Crosst.hr

Projekt – Kombi koji život znači poboljšat će kvalitetu života osoba sa najtežim invaliditetom

2017 3 utib2017 6

Kombi je stalno u upotrebi; da bar imamo dva!

Ponekad volja obitelji da svom članu s invaliditetom omogući odlazak na slobodne aktivnosti ili kod liječnika nije dovoljna. Za osobe s najtežim oblicima invaliditeta potrebno je prilagođeno vozilo u koje se takva osoba može uvesti s najmanje intervencija i pomagača.

Tako je Udruga tjelesnih invalida Bjelovar pokrenula program pod nazivom ”Kombi koji život znači” koji je počeo 1.11. 2016. i trajat će sve do 31.10. 2017. Ovim programom, Udruga će se boriti protiv socijalne isključenosti osoba s invaliditetom na području Bjelovarsko-bilogorske županije i na osnaživanju njihovog položaja unutar obitelji.

O projektu i ciljevima u petak je na konferenciji za novinare govorio Tomislav Novosel, predsjednik Udruge invalida Bjelovar koji je rekao, da svi projekti imaju istu svrhu i ostvaruju ciljeve.
Za kombi tražimo novce, zbog toga što sam kombi kada smo ga nabavili godišnje košta oko 100.000,00 kuna. Jedna udruga treba iznjedriti godišnje 100.000,00 kn za vozača, za osiguranje, za gorivo, servise i ostalo. To je prilično jak motiv da pišemo projekte baš tog tipa. Taj kombi je specijalno uređen s platformom i potisnom rampom koja može dignuti i one koji zapravo ne mogu nikuda iz kolica. Imamo i vozača koji je pomoćnik u kombiju i koji pomaže što god treba. Ta usluga je vrlo vrijedna jer u gradu nema javnog prijevoza i sve te potrebe naših ljudi od Čazme do Zrinskog Topolovca i od Šandrovca do Rovišća treba služiti bar koliko je moguće, rekao je Tomislav Novosel.

Prema onom što se moglo čuti o ovom projektu, kombi je stalno u upotrebu, a ponekada bi čak trebao još jedan kako bi se mogli pokriti svi oni koji trebaju takav prijevoz.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.