Crosst.hr

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na 30. godišnjici osnutka HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije

2019 bjelovarinfo hdz plenkovic 153

Hrvatska demokratska zajednica bjelovarsko-bilogorske županije je u subotu 9. studenoga proslavila 30 godina postojanja. Naime, 1989. godine nakon osnivanja središnjeg ogranka, u našoj županiji nastao je prvi ogranak te stranke.

Svečano obilježavanje osnutka HDZ-a održano je u bjelovarskom Domu kulture, a uz predsjednika stranke Andreja Plenkovića te Glavnog tajnika Gordana Jandrokovića, skupu je prisustvovao veliki broj politički aktivnih članova HDZ-a, ali i brojnih utemeljitelja stranke. Isto tako, događaju je, osim njih, nazočio i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak sa suradnicima.

Kao što je bilo i očekivano, atmosfera u prepunom Domu kulture poprimila je miris predstojećih predsjedničkih izbora, a govornici se nisu libili poručiti što misle o oporbenim kandidatima.

2019 bjelovarinfo hdz plenkovic 84

Tim povodom se obratio premijer i predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković koji je uputio pozdrave svim okupljenima te poručivši kako se uskoro obilježava i 20. godišnjica smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Ovo je velika obljetnica kad stranka slavi praktičkih svojih prvih 30 godina. To za Hrvatsku u povijesnom smislu znači da je HDZ najsnažnija politička snaga – stranka koja je najviše utjecala na presudna zbivanja za hrvatski narod; za stjecanje neovisnosti, za obranu od velikosrpske agresije u Domovinskom ratu, za jačanje naših demokratskih institucija, stvaranje tržišnog gospodarstva, transformacijsku snagu našeg europskog puta i naš današnji međunarodni položaj.

U svim tim bitnim epizodama recentne hrvatske povijesti HDZ je imao najvažniju i najsnažniju ulogu. Moramo uvijek biti svjesni da je Tuđmanovo vodstvo onaj temelj koji okuplja sve nas u HDZ-u. Predsjednik Tuđman i HDZ je pitanje hrvatskog suvereniteta riješio 1990. godine, onda kada današnji kvazi suverenisti nisu politički ni postojali, nisu ni znali što je taj pojam. Stoga, ako vam netko kaže da je veći suverenist od HDZ-ovaca, taj ne govori istinu, kazao je Plenković koji se je tom prilikom osvrnuo i na novija postignuća svoje stranke.

2019 bjelovarinfo hdz plenkovic 133

Za vrijeme našeg mandata prosječna plaća je porasla za više od 100 eura, mirovina je porasla za 12 posto plus još 3 posto za najmanje mirovine. Sve to je politika društvene solidarnosti. U mandatu naše Vlade plaća je samo temeljem dizanja osnovice kroz temeljni kolektivni ugovor porasla za više od 18 posto. Uz porezna rasterećenja mnogi imaju veću plaću u mandatu Vlade HDZ-a više od 20 posto. To se nije događalo ranije. Recimo, gospodin koji želi biti predsjednik republike, a danas je predstavio program – njegova Vlada povećala je dug za 70 milijardi. To je isto neko postignuće. Pa vi promislite koga ćete birati, rekao je Plenković koji je potom poručio i kako hrvatski međunarodni položaj danas nikad nije bio snažniji te da nikad nismo bili utjecajniji ni uvaženiji. Tu su i demografske mjere, za koje nijedna Vlada do sad nije učinila koliko ova aktualna, napominje Plenković.

Imamo situaciju da ekonomija nikad nije bila bolje, financije nikad nisu bile stabilnije, plaće i mirovine rastu, međunarodni položaj je bez presedana, reforme u svim aspektima idu uz puno otpora. HDZ ima odgovore za sve politike i sva temeljna pitanja hrvatskog društva. HDZ ima ljude koji tu politiku mogu provoditi.

Mi doživljavamo banalnu vrstu napada; ljevica i sve stranke oko SDP-a moraju ići skupa jer sami ne znače ništa imaju gotovo jednostavnu taktiku: svi protiv HDZ-a. Krajnja desnica, skupina malih strančica, koje su sad našle predsjedničkog kandidata da ih okupi, zapakira u simpatični, emocionalni paket da vide koliko bi oni svi skupa mogli dobiti. U političkom smislu ne nude ništa što bolje od onoga što HDZ dostavlja hrvatskim građanima. Imate samo jednu uobičajenu deformacijsku kampanju, ali bez velikog sadržaja, rekao je premijer i predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković u Bjelovaru.

2019 bjelovarinfo hdz plenkovic 96

Miro Totgergeli, predsjednik županijskog odbora u svojem obraćanju dotaknuo se uspjeha HDZ-a u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

HDZ je nedvojbeno najjača politička stranka na području županije. Što se pak županijske vlasti tiče, HDZ je u oporbi. Ali to nas ne priječi da nudimo kvalitetna rješenja koja će biti na korist naših građana. Jedno od takvih je i naš prijedlog vezan za donošenje nove statističke podjele prostornih jedinica. Zahvaljujući reagiranju HDZ-a i naših partnera iz ove županije, županiju smo svrstali u NUTS 2 regiju, koja je bolja i korisnija za naše gospodarstvenike od one za koju se je zalagao župan i njegovi partneri predvođeni SDP-om.

