Crosst.hr

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković : Ne osjećam se odgovornim za izborni poraz – mi smo dali sto postotnu podršku!

hdz plenković1jpg

Jučer je u Zagrebu održana sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, kojoj je jedina tema bila izborni poraz Kolinde Grabar-Kitarović.

Nakon četverosatne sjednice oglasio se je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, poručivši da se ne osjeća odgovornim za poraz Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima.

Ono što je jako važno je da moramo vidjeti koji su razlozi za ovakav rezultat. Dapače, mi smo dali sto postotnu podršku, kazao je Plenković naglasivši  i kako joj je od prvog trenutka dao maksimalnu potporu i u suradnji tijekom mandata vlade i njezina mandata kao predsjednice Republike.

Osim toga, istaknuo je i da je na jučerašnjem sastanku dobivena unisona potpora za smjer u kojem ide stranka, a koji je, na tragu onoga što su temeljne vrijednosti HDZ-a.

Svi odabiri koje smo napravili su u skladu s našim programom i vrijednostima, rekao je.

Plenković je najavio i da će uskoro sve HDZ-ove županijske organizacije napraviti analizu kako bi se znalo gdje su razlike u brojevima u odnosu na potporu iz 2014. i 2015. godine te rezultate drugih izbora, s posebnim naglaskom na urbane sredine gdje su vidjeli određenu evoluciju u biračkom tijelu.

Što se pak rezultata predsjedničkih izbora tiče, napominje kako i njega osobno zanima koji su sve čimbenici ovakvog rezultata, stoga je na sastanku dao vlastitu cjelovitu analizu.

Na pitanje novinara o tome je li na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća bilo govora o nečijoj odgovornosti pojasnio je da se je radilo o političkoj raspravi na kojoj su zajedno pokušali razumjeti i analizirati razloge rezultata predsjedničkih izbora.

Oni su vrlo slojeviti, ima niz aspekata koji su utjecali na to. Ovo je bila interna, prva politička analiza. Čut ćemo političke ocjene svih kolega nakon što održe sjednice svojih županijskih odbora. Ovaj proces zahtijeva još dosta analiza i promišljanja. Očito se neki fenomeni u hrvatskom društvu događaju, a mi kao stranka, i to najodgovornija i najsnažnija, moramo na to pronaći odgovore, kazao je Plenković.

Upitan je li podrška zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića bila kobna za rezultat u Gradu Zagrebu kratko je rekao: Sve smo aspekte analizirali, a potom je negirao da je na sastanku bilo riječi o Zoranu Milanoviću i suradnji s njime.

Vezano uz kritike Mire Kovača i Davora Ive Stiera, koji u svojim izjavama kritiziraju smjer u kojem ide stranka, Plenković je kazao da ne zna što oni u ovom trenutku misle, a nisu ni bili na današnjem sastanku jer nisu članovi Predsjedništva ni Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Kad je riječ o konkretnim rezultatima u pojedinim županijama, kao što su Istarska, Međimurska i Grad Zagreb, gdje je Zoran Milanović osvojio većinu glasova, Plenković smatra da je došlo do velike mobilizacije lijevoga spektra – osobito u zapadnim županijama i Gradu Zagrebu te Zagrebačkoj županiji. Stoga te razlike u brojevima nisu mogli nadoknaditi ni u 12 županija u kojima je HDZ pobijedio.

Plenković je rekao i da je u drugom krugu bilo primjetno da je jedan veliki dio birača ljevice, naročito u urbanim sredinama i zapadnim županijama, u izborima koji su bili jedan na jedan, doveo do rezultata kakav jest. Međutim, nije želio konkretno odgovoriti na upit hoće li biti raspuštanja pojedinih organizacija poručivši da će razmotriti koje će poteze dalje napraviti, prenosi direktno.hr.

2020 01 08 190356

EVO KAKO TO IZGLEDA U BJELOVARSKO-BILOGORSKOJ ŽUPANIJI – TKO JE ZAKAZAO?????

Što bi raspuštanje određenih ogranaka stranke značilo za HDZ Bjelovar i HDZ BBŽ, možemo samo nagađati prema brojkama s nedavnih izbora.

Naime, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u 2. krugu predsjedničkih izbora glasovalo je 53,32 posto birača, od kojih je 23.820 svoju potporu dalo Kolindi Grabar-Kitarović, a njih 1578 više Milanoviću, koji je u našoj županiji osvojio 25.398 glasova.

Tako je u Bereku Zoran Milanović osvojio 223 glasa, dok je njegova protukandidatkinja osvojila 368 glasova.

U gradu Bjelovaru Milanović pobjeđuje s 9.908 glasova naspram 7.473 koliko je osvojila Grabar-Kitarović.

U Čazmi Milanović ima 1.864, a Grabar-Kitarović 1.376 glasova.

Daruvarčani su 2.904 glasova dali Zoranu Milanoviću, a 2.260 Kolindi Grabar-Kitarović.

U Dežanovcu je Grabar-Kitarović odnijela 510 glasova, a Milanović 483.

U Đulovcu je uvjerljivu pobjedu odnijela Grabar-Kitarović s 1.127 glasova, dok je Milanović pridobio samo 330 glasača.

U Garešnici je Milanović dobio 2.215 bodova, a Grabar-Kitarović 2.071.

Grubišno Polje je 1.429 glasova dalo Kolindi Grabar-Kitarović, a Zoranu Milanoviću 1.256.

460 mještana Hercegovca glasovalo je za Grabar-Kitarović, a njih 441 za Milanovića.

Općina Ivanska također je pristranija HDZ-ovoj kandidatkinji s 561 glasom u odnosu na 494 Milanovićeva.

U Kapeli je 586 glasova upućeno Grabar-Kitarović, a 541 Milanoviću.

U Končanici je više poena imao Zoran Milanović – njih 543, dok je Kolinda Grabar-Kitarović osvojila 359 glasova.

Nova Rača prednost je dala Grabar-Kitarović sa 716 glasova, a Milanović je dobio 537.

U Rovišću je uvjerljivu pobjedu odnijela bivša predsjednica s 1.279 glasova, naspram Milanovićevih 785.

U Severinu je Grabar-Kitarović osvojila 174 glasa, a Milanović 122.

U Siraču je 408 birača glasalo za Grabar-Kitarović, a 369 za Milanovića.

U Šandrovcu također s 322 glasa pobjeđuje Grabar-Kitarović, dok Milanović osvaja 281 glas.

Štefanje je 44 glasa više dalo za bivšu predsjednicu, koja je osvojila 443 glasa, dok je novoizabrani predsjednik tamo dobio 399 glasova.

U Velikoj Pisanici Grabar-Kitarović osvojila je 302 glasa, a Milanović 293.

U Velikoj Trnovitici Grabar-Kitarović također osvaja više glasova, njih 338, a Milanović 233.

Veliki Grđevac dao je 621 bod za Grabar-Kitarović, a 453 za Milanovića.

U Velikom Trojstvu pobjedu je odnio novi predsjednik sa 601 glasom, dok je Grabar-Kitarović osvojila 423 boda.

U Zrinskom Topolovcu 214 birača odabralo je Kolindu Grabar-Kitarović, a njih 123 Zorana Milanovića.

Ukoliko dođe do raspuštanja određenih ogranaka HDZ-a, što bi to značilo za naše organizacije možemo samo nagađati.
Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.