja je pri vrhu po povlačenju sredstava EU za tu namjenu, posebice preko fonda za Energetsku učinkovitost, ima 44 objekta, drugi smo u Hrvatskoj, 106 milijuna kuna, rekao je Bajs.

Predstavnik izvođača radova, Alen Čatak iz Pomgrad Inženjeringa d.o.o. potvrdio je kako će radovi završiti u predviđenom roku te da će do 15. srpnja sve biti gotovo, kao što je i planirano.

VD ravnateljica Srednje škole Bartola Kašića Kristina Vrbicki veoma je zadovoljna obnovom škole.

– U školi su radovi pri kraju; dobili smo novu stolariju, promjenu dijela krovišta, fasadu, proširili smo jedan dio knjižnice, a uspjeli smo urediti dio koji vodi prema knjižnici, a do sad je bio neiskorišten. Što se tiče namještaja, nadamo se obećanju da ćemo dobiti namještaj jer je naša škola opremljena starim namještajem, rekla je Vrbicki.

Što za Grad Grubišno Polje predstavljaju ova dva velika projekta energetske obnove Doma zdravlja i škole rekao je Zlatko Pavičić, zamjenik gradonačelnika Grada Grubišnog Polja.

– To su dva velika projekta; svi projekti i sva sredstva koja dolaze iz EU su dobrodošla u Grubišno Polje zato što se radi o sredstvima koje koristimo za podizanje standarda naših građana, rekao je Pavičić, istaknuvši kako je Grad Grubišno Polje u prošloj godini povukao 22 milijuna kuna sredstava iz EU u svrhu podizanja standarda.


 • 2019_bjelovar_info_grubisno_polje_1
 • 2019_bjelovar_info_grubisno_polje_3
 • 2019_bjelovar_info_grubisno_polje_5
 • 2019_bjelovar_info_grubisno_polje_9
 • 2019_bjelovar_info_grubisno_polje_10
 • 2019_bjelovar_info_grubisno_polje_12
 • 2019_bjelovar_info_grubisno_polje_13
 • 2019_bjelovar_info_grubisno_polje_15
 • 2019_bjelovar_info_grubisno_polje_16
 • 2019_bjelovar_info_grubisno_polje_17
 • 2019_bjelovar_info_grubisno_polje_4

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.