Crosst.hr

Privredna banka Zagreb potpisala ugovor o donaciji s dvije Daruvarske udruge

imDSC 1005

Donacija PBZ-a Udruzi Impress i Astronomskom društvu Kumova slama Daruvar

U četvrtak je u Daruvaru potpisan Ugovor o donacijama PBZ-a s Udrugom mladih Impress Daruvar, točnije predsjednicom Tanjom Hreceg i Astronomskim društvu Kumova slama Daruvar, odnosno s njegovim predsjednikom Davorom Rohlikom. Ugovor je potpisao Goran Lacković, ispred Privredne banke Zagreb, uz prisustvo župana Damira Bajsa.

Donacije PBZ-a udrugama i ustanovama na području Bjelovarsko-bilogorske županije omogućene su potpisivanjem Sporazuma između, bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa i predsjednika Uprave Privredne banke Zagreb Bože Prke. Potpisani Sporazum temelj je za daljnje potpisivanje Ugovora između Privredne banke Zagreb i udruga i ustanova s područja županije koje će ostvariti donacije veće od 600 tisuća kuna.

Tako je ovaj tjedan potpisan Ugovor o donaciji sa Ženskim rukometnim klubom Veliki Grđevac u vrijednosti 30 tisuća kuna, sa Udrugom slijepih Bjelovar – deset tisuća kuna, i u četvrtak s daruvarskom Udrugom Impress i Astronomskim društvom Kumova slama Daruvar od 25 i 12,5 tisuća kuna što će im uvelike olakšati rad.

Naime, Udruga za promicanje pozitivne afirmacije u društvu Impress Daruvar najaktivnija je volonterska organizacija mladih i za mlade na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Posebno treba naglasiti kao je udruga u potpunosti inicirana, vođena i upravljanja od strane mladih i prepoznata na lokalnoj, regionalnoj, ali i međunarodnoj razini. U prilog tomu govore i brojni projekti koje provode, točnije preko 130 projekata, a kroz udrugu Impress je prošlo 2000 mladih. Ujedno riječ je o prvoj i jedinoj informacijskoj mreži Europske komisije na području šire regije, a već nekoliko puta osvajali su vrijedna priznanja na europskoj razini za provođenje projekata vezanih uz mlade i njihovu afirmaciju u društvu.

Udruga Astronomsko društvo Kumova slama, djeluje od 2008. godine i okuplja istinske zaljubljenike u astronomiju. Iza njih je već sedmogodišnje uspješno provođenje projekta Deset dana astronomije u gradu Daruvaru, manifestacija koja se dokazala od velikog značaja za znanstveni turizam, ne samo grada Daruvara, već i naše Bjelovarsko-bilogorske županije. Cilj rada društva je ulaganje u razvoj mladeži poticanjem znatiželje za učenjem i bavljenjem znanosti. Društvo Kumova slama intenzivno u suradnji sa Županijom radi i na projektu Zvjezdarnice u gradu Daruvaru, a projekt je trenutno u fazi ishođenja građevinske dozvole.

Dakle i ove dvije donacije dolaze u dobre ruke, jer se radi prvenstveno s mladima, a podsjetimo samim time, Bjelovarsko-bilogorska županija, odnosno njen čelni čovjek župan Damir Bajs, osiguravanjem donacija pridaje veliku važnost udrugama i ustanovama na svom području, te pokazuje i društvenu odgovornost u privlačenju sredstava za redovan rad onih koji svakodnevno obogaćuju društveni, kulturni, sportski, ali i humanitarni život u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Ovo donacija PBZ-a od preko 600 tisuća kuna je najveća donacija uopće u povijesti Bjelovarsko-bilogorske županije, a na taj način u ovom slučaju PBZ kao banka se pokazuje socijalno odgovornom i vraća dio sredstava, koja su ostvarena kod nas ljudima našeg kraja, a prvenstveno djeci. Tako je Privredna banka Zagreb kao jedna od vodećih banaka u Hrvatskoj ovakvim donacija pokazala i socijalnu osjetljivost u sredini u kojoj posluje.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.