Crosst.hr

Privredna banka Zagreb donirala 30 tisuća kuna Ženskom rukometnom klubu Veliko Trojstvo

2016 10 zupanijadogad 91

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb Božo Prka, potpisali su Sporazum o dodjeli donacija udrugama i ustanovama na području Bjelovarsko-bilogorske županije

U četvrtak, 13. listopada u zgradi Općine Veliko Trojstvo potpisan je Ugovor o donaciji Privredne banke Zagreb ženskom Rukometnom klubu iz Velikog Trojstva. Ugovor su potpisali Mario Lončar, ispred Privredne banke Zagreb i Viktor Strepački, sportski direktor ženskog Rukometnog kluba Veliko Trojstvo uz prisustvo župana Damira Bajsa i načelnika općine Ivana Kovačića. Riječ je o donaciji od 30 tisuća kuna, koja će uvelike olakšati rad ovog kluba.

Naime, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb Božo Prka, potpisali su Sporazum o dodjeli donacija udrugama i ustanovama na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Potpisani Sporazum temelj je za daljnje potpisivanje Ugovora između Privredne banke Zagreb i naših udruga i ustanova koje će ostvariti donacije veće od 600 tisuća kuna, a riječ je o pedesetak udruga i ustanova koje djeluju na području županije.

Na ovoj vrijednoj donaciji, Privrednoj banci Zagreb i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji zahvalio se načelnik općine Ivan Kovačić i Viktor Strepački, sportski direktor ženskog Rukometnog kluba Veliko Trojstvo.

Veliko Hvala, rekao je i trener Milan Prihić istaknuvši da će im sredstva dobro doći i da je to je veliki poticaj za njihov klub.

U ime kluba zahvalila se i predsjednica Branka Pleskalt, istaknuvši da nakon 18 godina, koliko klub postoji i trudi se opstati, ova sredstva su velika pomoć.
– Ostala sam zatečena kada smo primili poziv iz Županije da ćemo dobiti sredstva. Zaista, nakon puno godina nismo imali ovakvu priliku da dobijemo donaciju koja će nam osigurati rad, ali i mogućnosti da se kvalitetno pobrinemo za naše male ekipe.

Prije potpisivanja ugovora o donaciji, ispred Privredne banke Zagreb Mario Lončar rekao je da kreću u provedbu Sporazuma o dodjeli donacija udrugama i ustanovama na području Bjelovarsko-bilogorske županije koji su potpisali bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb Božo Prka.
– Prvi od korisnika naše donacije je Ženski rukometni klub Veliko Trojstvo. Sredstva će prvenstveno biti korištena za realizaciju programa škole Ženskog rukometnog kluba, za djevojčice od 3 do 7 razreda, za rukometne igraonice predškolskog uzrasta i prvog i drugog razreda osnovne škole. Drago nam je što svojom donacijom i sukladno ugovoru sa Županijom koji imamo, možemo pomoći za razvoj vašeg kluba, rekao je Mario Lončar i dodao da nastavak uručenja donacija slijedi.

Koliko je rad udruga i ustanova važan za Bjelovarsko-bilogorsku županiju, rekao je čelni čovjek županije Damir Bajs.
– Bjelovarsko-bilogorska županija pridaje veliku važnost udrugama i ustanovama na svom području i pokazuje društvenu odgovornost u privlačenju sredstava za redovan rad onih koji svakodnevno obogaćuju društveni, kulturni, sportski, ali i humanitarni život naše Županije, rekao je Bajs i naglasio da je ova donacija jedna od najvećih donacija uopće i da se ovakvim donacijama banka pokazuje socijalno odgovorno, vraća dio sredstava, koja su ostvarena kod nas, ljudima našeg kraja, ali prvenstveno djeci.

Župan je također istaknuo da Privredna banka Zagreb kao jedna od vodećih banaka u Hrvatskoj ovakvim donacijama pokazuje socijalnu osjetljivost u sredini u kojoj posluje.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija i Privredna banka Zagreb imaju potpisan ugovor o provođenju projekta cash poolinga, u koji su uključeni uz Bjelovarsko-bilogorska županiju i sve njene ustanove i tvrtke kojima je osnivač, a priključile su se dijelom i jedinice lokalne samouprave. Na taj način objedinjeno vođenje računa cash poolinga donosi značajne uštede, što također pokazuje odgovornost upravljanja javnim novcem.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.