02. ožujka 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

Predstavnici umirovljenika BBŽ -Totgergeli ili je neupećen ili namjerno govori neistine

Na priopćenje saborskog zastupnika Mire Totgergelija vezano za Opću bolnicu Bjelovar reagirali su i umirovljenici. Već danas su sazvali konferenciju za novinare naglasivši da je razlog neprimjereno priopćenje saborskog zastupnika i predsjednika ŽO HDZ-a BBŽ Mire Totgergelija

Na priopćenje saborskog zastupnika Mire Totgergelija vezano za Opću bolnicu Bjelovar reagirali su i umirovljenici. Već danas su sazvali konferenciju za novinare naglasivši da je razlog neprimjereno priopćenje saborskog zastupnika i predsjednika ŽO HDZ-a BBŽ Mire Totgergelija. Na konferenciji su nazočili predstavnici Hrvatske stranke umirovljenika, Bloka umirovljenici zajedno i Stranka umirovljenika, te predstavnici Matice umirovljenika BBŽ-a i predsjednica podružnice Sindikata umirovljenika gospođa Ana Široki. Zajedno su zaključili kako se radi o početku prljave kampanje za izbor župana te pozvali sve birače da daju „palac dolje“ u izboru ovakvom kandidatu koji opstruira na ovaj način projekt bolnice.

– Saborski zastupnik Totgergeli ili je neupućen ili namjerno govori neistine kako bi iskoristio projekte od širokog društvenog interesa za dnevnopolitčke svrhe i obračun s protukandidatom za župana na neprimjeren način. Pozivam na fair-paly u kampanji i odradu kandidature u interesu građana, posebito umirovljenika koji su najpotrebitija skupina kad je u pitanju bolnica. Neka se ne šire laži i objede da župan Damir Bajs nema volju i nije predao dokumente za izgradnju bolnice, kada dobro znamo da su se za vrijeme pregovora promijenile tri garniture ministara. Sa svima njima župan Bajs je održavao sastanke i razgovore, a ta nastojanja možemo potkrijepiti i slikama. Stvar postaje još interesantnija kad znamo da je član Upravnog vijeća bolnice i Marijan Coner, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a. Nije nam stoga jasno zašto je ista grupacija ljudi neupućena u radnje ili namjerno na nekonstruktivan način ovo radi – rekao je Siniša Glavaš iz BUZ-a, te pozvao sve kandidate da na nadolazećim izborima daju jasne i konstruktivne programe, a zastupnika Totgergelija da radi u interesu svih građana pa tako i umirovljenika naše županije, te da povede brigu o socijalnom i zdravstvenom karakteru ove priče.

Predsjednik Stranke umirovljenika BBŽ Željko Held rekao je kako se nakon priopćenja ozbiljno zabrinuo zbog navedenog priopćenja, i razočarao zbog istog.
– Na županijskim skupštinama na kojima smo raspravljali i o bolnici dosad nismo čuli niti riječi protiv županovog rada. HDZ koji je dio županijske vlasti dosad ga je podupirao u radu, i čudno je kako sad u predizbornoj kampanji župana Bajsa pokušavaju pokazati kao nedovoljno kvalitetnog. Apeliram na sve političke stranke na županijskoj razini da ne slijede ovaj primjer i da se ne služe ovakvim lažnim izjavama jer od toga nema koristi. Birači su siti praznih obećanja ali i podvala. Fokusirajmo se na konstruktivne prijedloge i ono što naši birači trebaju – dodao je Željko Held.

Zlatko Barila, predsjednik HSU BBŽ-a rekao je kako je današnji sastanak otvorena reakcija na stav jednog saborskog zastupnika koji je godinu dana šutio o bolnici i nije se zalagao za njenu izgradnju.
– Pitam se što će dalje tek raditi ako već na početku kampanje želi minirati projekt bolnice a ne da ga podrži. Sa Damirom Bajsom smo sigurni i podržavamo njegov program u kojem se zalaže za izgradnju bolnice i poboljšanje uvjeta u zdravstvenim ambulantama u županiji. Pozivam zastupnika Totgergelija da se korigira i da se ne služi lažima jer će građani prepoznati njegovu negativnu ulogu pogotovo u programu bolnica – zaključio je Zlatko Barila.

Podsjetimo, županijski HDZ na čelu sa saborskim zastupnikom Mirom Totgergelijem izrazio je u priopćenju neugodno iznenađenje i zabrinutost zbog činjenice što unatoč pripremljenoj dokumentaciji OB Bjelovar nije predala prijavu na natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava pomoću kojih bi se proveo projekt „Rekonstrukcija i dogradnja Opće bolnice Bjelovar“.

U priopćenju ujedno pozivaju odgovorne u bolnici i Županiju kao vlasnika bolnice da što prije pošalju prijavu zbog dobrobiti pacijenata. Opća bolnica Bjelovar izdala je priopćenje kako je prijava pred dva mjeseca predana u Ministarstvo zdravstva, i predmet je na obradi te se čeka Odluka Povjerenstva Ministarstva zdravstva koja je temelj za daljnju prijavu Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU. Župan Damir Bajs je pak rekao kako pozdravlja zanimanje svog protukandidata za župana na lokalnim izborima, ali kako je on to zanimanje trebao pokazati još u trenu kad je bivši ministar Nakić poništio natječaj na kojem je OB Bjelovar trebala dobiti 100 milijuna kuna za gradnju bolnice. Prijava na novom natječaju ide u dvije faze, od kojih je prva predaja Ministarstvu zdravstva, a nakon njihovog pozitivnog mišljenja prijava projekta ide prema Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU. Prva faza je odrađena, u tijeku su razgovori, a župan Bajs poziva Miru Totgergelija da ne politizira teme koje trebaju biti od općeg interesa i nadpolitičke.

Povezani članci

newsend_hgk