05. ožujka 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

Priča o bolnici se nastavlja – Svi zadovoljni sastankom u Ministarstvu zdravstva i dogovoren drugi

Na konferenciji za medije, župan Damir Bajs je rekao da su bili na pravom mjestu u pravo vrijeme

Skoro dva tjedna govorimo o projektu izgradnje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar. Naime, Opća bolnica Bjelovar potvrđuje da je pripremljena dokumentacija, građevinska dozvola i da je zahtjev upućen prema Ministarstvu zdravstva. Sve to je potvrdio i župan Damir Bajs u ime Bjelovarsko-bilogorske županije i Regionalna razvojna agencija koja je zadužena za prijavu dokumentacije na navedene natječaje.

Nakon duge priče koju je nepotrebno ponavljati, jučer je održan radni sastanak u Ministarstvu zdravstva s pomoćnicom ministra Ružicom Palić Kramarić i povjerenstvom. Na sastanku je bio župan Damir Bajs, ravnatelj OB Bjelovar Ali Allouch, direktor Regionalne razvojne agencije BBŽ Mario Ferić i naravno arhitekti s projektantima.

Drugi dan nakon sastanka župan Damir Bajs je rekao:
– Jučer smo bili u Ministarstvu zdravstva i reći ću, da smo bili na pravom mjestu u pravo vrijeme. Sastanak je bio konstruktivan i riješili smo niz stvari. Našli smo jedan zajednički stav i jezik, a vezano uz odobrenje Ministarstva zdravstva što je preduvjet za izgradnju bolnice. Zahvaljujem pomoćnici ministra Ružici Palić Kramarić koja je ujedno i predsjednica povjerenstva na angažmanu i trudu. Nakon razgovora, usuglasili smo da ćemo se naći ponovno za sedam dana na sjednici povjerenstva. Ovdje moram istaknuti da će za to vrijeme naši arhitekti i projektanti usuglasiti dokumentaciju s Ministarstvom zdravstva i nakon toga doći ćemo do onog zajedničkog cilja, a to je odobrenje od Ministarstva zdravstva, Time bi zajednički stav bio potvrđen i mi bi bili korak do rješenja, rekao je Bajs i ponovio da OB Bjelovar ima građevinsku dozvolu kao jedna od dvije bolnice u Hrvatskoj.

– Ovo je projekt koji će se djelomično financirati sredstvima iz EU, točnije 70 milijuna kuna od ukupne investicije 160 milijuna kuna. Drago mi je da smo došli na područje struke i da smo dogovorili daljnje aktivnosti, naglasio je župan Damir Bajs i dodao da će za sedam dana cijela situacija biti jasnija.

Na sastanku povjerenstva u Ministarstvu zdravstva bio je i ravnatelj OB Bjelovar Ali Allouch, koji je istaknuo da je sastanak bio izuzetno koristan.
– Ovdje moram naglasiti da je sastanak održan zbog tehničkih stvari koje moramo usuglasiti sa Ministarstvom zdravstva i nadam se da ćemo za sedam dana na ponovnom sastanku iznaći konačno rješenje. Također bi ponovio da OB Bjelovar ima građevinsku dozvolu i da nakon odluke Ministarstva zdravstva i prijave na natječaj, bolnica može krenuti u raspisivanje tendera za izvođače radova. Zadovoljni smo razgovorom i mogu potvrditi da nismo imali prazan hod već smo cijelo vrijeme bili na pravom mjestu.

Vezano za ovu temu, direktor Regionalne razvojne agencije BBŽ Mario Ferić je rekao da mu je drago, da kao direktor može predstavljati Regionalnu razvojnu agenciju na ovako kompleksnim projektima i nada se da će ih u budućnosti biti još više.
– Mi smo prijavitelju Općoj bolnici Bjelovar pružali svu stručnu i tehničku pomoć u pogledu pripreme prijavnih obrazaca koji su propisani uvjetima natječaja. Sve to smo radili zajedno s projektantima i arhitekticom Biserkom Gorski koja je vrhunski stručnjak u području tehnologije zdravstvenog sustava u Republici Hrvatskoj. Postojeći projekt na kojem je bazirana građevinska dozvola prilagođavali smo uvjetima natječaja uvažavajući konstruktivne prijedloge Ministarstva zdravstva. Oni žele, ne samo dobiti odgovore na njihove konstruktivne prijedloge već pomoći nam da prijava bude valjana za drugu fazu prijave na Ministarstvo regionalnog razvoja, rekao je direktor Ferić i naglasio da je ovo normalna procedura koju su prolazile i druge bolnice, a vezano za prijavu na ova dva natječaja.

Što se tiče nekih izmjena u prijavnim obrascima, Ferić je također dodao da će sve prijedloge ugraditi u prijavne obrasce koje su dogovorili na sastanku u Ministarstva zdravstva.

Evo što je rekla pomoćnica ministra u Ministarstvu zdravstva Ružica Palić Kramarić.
– Jako Sam zadovoljna današnjim sastankom i mogu najaviti da ćemo se kroz 7 dana ponovo naći kako bi operativno što prije i što bolje riješili eventualne probleme koji su se pojavili. Što god budemo mogli napravit ćemo vezano za bjelovarsku bolnicu i ja sam ovim sastankom zadovoljna.

Povezani članci

newsend_hgk