To naravno nije jedino dobro rješenje koje smo predlagali. Pokazalo se da je HDZ-ov prijedlog za gradnju nove bolnice bio bolji od prijedloga koji je progurala županijska vlast. Mi smo predlagali racionalniji pristup u kojem bi iskoristili bespovratna sredstva EU bez kreditnog zaduženja, izgradili ono što možemo i čekali novi pogodan trenutak za nova ulaganja. No, županijska vlast se opredijelila za puno skuplje rješenje za koje u ovom trenutku nema dodatnih 107 milijuna kuna, čime je ovaj projekt učinila neizvjesnim, rekao je Totgergeli.

2019 bjelovarinfo hdz plenkovic 112

Budite ponosni kao članovi i članice HDZ-a, budite samouvjereni i ne dozvolite da vas politički patuljci napadaju i optužuju za ono što vas ne smiju optuživati. Mi smo politička snaga koja je kralješnica hrvatske države. Mi smo politička snaga koja je osigurala slobodu, pobjedu u ratu i međunarodnu afirmaciju, napomenuo je Gordan Jandroković, glavni tajnik stranke i predsjednik Hrvatskog sabora, koji je potom naglasio kako, usprkos tome, njegova stranka uvijek biva nepošteno optužena.

Svi nam žele osporiti ono što činimo i pokušavaju neistinama izmijeniti ono što je potpuno jasno. Imate predsjedničkog kandidata SDP-a čiji je slogan „Normalno“. Iza njega stoji takozvana antikorupcijska koalicija, a s obzirom na njen sastav, bilo bi im bolje da se zovu „korupcijska anti koalicija“. Predsjednik jedne stranke provaljuje u automobile i krade kazetofone – vrlo moralno i normalno. Isto tako je normalno da predsjednik SDP-a prima stipendiju od 260 tisuća kuna i pravi se nevješt. Isto tako im je normalno da predsjednica GLAS-a ne prijavi svoju kuću, honorare koje si je nezakonito isplaćivala. To je normalno za njih, ali nije normalno za druge. Nije normalno ni da predsjednički kandidat SDP-a danas ne želi reći tko su bili njegovi poslovni partneri zadnje dvije godine. Predsjednica RH bit će i ostat će naša Kolinda, poručio je Jandroković.

2019 bjelovarinfo hdz plenkovic 108

U ime utemeljitelja HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije, obratio se predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a Slavko Prišćan, načelnik općine Rovišće.

___________________________________________________________________

Na kraju je Prišćan dodao:

___________________________________________________________________

2019 bjelovarinfo hdz plenkovic 100

Velikom skupu povodom 30. godišnjice osnutka, obratio se i predsjednik GO HDZ Bjelovar, Ante Topalović.

___________________________________________________________________ • 2019_bjelovarinfo_hdz-plenkovic_163
 • 2019_bjelovarinfo_hdz-plenkovic_155
 • 2019_bjelovarinfo_hdz-plenkovic_153
 • 2019_bjelovarinfo_hdz-plenkovic_146
 • 2019_bjelovarinfo_hdz-plenkovic_136
 • 2019_bjelovarinfo_hdz-plenkovic_133
 • 2019_bjelovarinfo_hdz-plenkovic_131
 • 2019_bjelovarinfo_hdz-plenkovic_119
 • 2019_bjelovarinfo_hdz-plenkovic_114
 • 2019_bjelovarinfo_hdz-plenkovic_112
 • 2019_bjelovarinfo_hdz-plenkovic_108
 • 2019_bjelovarinfo_hdz-plenkovic_106
 • 2019_bjelovarinfo_hdz-plenkovic_100
 • 2019_bjelovarinfo_hdz-plenkovic_96
 • 2019_bjelovarinfo_hdz-plenkovic_91
 • 2019_bjelovarinfo_hdz-plenkovic_84
 • 2019_bjelovarinfo_hdz-plenkovic_67
 • 2019_bjelovarinfo_hdz-plenkovic_62
 • 2019_bjelovarinfo_hdz-plenkovic_56
 • 2019_bjelovarinfo_hdz-plenkovic_54
 • 2019_bjelovarinfo_hdz-plenkovic_49
 • 2019_bjelovarinfo_hdz-plenkovic_45
 • 2019_bjelovarinfo_hdz-plenkovic_44
 • 2019_bjelovarinfo_hdz-plenkovic_43
 • 2019_bjelovarinfo_hdz-plenkovic_38
 • 2019_bjelovarinfo_hdz-plenkovic_35
 • 2019_bjelovarinfo_hdz-plenkovic_33
 • 2019_bjelovarinfo_hdz-plenkovic_30
 • 2019_bjelovarinfo_hdz-plenkovic_11
 • 2019_bjelovarinfo_hdz-plenkovic_153

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.