Crosst.hr

Privredna banka Zagreb potpisala ugovor o donaciji Udruzi tjelesnih invalida Bjelovar

2017 1 udruga novosel 9

Ugovor o donaciji s PBZ -om potpisala je i Udruga tjelesnih invalida Bjelovar te tako ostvarila donaciju od 15 tisuća kuna koja će uvelike olakšati rad udruge

Nakon što je Privredna banka Zagreb potpisala niz ugovora vezanih za donaciju udruga na području Bjelovarsko-bilogorske županije u 2016. godini, nastavak potpisivanja započeo je i u 2017. godini. Tako je utorak, 10. siječnja u prostorijama Udruge tjelesnih invalida Bjelovar potpisan ugovor o donaciji, između Privredne banke Zagreb i Udruge tjelesnih invalida Bjelovar.

Ugovor su potpisali, Mario Lončar ispred PBZ-a i Tomislav Novosel, predsjednik Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, uz prisustvo župana Damira Bajsa, a riječ je o donaciji od 15 tisuća kuna.

Podsjetimo, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb Božo Prka, potpisali su Sporazum o dodjeli donacija udrugama i ustanovama na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Potpisani Sporazum temelj je za daljnje potpisivanje Ugovora između Privredne banke Zagreb i naših udruga i ustanova koje će ostvariti donacije veće od 600 tisuća kuna, a riječ je o pedesetak udruga i ustanova koje djeluju na području županije.

Tim je povodom potpisan i ugovor u Udruzi tjelesnih invalida Bjelovar koja okuplja oko tisuću članova. Više o samoj udruzi i aktivnostima koje obavlja, rekao je predsjednik Tomislav Novosel.
– Na početku moram istaknuti da je potpisivanje ovog ugovora jedan od lijepih događaja za Udrugu tjelesnih invalida Bjelovar. Hvala svima koji su omogućili da ova donacija dođe u našu udrugu. Sredstva od donacije ići će u razne aktivnosti naše udruge koja broji oko tisuću članova, od toga je 70.-ak članova s visokom i višom stručnom spremom, oko 70.-ak članova u invalidskim kolicima i oko 250 članova sa ostalim invalidskim pomagalima. Također moram istaknuti da najviše imamo starijih osoba, točnije oko 600 članova starijih od 60 i 65 godina. Kad je riječ o sredstvima, naravno da pomažemo starijim osobama, ali su više usmjerena na mlade članove i njihovo školovanje. Imamo oko 20 do 30 učenika u srednjim školama i 8 studenata. Osim sredstava koja izdvajamo za naše studente, naša Udruga surađuje sa Udrugom “ZAMISLI” iz Zagreba i sa Zagrebačkom županijom, odnosno Gradom Zagrebom u smislu prijevoza, organizacije i smještaja naših članova, rekao je predsjednik Novosel.

Na konferenciji povodom potpisivanja ugovora, istaknuto je da je Udruga tjelesnih invalida Bjelovar jedna od uspješnih udruga u realizaciji projekata, ali i organizaciji raznih edukacija te zapošljavanju osoba s tjelesnim invaliditetom. Također je istaknuto da će sredstva od donacije biti usmjerena u rad Udruge i da će se Udruga priključiti humanitarnoj akciji nabavke atletske proteze za bjelovarskog paraolimpijca Josipa Slivara.

Ispred Privredne banke Zagreb, Mario Lončar je rekao da nastavljaju s potpisivanjem ugovora o donacijama s krajnjim korisnicima temeljem dogovora i okvirnog sporazuma koji je Privredna banka Zagreb potpisala s Bjelovarsko-bilogorskom županijom u 2016. godini.
– Danas potpisujemo ugovor s Udrugom tjelesnih invalida Bjelovar i moram naglasiti da je nama posebno drago što ćemo ovom donacijom pomoći u radu Udruge, temeljem svih ovih inputa koje ste nam dostavili direktno za ovu donaciju, zamolbe i vaše prezentacije Udruge. Drago nam je što ćemo moći pomoći članovima Udruge, barem u malom dijelu i nadam se da će ova donacija završiti u dobrim rukama i pomoći u svim vašim aktivnostima, rekao je Mario Lončar.

Prigodom potpisivanja ugovora nazočio je i župan Damir Bajs, koji je istaknuo da je Bjelovarsko-bilogorska županija prije izvjesnog vremena izabrala novu poslovnu banku, temeljem javnog natječaja u okviru projekta cash-poolinga objedinjavanjem sredstava kako Županije tako i našeg školstva i zdravstva.
– Temeljem toga reći ću da smo zadovoljni tim poslom i da imamo uključenje niza općina u naš cash-pooling. To znači da su i drugi prepoznali prednosti koje dobivamo. Po nama će Županija i županijske ustanove uštedjeti oko 1.200.000,00 kuna kroz ovaj model. Međutim, u okviru dogovora za cash-pooling nakon razgovora s predsjednikom PBZ-a, gospodinom Prkom dogovoreno je i da se potpiše sporazum između Županije i PBZ-a, gdje će PBZ vratiti dio sredstava na područjima na kojima ih je i stekao. To je socijalna osjetljivost. Taj okvirni sporazum je u vrijednosti oko 600.000,00 kuna. On je namijenjen isključivo neprofitnim ustanovama. To su naši sportski klubovi, Caritasi i razne udruge, u ovom slučaju udruga koja se bavi osobama s invaliditetom. Gospodin Prka je također naglasio, što poštujemo, da najveći dio donacija ide prema djeci. Što se tiče tog zahtjeva, Županija ga svakako podržava. Županija pomaže i svojim sredstvima, ali i osiguranje donacija je ključ uspjeha rada udruga, ponekad i u otežanim uvjetima kada je niz godina bilo smanjeno financiranje. Kada govorimo o Udruzi tjelesnih invalida Bjelovar zahvalio bih se gospodinu Novoselu, ali i svim članovima udruge na vrlo aktivnoj ulozi u pronalaženju i provođenju projekata samostalno i u partnerskom odnosu sa Županijom, ali i s Gradom i mnogim drugim subjektima s ciljem pomaganja svojim članovima, rekao je župan Damir Bajs i dodao da vjeruje da će ova sredstva biti usmjerena prema mladima i prema ukupnom djelovanju Udruge tjelesnih invalida Bjelovar koja je jedna od vrlo aktivnih udruga.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.