19. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Prijem za košarkaše održan u maloj vijećnici Grada Bjelovara

2017 3 bjelovarkosarkasi2017 4

Gradonačelnik se zahvalio Košarkaškom klubu Bjelovar na na promociji sporta, promociji košarke i promociji Grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije

Košarkaše Košarkaškog kluba Bjelovar u maloj vijećnici Grada Bjelovara u srijedu je primio Antun Korušec, bjelovarski gradonačelnik kako bi najavio poluzavršnicu kadetskog turnira Hrvatske u Bjelovaru.

Gradonačelnik je rekao da konferencija ima za cilj i zahvalu Košarkaškom klubu Bjelovar na promociji sporta, promociji košarke i promociji Grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije.

U ime Grada i u svoje osobno ime zahvaljujem predsjedniku, treneru i svim košarkašima Košarkaškog kluba Bjelovar na onome što rade u Bjelovaru i što rade za Bjelovar. Posebnu dobrodošlicu želim Košarkaškom savezu Hrvatske koji su ovdje s nama, rekao je gradonačelnik i nastavio da se od 16. do 19. ožujka ove godine u dvorani Prve osnovne škole održava poluzavršnica kadetskog prvenstva Hrvatske. Sudjelovat će osam ekipa. U ta četiri dana svaki dan će biti četiri utakmice. Istovremeno se održava poluzavršnica u Splitu, i prvi i drugi iz Bjelovara, te prvi i drugi iz Splita idu na završni turnir kadetskog prvenstva Hrvatske u borbu za prvaka Hrvatske. Kadeti Košarkaškog kluba Bjelovar su među 16 ekipa regije sjever osvojili prvo mjesto. Na taj način su ostvarili pravo sudjelovanja na poluzavršnici u Bjelovaru, rekao je gradonačelnik Antun Korušec.

Gosti su damama (zamjenicama gradonačelnika) poklonili simbolične poklone povodom Dana žena, a gradonačelnik je klubu poklonio tri košarkaške lopte.

Korušec je posebno pohvalio školu košarke koja obuhvaća sedamdesetak djece u četiri natjecateljske kategorije. Trenutno su kadeti najbolji, a na prijem su došli Vito Porobić i Renato Serdarušić, najbolji od najboljih bjelovarskih kadeta. Gradonačelnik je rekao kako oni trebaju biti animatori svojim kolegama da se uključe u košarkaški sport. Antun Korušec je također spomenuo Luku Božića i Stefana Zadravca, Bjelovarčane koji su postigli visoke rezultate u Košarci, te aktivno igraju u reprezentacijama.

Grad Bjelovar će za poluzavršnicu osigurati dvoranu 1. osnovne škole Bjelovar i snositi će sve troškove te dvorane tijekom košarkaškog natjecanja.

Slične objave