Crosst.hr

Pri kraju obnova Područne škole Frankopanska u Daruvaru – Kreće obnova Područne škole Doljani

2020 12 31 095411

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sudjelovao je na završnoj konferenciji europskog projekta energetske obnove OŠ Vladimira Nazora- Područne škole Frankopanska i dvorane, projekta vrijednog 7.1 milijun kuna.

edna je to od većih investicija Bjelovarsko-bilogorske županije kojom se ova daruvarska škola temeljito obnavlja, a radovi uključuju postavljanje nove ovojnice, izolaciju stropa, zamjenu vanjske stolarije, zamjenu krovišta, nove gromobranske instalacije i niz drugih radova.

Kada obnova završi, Bjelovarsko-bilogorska županija će uložiti dodatna sredstva u radove koji ne ulaze u energetsku obnovu poput bojenja zidova, novog namještaja i slično, sve s ciljem da učenici, njih 274, i zaposlenici imaju standard 21. stoljeća.

U obnovu je bila uključena vanjska toplinska ovojnica s izmjenom stolarije te krovište zgrade. Veseli nas što nam je naš župan Damir Bajs financijski omogućio da i dodatno uredimo naš unutarnji prostor krečenjem svih površina te lakiranjem parketa u školsko-sportskoj dvorani, što nije uključeno u projekt. Energetska obnova zgrade dovest će do smanjenja potrošnje energije za grijanje, povećanja standarda korištenja zgrade te naravno stvaranje ugodnijeg i zdravijeg okruženja. Sve nas, a posebno naše sadašnje i buduće učenike i učitelje veseli što će u obnovljenom prostoru boravak tijekom nastave biti još ugodniji i učinkovitiji. Želim se zahvaliti našem županu Damiru Bajsu i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na svesrdnoj potpori, financijskoj i savjetodavnoj, istaknula je ravnateljica OŠ „Vladimira Nazora“ Daruvar Kornelija Častek.

Ponosan sam i izuzetno mi je drago što mogu u ime roditelja izraziti svoju zahvalnost na provedbi ovoga projekta. Završetkom projekta škola će biti iznimno lijep, ugodan, funkcionalan prostor. Djeca će raditi u sasvim drugačijim uvjetima, rekao je član Školskog odbora Zoran Ileš.

2020 12 31 095628

Školstvo može i treba biti prozor u budućnost. Bjelovarsko-bilogorska županija je prije nekoliko godina bila zadnja na ljestvici hrvatskih županija po ulaganjima u školstvo. Ovoga trenutka drugi smo u Hrvatskoj po ulaganjima u školstvo. Mi toliko ulažemo zato što je to potrebno, a ova škola jedna je od 44 škole koje su obuhvaćene energetskom obnovom. S time da mi, uz energetske obnove, radimo dogradnje i gradimo nove škole, a ukupno u školstvo bit će uloženo oko 250 milijuna kuna. Naše škole sada su među najmodernijima u Hrvatskoj. Sva djeca su jednaka i bez obzira išli u područne ili matične škole svima želimo stvoriti podjednake uvjete rada, naglasio je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

I dok je energetska obnova Područne škole Frankopanska i pripadajuće dvorane u završnoj fazi, radovi na još jednoj investiciji Bjelovarsko-bilogorske županije na području grada Daruvara- energetskoj obnovi OŠ Vladimira Nazora Daruvar- Područne škole Doljani započinju.

Energetska obnova Područne škole Doljani projekt je vrijedan 1.7 milijuna kuna za koji je danas potpisan ugovor s izvođačem radova.

Škola je to na kojoj se još uvijek vide ožiljci Domovinskog rata koji će energetskom obnovom biti sanirani.

Nakon energetske obnove Bjelovarsko-bilogorska županija uložit će dodatna sredstva za radove koji nisu obuhvaćeni projektom, a školu će opremiti i novim namještajem, sve s ciljem kako bi učenici i zaposlenici škole imali uvjete rada i održavanja nastave primjerene vremenu u kojem živimo.

2020 12 31 095456

Područna škola Doljani jedna je od 6 naših područnih škola. Izgrađena je 1930. godine. Svesrdnom pomoći Bjelovarsko-bilogorske županije, na čelu sa županom Damirom Bajsom, ova naša stara dama dobit će novo ruho. Zahvaljujemo se Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, posebno županu Damiru Bajsu, što prepoznaje potrebu ulaganja u obrazovanje kao temelj naše budućnosti. Učenici i djelatnici imat će puno razloga za radost jer će nastavu pohađati u obnovljenim i novom opremom namještenim učionicama, istaknula je ravnateljica OŠ „Vladimira Nazora“ Daruvar Kornelija Častek.

Očekujem da se ovaj projekt dobro i kvalitetno odradi i vjerujem da će sve biti u redu i na ovom projektu, kao što je bilo i na ostalima koje smo radili u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, rekao je Ivica Tutić, vlasnik obrta Davona-Bau.

Nakon 23 godine rada u ovoj Područnoj školi dočekat ću da se škola obnovi i da radimo u boljim i kvalitetnijim uvjetima. Do sada smo se trudili da nastava bude na visokoj razini, a naravno ako su uvjeti bolji tada će bolja biti i kvaliteta nastave. Osim mene, obnovi se sasvim sigurno vesele i naši učenici, roditelji i svi mještani mjesta Doljani, naglasila je voditeljica PŠ Doljani Slavica Bublić.

Zahvaljujem se županu Damiru Bajsu na pomoći našim školama i našim učenicima da dobiju najkvalitetnije moguće obrazovanje koje će, vjerujem, nakon ovakvih obnova i investicija u škole, biti kvalitetnije nego u nekim drugim jačim i većim sredinama u Republici Hrvatskoj, rekao je Vladimir Bilek, saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu.

Investicijskim ciklusom ulaganja Bjelovarsko-bilogorske županije u daruvarsku OŠ Vladimira Nazora obuhvaćena je i matična škola, projekt vrijedan 14 milijuna kuna, kojem predstoji potpisivanje ugovora s izvođačem radova.

Bjelovarsko-bilogorska županija nizom investicija u školstvo ukupne vrijednosti preko 40 milijuna kuna grad Daruvar pretvorila je u veliko gradilište.

Niti u vrijeme korona krize investicije Bjelovarsko-bilogorske županije u školstvu i zdravstvu nisu zaustavljene, već naprotiv, pojačane su, a zahvaljujući tome danas možemo reći kako je Bjelovarsko-bilogorska županija najveći investitor u ovom dijelu Hrvatske.

U skladu s tim, na području naše županije projektom energetske obnove obuhvaćene su 44 školske zgrade, od kojih je njih 30-ak već završeno ili su pri završetku, a samim time 40% naših učenika ide u novoobnovljene školske zgrade.

Izvor informacija:bbz.hr

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.