27. rujna 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Pri kraju su radovi na obnovi županijske prometnice u Gornjem Dragancu i Siščanima

2016 11 cazmaceste 4

Župan je najavio nastavak asfaltiranja prometnica u 2017. godini

U četvrtak, 17. studenog, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima u pratnji predstavnika Županijske uprave za ceste te predstavnika Mjesnog odbora Draganec obišao je radove na modernizaciji prometnica u Siščanima i Gornjem Dragancu.
Župan je došao uvjeriti se kako teku radovi, ali i vidjeti što je učinjeno po pitanju sigurnosti kretanja pješaka, posebice djece uz prometnice u Gornjem Dragancu.

Podsjetimo se da su radovi započeli prije tri tjedna i da je riječ je o investiciji oko 3 milijuna kuna.

Željko Marinić predsjednik MO Gornji Draganec izrazio je zadovoljstvo tijekom radova, istaknuvši da je asfalt napokon stigao, da su mještani zadovoljni, i da su konačno riješili veliki problem.
– Ima tu još malo dotjerivanja, i onda će to biti gotovo. Ostala je još suglasnost za postavljanje znaka za zabranu parkiranja kamionima, koji uvijek tu stoje i naravno pješački prijelaz. To bi trebao Grad Čazma, i mi ćemo otići da se dogovorimo i da se konačno to riješi u cijelosti, i mislim da ne bi trebalo biti problema, rekao je predsjednik Mjesnog odbora Gornji Draganec.

Nakon obilaska radova, župan Damir Bajs je rekao da je 2016. prekretnica kada je riječ o ulaganjima Županijske uprave za ceste.
– Sada smo pri kraju programa za ovu godinu, napravljeno je šest do sedam županijskih cesta. Prioritet su bile ceste gdje je veća naseljenost i mogu reći da je ovo najveća investicija ŽUC-a u ovoj godini koja spaja naselje Prkos, Siščane i dio mjesta Gornji Draganec. Riječ je oko 3 tisuće i 500 metara asfalta i vrijednost investicije je preko 3 milijuna kuna. Međutim, nije problem samo u asfaltiranju već ima i drugih problema. Ovog trenutka mi smo riješili ono što smo obećali, a to je postavljanje znaka zabrane parkiranja za kamione koji ovdje rade probleme i velika su opasnost za djecu. To je ključno i bilo je potrebno reagirati, rekao je Bajs i dodao da se iduće godine nastavlja asfaltiranje, i to na spoju.
– Kada napravimo spoj, onda će to u konačnici biti gotovo, ne samo nama da će biti na usluzi već i svima koji će biti u prometnom tranzitu.

Župan je govorio i o peticiji koju su mještani Prkosa uputili njemu, a bila je vezana izgradnju parkirališta i nogostupa.
– To nije županijska obveza već Grada Čazme i kao što vidimo to nije napravljeno, vjerojatno će biti u nekom idućem razdoblju. Projekt nije kompliciran i to se može brzo napraviti, posebice sada kada su ovdje strojevi i tehnika. Ostaje još jedan problem koji nije riješen, a to je nogostup. Kada mi radimo temeljitu obnovu županijskih prometnica, onda razgovaramo sa lokalnom samoupravom i pokušavamo dogovoriti da se za građane tog dijela županije ili grada, u ovom slučaju grada Čazme napravi i nogostup. To je uvijek jednostavnije i jeftinije, kada se radi u partnerskom odnosu. Ja se nadam da će to Grad Čazma riješiti, jer ovdje se radi o djeci i njihovoj sigurnosti, rekao je župan Damir Bajs nakon obilaska radova na obnovi dionice ceste u Siščanima i Gornjem Dragancu.

Autor: Branka Sobodić

Slične objave